Border in verschillende browsers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

01/05/2012 19:49:40
Quote Anchor link
Hallo,

Okey heb 5 div's

Header
Content
Contentlinks
Contentrechts
Footer

Ik heb een in contentlinks een border gemaakt,
border-right-style:solid;
border-right-color:white;
border-right-width:10px;

Dus dat tussen contentlinks en contentrechts een witte regel loopt.

Mijn probleem is dat het niet hetzelfde loopt in de browsers bijvoorbeeld bij IE en Firefox heb komt de witte border niet tot de footer en bij chrome wel. Solutions?:D
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:17:33
 
Henk PHP

Henk PHP

01/05/2012 19:56:39
Quote Anchor link
Heb je iets online staan ofzo? Dit is nogal moeilijk op te lossen zo.

Dat browsers verschillend omgaan met bepaalde dingen is wel bekend, maar opzich zou dit moeten werken. Hoe zit het met je doctype?
 

01/05/2012 19:57:59
Quote Anchor link
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"
>

nee het staat niet online.
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2012 20:03:39
Quote Anchor link
Kun je het dan even online plaatsen op http://tinkerbin.com/ of http://cssdesk.com/ of http://jsfiddle.net/ of http://jsbin.com/ enz.?
 
G P

G P

01/05/2012 20:04:47
Quote Anchor link
Kan je een printscreen online zetten van de 3 browsers (IE, FF en GC) of eventueel stukje van uw css?

Je kan deze 3 lijnen in 1 lijn zetten:
border-right: solid 10px #FFFFFF;

Om een witte regel te hebben kan je ook eens proberen met margin
margin: 0px 0px 0px 10px;
 

01/05/2012 20:07:20
Quote Anchor link
http://cssdesk.com/jUzaK

Hier loopt die wel goed trouwens.

Toevoeging op 01/05/2012 20:07:42:

Ik weet het tables in html maar die verander ik nog:P
 
Wim E

Wim E

01/05/2012 20:12:03
Quote Anchor link
je moet even zoeken naar sticky footer of full height.
Je zou in dit geval een format moeten hebben van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div id="wrapper">
  <div id="header"></div>
  <div id="content"></div>
  <div id="contentlinks"></div>
  <div id="contentrechts"></div>
  <div id="footer"></div>
</div>
 
G P

G P

01/05/2012 20:17:48
Quote Anchor link
Probeer het zo eens (Snel uit gedachten):
#containerleft {
background: #EBEBEB;
float: left;
clear: left;
border: none 0px;
width: 190px;
margin: 0px 10px 0px 0px;
}

#containerright {
float: right;
clear: right;
border: none 0px;
width: 1000px;
}

#footer {
font-size:12px;
clear:both;
font-family:arial;
background:#EBEBEB;
text-align: right;
padding: 20px;
height: 1%;
border: none 0px;
margin: 10px 0px 0px 0px;
}
 

01/05/2012 20:21:15
Quote Anchor link
Gunther dat werkt niet
 
Henk PHP

Henk PHP

01/05/2012 20:24:51
Quote Anchor link
Daan Bonke op 01/05/2012 20:21:15:
Gunther dat werkt niet

Inderdaad Gunther! Schiet verdomme is op! Uw meester vraagt om werkende code maar geeft verder nul comma nul toelichting! Wat een slechte hulp zeg! [/sarcasm off]
 

01/05/2012 20:27:36
Quote Anchor link
waar slaat dat op? het blijft nog gewoon hangen met die border
 
Henk PHP

Henk PHP

01/05/2012 20:29:49
Quote Anchor link
Welke browser? Hoe precies? Wat wil je wel?

Doe zelf eens iets om jezelf te helpen ipv neer te plempen dat 'iets' niet werkt.
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2012 20:31:23
Quote Anchor link
Zo'n ruimte creëer je met margin en niet met borders.

Simon, je hoeft niet meteen te gaan schelden als er iets niet helemaal volgens je wens gaat... Tevens ben ik het wel met je eens (zonder sarcastische toon) je moet niet alleen maar wat code dumpen (zonder code tags nog wel) zonder uitleg. Daan weet nu totaal niet wat er verbeterd is en wat hij fout heeft gedaan.
 

01/05/2012 20:31:47
Quote Anchor link
Het werkt in chrome het loopt niet door in firefox en IE. Hetzelfde als het voorbeeld. wat ik wil is dat de border goed doorloopt naar de footer bij deze 3 browsers zonder die <br> wat ik ook ergens in mijn html code heb staan.
 
Henk PHP

Henk PHP

01/05/2012 20:34:42
Quote Anchor link
Wouter J op 01/05/2012 20:31:23:
Zo'n ruimte creëer je met margin en niet met borders.

Simon, je hoeft niet meteen te gaan schelden als er iets niet helemaal volgens je wens gaat... Tevens ben ik het wel met je eens (zonder sarcastische toon) je moet niet alleen maar wat code dumpen (zonder code tags nog wel) zonder uitleg. Daan weet nu totaal niet wat er verbeterd is en wat hij fout heeft gedaan.
Ik scheld helemaal niet, dus waar heb jij het nou weer over?
Mijn reactie was ook eerder aan Daan dan aan Gunther, maar blijkbaar begrijp jij dat niet.
Gewijzigd op 01/05/2012 20:36:08 door Henk PHP
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2012 20:36:23
Quote Anchor link
Quote:
(...)Schiet verdomme is op!

Nee, helemaal niet...

En ja, ik begrijp je helemaal. Alleen je slaat naar mijn mening totaal de plank mis en bent veel te kort door de bocht met zo'n reactie. Een beetje meer begrip voor beginners mag best en iets vriendelijker doen mag ook. Stel dat dit een gesprek was in de 'real world'. Zou je dan ook zo vreemd hebben gereageerd op Daan?
Gewijzigd op 01/05/2012 20:37:43 door Wouter J
 
Henk PHP

Henk PHP

01/05/2012 20:39:02
Quote Anchor link
Ja, want als je hulp wilt dan kun je toch op z'n minst duidelijkheid bieden. Is dat teveel gevraagd? Dat jij zo gek bent is niet mijn probleem.

PS. Als dat al schelden is, kom jij echt nooit de deur uit.
Gewijzigd op 01/05/2012 20:40:04 door Henk PHP
 

01/05/2012 20:43:09
Quote Anchor link
@ Simon een paar posts hierboven heb ik het uitgelegd.
 
G P

G P

01/05/2012 20:52:47
Quote Anchor link
@Simon: Als ge zelf niets nuttig kan zeggen is het beter dat je zwijgt.

@Iedereen: Daan zijn probleem bestaat uit de weergave van verschillende browsers, niet over CSS. Dus ik ga ervan uit dat Daan dan wel iets weet van CSS zonder de uitleg te moeten geven.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

01/05/2012 20:55:01
Quote Anchor link
Zullen we met zn allen weer terug naar het topic gaan en de persoonlijke principes achter wegen laten?[/modedit]
 
G P

G P

01/05/2012 23:11:48
Quote Anchor link
Ik heb Daan ondertussen geholpen met zijn CSS en de zaak is opgelost.
Border is gewijzigd in margin, en er zijn nog zo'n paar zaken veranderd.

Het grote probleem is dat de meesten onder ons alles willen oplossen met een div in een div in een div enz...

Het kan ook anders, zoek eens op google naar divitis.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.