Bootstrap colums 1-2 zonder spacing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:07:53
Quote Anchor link
Goedemorgen Allemaal,

Ben nog bezig met bootstrap en zit met het volgende:

[Colum1][spacing][colum2]

Nu wil ik graag [Colum1] en [colum2] tegen elkaar aan zetten, dus zonder de spacing. Ik er een standaard code om de spacing te verwijderen tussen beide?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:03:43
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:12:05
Quote Anchor link
Waarschijnlijk even de margin naar o zetten in je css-bestand.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:22:21
Quote Anchor link
Ik heb het volgende gedaan:


[colum1] [colum2 style="margin:0; padding:0;"]

Nu heb ik nog 20px als spacing ipv 40.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:45:25 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:24:39
Quote Anchor link
Dan geef je die column in je html een class, bijv. class="nospace" en dan in je css

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  margin: 0;
}
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:33:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<div class="row">    
                <div class="col-lg-4 nospace">
                    <div style="height:552px; background-color:#77767b;">
                        <img src="images/gear_icon.png" class="img-responsive"/>
                            <div class="col-lg-11" style="margin-left:10px;">
                                <h1>Homepagina</h1>
                                <p>Dit is een tekst</p>
                            </div>    
                    </div>        
                </div>
                
            
            
                <div class="col-lg-8 nospace" >
                    <img src="images/homepage_img.jpg" class="img-responsive" alt="CNC machine" />
                </div>
            
</div>


De nospace wordt wel herkent, alleen gebeurd er niks.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:50:10 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 14:40:04
Quote Anchor link
Dan zal je even een online voorbeeld moeten plaatsen. Kan er zo weinig van zeggen.
 
Pieter R

Pieter R

05/10/2015 14:52:03
Quote Anchor link
Of deze?
table {
border-spacing: 0px;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 14:52:18 door Pieter R
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 14:59:09
Quote Anchor link
Bedankt dat jullie de moeite willen nemen om te kijken. Dit is de eerste keer dat ik alles in BS probeer te zetten. Kom er alleen met de spacing niet uit.


Ik wil graag de afbeelding etgen het [homepagina] blok plakken. Wat is de beste manier?
Gewijzigd op 05/10/2015 15:23:59 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:16:58
Quote Anchor link
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 15:17:20 door Ozzie PHP
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 15:26:26
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 05/10/2015 15:16:58:
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}


Bedankt Ozzie. Weet jij toevallig ook waarom margin:0 niet werkt en ik in plaats hiervan de padding moet gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:37:01
Quote Anchor link
Margin is de buitenkant van je box. Padding zit in je box. Even op Google het verschil opzoeken tussen margin en padding ;)
 

05/10/2015 16:39:48
Quote Anchor link
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 17:01:47
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 05/10/2015 16:39:48:
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl


Ik design bijna alles in de BS grid. Ook kom er aardig uit met de colums probeer niet veel op de spacing te zetten. Ik ben nu alles gebaseeerd op het LG-screen. Als je me zou willen uitleggen hoe ik nu goed alles kan aanpassen voor MD en S zou het super zijn.
Gewijzigd op 05/10/2015 17:03:41 door Jan Graneker
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

06/10/2015 08:29:51
Quote Anchor link
Als het goed is heeft elke column een padding left en een padding right.
Er wordt gekeken of het de eerste of laatste column is. (:first-child of last-child).

Alles wat er tussen zit heeft dus links en rechts padding. (Geen idee hoeveel, maar ga uit van 40 px)

.col-lg-4:last-child {
padding-right: 20px;
}
.col-lg-4 {
padding: auto 0;
}
.col-lg-4:first-child {
padding-left: 20px;
}
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 10:36:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.
Gewijzigd op 06/10/2015 10:40:19 door Eschwin Moerkerken
 
Jan Graneker

Jan Graneker

06/10/2015 11:16:16
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 10:36:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.



Ik maak nu gebruik van alleen de col-LG om hem op de desktop goed te krijgen.
Stel dat ik een col-lg-12 heb. Kan ik deze dan voor de mobiel zo laten, of moet ik in dezelfde class een col-xs-12 meegeven?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

06/10/2015 11:53:46
Quote Anchor link
Volgens mij kun je bij bootstrap werken van klein naar groot.
Wat je bij md opgeeft is ook geldig voor lg (tenzij het overruled wordt), wat je bij sm opgeeft is ok geldig voor md en lg, enz.
 

06/10/2015 12:08:08
Quote Anchor link
Jan, ik snap niet waar je heen wilt met je code of iets.
Normaal doe je met Bootstrap aangeven hoeveel kolommen je wilt hebben op een bepaalt formaat van het scherm.

col-lg-12 is 12 kolommen naast elkaar op een groot scherm
col-md-12 is 12 kolommen naast elkaar op een middel scherm

Als je nu met een mobiel of tablet naar de website zal gaan zullen de 12 kolommen onder elkaar weergegeven worden ivm het "mobile-first".

Als je op een mobiel ook naast elkaar wilt hebben zet je op dezelfde div col-xs-12, mits je wilt dan hij maar 6 kolommen naast elkaar is o.i.d dan geef je col-xs-6.

Na een paar keer vragen weet ik nog steeds niet wat Jan wilt bereiken...?

Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 12:10:05
Quote Anchor link
Als je hem alleen een col-lg-12 meegeeft, zal hij altijd 12 kolommen breed zijn op kleinere devices (dus MD, SM en XS). In jouw geval geef je hem 12 kolommen mee (100%) dus maakt het in dit geval niets uit.

Stel je hebt twee kolommen naast elkaar van col-lg-6 en je zou die op een kleiner scherm (laptop bijvoorbeeld) ook naast elkaar willen hebben (mits er ruimte is) dan zou je ook een col-md-6 moeten toekennen en zou je in principe de col-lg-6 kunnen weg laten.

Zoals Jan de Laet al zei, je kan van klein naar groot werken. Dus heb je iets kleins gespecificeerd dan zal de grote deze altijd overnemen.

Stel je maakt gebruik van een col-md-6 dan zal deze op zowel MD ans LG 6 kolommen zijn, daar onder (SM en XS) 12 kolommen (standaard).

Toevoeging op 06/10/2015 12:12:47:

Rickert Bombaklats op 06/10/2015 12:08:08:
Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.


Deze kun je prima aanpassen. De 15 pixels per kolom die zij hanteren is standaard.
Als je precies weet wat er gebeurd als je ze aanpast en wat de .row dan doet dan zou je dit zonder problemen prima kunnen aanpassen als je meer ruimte nodig hebt.

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.
 
Randy vsf

Randy vsf

06/10/2015 12:40:47
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 12:10:05:

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.


.col-md-offset-1 haalt aan allebei de kanten 1 eraf.
Je houd dus 10 kolommen over.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 13:06:58
Quote Anchor link
@randy je weet kennelijk niet wat een offset inhoudt. Een offset betekent dat iets wordt overgeslagen. Dus er wordt een kolom over geslagen.

Toevoeging op 06/10/2015 13:14:50:

@Jan Graneker: http://codepen.io/anon/pen/dYWRbr
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.