browser sluit -> uitloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 19:52:07
Quote Anchor link
Beste php'ers,

nog één ding waar ik op dit moment niet uitkom..
als iemand inlogt wordt dat in een database opgeslagen.
als iemand uitlogt wordt dat ook weer veranderd met een boolean.

maar wat nou als iemand de browser sluit?
dan wordt er geen query uitgevoerd, en blijft de persoon als "ingelogd" in de database staan...

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Gr. Jason
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:23:31
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 20:09:50
Quote Anchor link
Langer dan een bepaalde tijd niet actief => uitloggen.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:13:45
Quote Anchor link
kan ik dat het beste doen met een cookie?
dat ik die op elke pagina weer reset naar 30 minuten bijvoorbeeld..

hoe kan ik dan de query uitlaten voeren als de cookie 'afloopt' ?

of kan ik hier beter wat anders voor gebruiken?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 20:27:11
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe jij checked of iemand is ingelogd. Maar ik zou daarvoor een extra veld bij de user in de database zetten DATETIME. En elke keer dat de user wat doet updaten naar NOW() en tegelijkertijd kan je dan kijken of er ingelogde personen zijn waarvan dat bewuste veld ouder is dan een bepaalde tijd. Die log je dan uit.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:29:18
Quote Anchor link
oke, dat komt goed!
maar hoe kan ik elke keer checken of een user al meer als een bepaalde tijd niks heeft gedaan?
ik snap hoe ik het in de database kan checken.. maar hoe laat ik de website dan automatisch iemand uitloggen?
 
Wouter J

Wouter J

12/06/2011 20:31:43
Quote Anchor link
Je zou hier JavaScript voor kunnen gebruiken. En dan misschien in combinatie met AJAX.
Gewijzigd op 12/06/2011 20:32:10 door Wouter J
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:36:07
Quote Anchor link
ik ben niet zo goed in JavaScript en echt een beginner met AJAX..
als ik nou die code op elke pagina in een verborgen div zet, die ik elke 10 seconden refresh..
met in die div de code die checkt of er al 30 min. geen activiteit is?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 20:36:33
Quote Anchor link
Bij elke actie wordt er gekeken of er is ingelogd. Zo ja doorgaan, zo nee inloggen. Direct daarna kijk je of er personen zijn die al te lang nonactief zijn. Zo ja, dan log je die uit. Als die personen dan weer actief worden komen ze dus niet door de volgende logincheck heen en moeten ze weer inloggen.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:38:17
Quote Anchor link
Bedankt weer SanThe, ik ga ermee aan de slag!
 
Ruben Portier

Ruben Portier

12/06/2011 20:57:54
Quote Anchor link
Ik ben niet zo aan verschillende query's uitvoeren op (bijna) iedere pagina. Daarvan gaat je site aanzienelijk trager worden en heeft de server ook meer werk aan de database. Wat kan leiden tot hoog CPU gebruik bij een hoog aantal bezoekers.

Ik zou het persoonlijk met sessions doen. In een session plaats je de id van de account. Als die session niet bestaad is hij niet ingelogt.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 21:11:13
Quote Anchor link
maar dan moet je dus ook ergens checken of van elke gebruiker de session bestaat..?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 21:23:56
Quote Anchor link
Ruben Portier op 12/06/2011 20:57:54:
Ik ben niet zo aan verschillende query's uitvoeren op (bijna) iedere pagina.


Het is 1 query op 1 pagina. Dat is echt niet veel extra werk.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 21:25:44
Quote Anchor link
nee het leek mij ook al niet, en wat ik vaak hoor is dat een query uitvoeren misschien een paar milliseconden duurt..
ik ga er even een functie voor schrijven en klaar!

nogmaals bedankt!
 
Kees Schepers

kees Schepers

13/06/2011 17:32:56
Quote Anchor link
Ruben Portier op 12/06/2011 20:57:54:
Ik ben niet zo aan verschillende query's uitvoeren op (bijna) iedere pagina. Daarvan gaat je site aanzienelijk trager worden en heeft de server ook meer werk aan de database. Wat kan leiden tot hoog CPU gebruik bij een hoog aantal bezoekers.


Ben ik niet met je eens, uiteraard is het niet de bedoeling om overbodig queries te draaien, maar of een pagina langzaam word of niet heeft meestal niet met het aantal te maken maar met de query zelf op zich. Als een query geen of slechte indeces gebruikt dan kun je er maar 1 hebben en toch is je site dan langzaam terwijl een site met 30 queries veel sneller kan zijn ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.