bon printen uit DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

12/01/2012 21:03:09
Quote Anchor link
hallo ik heb al vaker voor deze opdracht om hulp gevraagd op phphulp en er was altijd goede hulp van de mensen hier, dus nu weer een vraag!

ik wil graag voor de klant die gegeten heeft een bon weergeven om deze vervolgens uit te printen nu heb ik dit maar krijg ik de volgende foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected $end in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/italianrestaurant/admin.php on line 341

bon maken <br/>
<label>klant nummer</label><input type="text" name="klant"/><br/>
<input type="submit" name="bon" value="bon maken" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {
        
        $result = mysql_query("SELECT * FROM reservering WHERE klant='$reservering_id'");

$bon=0;

while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    
  $datum = $row['datum1'];
  $tijd = $row['tijd'];
  $aantal = $row['aantal'];
  $tafel = $row['tafel'];
  $klant = $row['reservering_id'];
  $gerecht = $row['gerecht'];
  $gerecht2 = $row['gerecht2'];
  $gerecht3 = $row['gerecht3'];
  $gerecht4 = $row['gerecht4'];
  $gerecht5 = $row['gerecht5'];
  $gerecht6 = $row['gerecht6'];
  $gerecht7 = $row['gerecht7'];
  $gerecht8 = $row['gerecht8'];

  
  print "$datum, klant_ID: $klant tafel: $tafel <br/> gerechten: $gerecht, $gerecht2, $gerecht3, $gerecht4, $gerecht6, $gerecht7, $gerecht8 <br/><br/>";
  
  $bon++;
        
        }

    
    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:08:46
 
Roel -

Roel -

12/01/2012 21:04:57
Quote Anchor link
Je hebt je if op regel 4 niet afgesloten. Zet nog een } op regel 32 en hij doet het weer. Overigens heb je veel te veel variabelen aangemaakt, dat is nergens voor nodig.
 
Reshad F

Reshad F

12/01/2012 21:28:47
Quote Anchor link
dankjewel ik keek er helemaal overheen, en zag ook dat de while helemaal niet erin hoeft.

ja ik zal vast wel teveel variabelen hebben maar ik ben php nog maar aan het leren zit op school en weet nog niet alles makkelijk op te schrijven :)

ik heb nu dit en ik krijg als error resource id #4...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {
        
        $result = mysql_query("SELECT * FROM reservering WHERE reservering_id='$klant'");
    
  $datum = $row['datum1'];
  $tijd = $row['tijd'];
  $aantal = $row['aantal'];
  $tafel = $row['tafel'];
  $klant = $row['reservering_id'];
  $gerecht = $row['gerecht'];
  $gerecht2 = $row['gerecht2'];
  $gerecht3 = $row['gerecht3'];
  $gerecht4 = $row['gerecht4'];
  $gerecht5 = $row['gerecht5'];
  $gerecht6 = $row['gerecht6'];
  $gerecht7 = $row['gerecht7'];
  $gerecht8 = $row['gerecht8'];

  
echo  $result;
  
        
        
    }

    
    ?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/01/2012 21:43:47
Quote Anchor link
Waarom echo je $result?
Ik zou verwachten dat je bv echo $datum doet of echo $gerecht.
Waarom maak je al die variabelen aan?
Gebruik geen *
Bouw foutafhandeling in.
Variabelen buiten quotes.
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 22:59:02
Quote Anchor link
Je krijgt die error denk ik omdat je na het verwijderen van je while loop geen fetch meer doet. Dus "$row = mysql_fetch_assoc($result)" heb je nog wel nodig voor je die $row kunt aanspreken.
 
Reshad F

Reshad F

13/01/2012 09:26:09
Quote Anchor link
ik heb het even opnieuw opgebouwd met foutafhandelingen d.m.v een tut op phphulp, en heb het zover nodig al aangepast maar nu krijg ik alles heel lelijk achter elkaar...

hier de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {

# de query | bij input: let op sql-injectie -> mysql_real_escape_string()
$sql_get_user =    "SELECT *
                    FROM reservering
                    WHERE reservering_id='"
.mysql_real_escape_string($_POST['reservering_id'])."'
                   "
;

#  Check of query is gelukt    
if (($result_get_user = mysql_query($sql_get_user)) === false)
{

    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo showSQLError($sql_get_user,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
}

elseif (mysql_num_rows($result_get_user) == 0)
{

    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
    # -> Als er geen rij is echoën we hier:

    echo 'Er is geen klant met dit klanten id!';
}

else
{
    # Hier is er wel een rij dus ->
    
    #we kunnen onze naam uit de database halen d.m.v. mysql_fetch_assoc

    $row_user = mysql_fetch_assoc($result_get_user);
    
    echo $row_user['reservering_id'];
    echo $row_user['datum1'];
    echo $row_user['tijd'];
    echo $row_user['aantal'];
    echo $row_user['tafel'];
    echo $row_user['gerecht'];
    echo $row_user['gerecht2'];
    echo $row_user['gerecht3'];
    echo $row_user['gerecht4'];
    echo $row_user['gerecht5'];
    echo $row_user['gerecht6'];
    echo $row_user['gerecht7'];
    echo $row_user['gerecht8'];
}
    }

?>


en nu zal deze vraag denk ik hier niet meer thuis horen maar iemand enig idee hoe ik dit gelijk in een nieuwe pagina krijg als een bon? om het uit te printen
 
Jurgen B

Jurgen B

13/01/2012 13:06:20
Quote Anchor link
En om een beetje offtopic te gaan. Je database ziet er niet bepaald genormaliseerd uit, gerecht1 gerecht2 etc. Hier zou ik ook eens naar kijken als ik jou was. Denk dan bijv aan een tabel die uit de kolommen klant en gerecht bestaat. Hier kunnen dan een variabel aantal gerechten per klant in komen.
 

13/01/2012 16:22:18
Quote Anchor link
Ik zou m'n tabellen er zo uit laten zien...
Tabel gerechten
- Uniek id
- Naam van het gerecht
- Prijs

Tabel met de klant
- Gerecht (Uniek id)
- Naam v/d personen
- Datum

- Eventueel een reserveer datum die je dan update als je de bon uitprint

En dan kun je gemakkelijk met een query de prijzen en dergelijke ophalen. Natuurlijk als ze meerdere gerechten kunnen eten zul je de ID's in het veld moeten scheiden met een spatie en dan voor elk ID de prijs ophalen enzo.

Dan kun je gemakkelijk in de toekomst prijzen updaten enzo!

Ook zou ik wel nog kijken of $klant wel bestaat, want dit is waarschijnlijk een invoerveld.

Dan kun je met HTML de bon tonen (opmaak) en die dan uitprinten (misschien met JavaScript of jQuery).
Gewijzigd op 13/01/2012 16:24:57 door
 
Jurgen B

Jurgen B

13/01/2012 16:42:37
Quote Anchor link
Aaron - op 13/01/2012 16:22:18:
En dan kun je gemakkelijk met een query de prijzen en dergelijke ophalen. Natuurlijk als ze meerdere gerechten kunnen eten zul je de ID's in het veld moeten scheiden met een spatie en dan voor elk ID de prijs ophalen enzo.

Dan kun je gemakkelijk in de toekomst prijzen updaten enzo!


Tenzij ik je verkeerd begrijp, maar volgens mij niet, is dit een slecht voorbeeld. Hetgeen ik eerder zei is precies wat jij hier nog een keer doet en zeker geen genormaliseerd database model. Elke kolom uit een rij bevat 1 (één) gegeven en nooit meer dan dat.

Het idee zou als volgt kunnen zijn (ik zie originele voorbeeld bij de reply niet dus het gaat om het idee)

Reservering
id (uniek id voor de reservering)
naam (wie heeft de reservering geboekt)
aantal personen (spreekt voor zich)
datum (voor wanneer en welke tijd is deze reservering geboekt)

Gerecht
id (uniek id voor het gerecht)
naam (naam van het gerecht)
prijs (prijs van het gerecht)

reservering_gerecht (sorry weet even geen betere naam)
reservering id
gerecht id

De laatste tabel koppelt de reserving met bestelde gerechten. Een reservering komt er dus meerdere keren in te staan met al dan niet dezelfde gerechten. Een paar simpele queries geven de gewenste gegevens zoals een lijst met bestelde gerechten met hun individuele prijs en een totaal prijs.

Deze tabellen zijn uiteraard aan te passen om missende gegevens te plaatsen maar het idee mag duidelijk zijn. Op deze manier splits je gegevens, en is alles goed en duidelijk beheerbaar.
Gewijzigd op 13/01/2012 16:45:28 door Jurgen B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.