browser wil php-bestand downloaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »
Marina janssen

marina janssen

05/10/2019 03:52:38
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwe installatie van Raspian gedaan, PHP7.3 geinstalleerd met Nginx.
Ik wil hierop Pihole draaien en een website. Ik heb deze tutorial gevolgd https://docs.pi-hole.net/guides/nginx-configuration/ maar als ik met de browser m'n testbestand wil openen, dan gaat hij het php-bestand downloaden. Index.html opent wel gewoon.

Volgens mij zijn de rechten goed (eigenaar van het php-bestand is www-data en permissie is 755).
Heeft iemand een idee waar dit aan ligt?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:32:34
 
Bart V B

Bart V B

05/10/2019 07:45:36
Quote Anchor link
zo'n probleem zou het eerste in mij opkomen dat de service niet is gestart.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
service php7.0-fpm start

service nginx start


mocht dat geen soelaas geven dan eens kijken wat het probleem is?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
systemctl status nginx.service

Wat meer gedetaileerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
journalctl -u nginx.service

Als je de tutorial hebt gevolgd, en misschien iets fout hebt gedaan met php-fpm:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
journalctl -u nginx.service -u php-fpm.service
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/10/2019 09:13:05
Quote Anchor link
Downloadt hij ook de PHP-code, of enkel de php-file met de gepaste HTML-output?
 
Marina janssen

marina janssen

05/10/2019 19:04:33
Quote Anchor link
Het enige dat ik kan bedenken is dit:
Volgens Raspberry pi.org https://www.raspberrypi.org/documentation/remote-access/web-server/nginx.mdinstalleer je php met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sudo apt-get install php-fpm
ipv php7.3-fpm & php7.3-zip zoals ik gedaan heb. Kan dat de oorzaak zijn?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
nginx.service - A high performance web server and a reverse proxy server
   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/nginx.service; enabled; vendor preset: enabled)
   Active: active (running) since Wed 2019-10-02 21:20:03 CEST; 2 days ago
     Docs: man:nginx(8)
  Process: 20282 ExecReload=/usr/sbin/nginx -g daemon on; master_process on; -s reload (code=exited, status=0/SUCCESS)
 Main PID: 27297 (nginx)
    Tasks: 5 (limit: 2200)
   Memory: 5.3M
   CGroup: /system.slice/nginx.service

           ??20284 nginx: worker process
           ??20285 nginx: worker process
           ??20286 nginx: worker process
           ??20287 nginx: worker process
           ??27297 nginx: master process /usr/sbin/nginx -g daemon on; master_process on;

okt 05 01:21:00 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 01:21:00 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 01:30:17 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 01:30:17 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 02:20:46 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 02:20:46 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 02:49:43 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 02:49:43 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 17:45:10 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 05 17:45:10 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
~


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
okt 02 21:20:03 Pi-hole systemd[1]: Starting A high performance web server and a reverse proxy server...
okt 02 21:20:03 Pi-hole systemd[1]: Started A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 02:29:36 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 02:29:37 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 22:19:53 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 22:19:53 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 22:32:56 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 22:32:56 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 23:45:00 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 23:45:00 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 23:49:50 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 03 23:49:50 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 04 00:01:15 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 04 00:01:15 Pi-hole systemd[1]: Reloaded A high performance web server and a reverse proxy server.
okt 04 01:26:14 Pi-hole systemd[1]: Reloading A high performance web server and a reverse proxy server.


@Arien hij downloadt gewoon de hele pagina (zoals die ook op de server staat)
Gewijzigd op 05/10/2019 19:05:09 door marina janssen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/10/2019 21:21:58
Quote Anchor link
Mja, wat staat er in /etc/nginx/sites-enabled/ ?

Je moet in je server blocks wel aangeven wat nginx met PHP moet doen anders gooit 'ie het zo rauw over de schutting (serveert 'ie deze bestanden direct) :). Nginx moet op een of andere manier weten dat PHP-bestanden nog een verdere verwerking nodig hebben, dit doet nginx niet zelf. Je moet deze dus instrueren de PHP-bestanden te voeren aan je fpm-service. Het resultaat (de verwerkte PHP) krijgt nginx vervolgens weer terug wat daarna braaf wordt geserveerd. Waarschijnlijk is deze specifieke server block configuratie verloren gegaan bij je herinstallatie.

Mogelijk kun je dit ook op een andere plek doen ipv server blocks, bijvoorbeeld /etc/nginx/fastcgi_params, maar ik weet niet of dat aan te bevelen is.
Gewijzigd op 05/10/2019 21:22:38 door Thomas van den Heuvel
 
Marina janssen

marina janssen

05/10/2019 21:42:38
Quote Anchor link
Ik ben er al uit.
Ik wist niet dat ik dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
location ~ \.php$ {
        incude snippets/fastcgi-php.conf;
        fastcgi_pass unix:/run/php/php7.3fpm.sock;
    }
ook in mijn vhost moest zetten. Nu werkt 't.
Dank voor het meedenken!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.