Breuk vereenvoudigen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »
Rienus nvt

Rienus nvt

25/08/2010 09:51:37
Quote Anchor link
Beste PHP-hulpers,

Is het mogelijk om op een makkelijke wijze een breuk te vereenvoudigen in PHP?
Ik krijg de breuk aangeleverd als een string. Bijvoorbeeld "5/300".

Gr,
Rienus
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:52:12
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

25/08/2010 09:55:06
Quote Anchor link
als je goed controleerd kan je met eval() werken,
Maar onthou wel: eval = evil.
tenzij je erg goed controleerd, (alleen cijfers en /+-* toestaan
 
Rienus nvt

Rienus nvt

25/08/2010 10:04:49
Quote Anchor link
Ha Nico,

Bedankt voor je reactie. Indien ik het doe met eval, dan krijg ik de volgende error.

$breuk = eval("5/300");
Parse error: parse error in C:\wamp\www\test\index.php(12) : eval()'d code on line 1

Gr,
Rienus
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2010 10:12:08
Quote Anchor link
Je weet hoe eval() werkt?

http://nl2.php.net/eval
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/08/2010 10:16:04
Quote Anchor link
Eval() heb je eigenlijk nooit nodig, zo ook niet in dit geval:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$breuk
= '5/300';
list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);

$uitkomst = $nom / $denom;
echo $uitkomst;
?>


Edit:
Dit geeft alleen maar de decimale uitkomst van de breuk. Voor zover ik weet is er geen bestaande functie in PHP op de breuk te vereenvoudigen tot (in dit geval) 1/60.


Toevoeging op 25/08/2010 10:26:19:

Uiteraard kun je er wel zelf een functie voor schrijven. Volgens mij moet dit in alle gevallen werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function vereenvoudig($breuk) {
    if(!is_string($breuk) || substr_count($breuk, '/') != 1) {
        return false;
    }

    else {
        list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);
        
        for($i = $nom; $i > 0; $i--) {
            if(is_int($denom / $i) && is_int($nom / $i)) {
                $new_nom = $nom / $i;
                $new_denom = $denom / $i;
                
                break;
            }
        }

        
        return $new_nom.'/'.$new_denom;
    }
}


$breuk = '5/300';
echo vereenvoudig($breuk);
?>
Gewijzigd op 25/08/2010 10:25:44 door Joren de Wit
 
Jens V

Jens V

25/08/2010 10:28:21
Quote Anchor link
Implementeer dit algortime:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Bij het vereenvoudigen van een breuk is het handig om de ggd te bepalen.
Het getal boven en onder de breuk (respectievelijk de teller en de noemer) kan dan door de g.g.d worden gedeeld
en zo verkrijgt men direct de grootst mogelijke vereenvoudiging.
De breuk 24/102 wordt aldus vereenvoudigd tot 4/17.
Een breuk van twee relatief prieme getallen kan niet vereenvoudigd worden.

Bijvoorbeeld: verklein 75/105:

    75= 3x5x5
    105= 3x5x7

Wat hebben ze gemeen? Het product 3x5.

Wat blijft er over? Bij 75 de factor 5 en bij 105 de factor 7.

    75/105= 5/7

Wiki is je - speciaal voor Daniel Voogsgerd - goede vriend! (Stiekem toch beste hoor ;) )

Met vriendelijke groeten,
Jens
Gewijzigd op 25/08/2010 10:40:23 door Jens V
 
John Doe

John Doe

25/08/2010 10:38:41
Quote Anchor link
@Blanche
Volgens mij vereenvoudigd het script dat jij plaatst alle breuken maar één keer. En het script kan een breuk met een hogere waarde dan twee niet aan.

@Jens
Wiki is een goede vriend maar google is je beste vriend (:
Gewijzigd op 25/08/2010 10:41:02 door John Doe
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/08/2010 10:56:31
Quote Anchor link
Daniel, hoe bedoel je dat. Als ik bijvoorbeeld de breuk 1368/13338 neem, wordt dat netjes vereenvoudigd naar 4/39...

Kun je een voorbeeld geven van een breuk die volgens jou niet goed vereenvoudigd zou worden?
 
Pim -

Pim -

25/08/2010 11:08:22
Quote Anchor link
@Daniel, dat is ook geen probleem, want het zoekt direct naar de ggd.
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

25/08/2010 11:14:49
Quote Anchor link
Kan veel makkelijker, als je GMP hebt:
http://php.net/manual/en/function.gmp-gcd.php

Ofterwijl:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$breuk
= '5/300';
list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);

$gcd=gmp_gcd($nom,$denom);
echo ($nom/$gcd)."/".($denom/$gcd);
?>


Edit:

Heb net een functie gevonden waarmee je de GCD zelf uit kan rekenen, zonder GMP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?PHP
function gcd($x, $y){
    $x = abs($x);
    $y = abs($y);
    if($x + $y == 0){
        return "0";
    }
else{
        while($x > 0){
            $z = $x;
            $x = $y % $x;
            $y = $z;
        }

        return $z;
    }
}

?>
Gewijzigd op 25/08/2010 11:21:43 door SilverWolf NL
 
Rienus nvt

Rienus nvt

26/08/2010 08:35:56
Quote Anchor link
Een ieder ontzettend bedankt voor zijn reactie. Hier kom ik een heel eind verder mee!

Gr,
Rienus
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.