btw berekenen met PHP verschilt van spreadsheet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carsten eng

carsten eng

11/10/2011 12:47:15
Quote Anchor link
Ik wil van een bedrag inclusief BTW het bedrag exclusief btw berekenen. Daarvoor gebruik ik deze formule:

Quote:
$btw = 19;
$bedrag_exclusief = 100/(100+$btw)*($bedrag_inclusief);
$bedrag_exclusief = round($bedrag_exclusief, 2);


Dit lijkt allemaal goed te gaan, totdat ik dat ga vergelijken met de uitkomsten van dit spul in OpenOffice Calc (zelfde bij gebruik van Excel).

formule in spreadsheet:
Quote:
=100/(100+M15)*(D15)

M = 19
D = bedrag

Voorbeeld:
bedrag_inclusief = 13,03
bedrag exclusief btw berekend met PHP met bovenstaande formule:
bedrag_exclusief = 10.92

maar in spreadsheet komt daaruit:
10,95

dat is dus een verschil van 3 cent!

Met de rekenmachine erbij kom ik op:
10,92436974789916
Dus de PHP formule lijkt het goed te doen en de spreadsheet fout. Vijwel iedere zzp-er die ik ken gebruikt een spreadsheet voor zijn/haar boekhouding. Zouden die nou allemaal fouten maken?

Zie ik iets over het hoofd?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:28:48
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2011 13:16:50
Quote Anchor link
Ik krijg met de rekenmachine en in het spreadsheet exact hetzelfde antwoord. Namelijk 10,949579831932773109243697478992 afgerond naar 10,94958.

Toevoeging op 11/10/2011 13:23:50:

En als ik het door PHP laat berekenen wordt het antwoord: 10.949579831933

Dus ik denk dat jij zelf iets fout doet.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/10/2011 13:25:14
Quote Anchor link
ik weet niet welke rekenmachine jij gebruikt maar in ik kom met allemaal op 10,95 uit, ook in php
 
Carsten eng

carsten eng

11/10/2011 13:27:08
Quote Anchor link
Ik weet niet wat ik met de rekenmachine verkeerd deed, maar met de php berekening gebruikte ik bedragen met komma's. Toen ik de bedragen met punten gebruikte ging het opeens wel goed.

Dank voor de reacties.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2011 13:27:19
Quote Anchor link
Ik heb je fout ook nog voor je gevonden. Jouw uitkomst komt namelijk doordat je 13 gebruikt in plaats van 13.03

Gebruik een PUNT in het getal en GEEN komma.
 
Rick van Hout

Rick van Hout

11/10/2011 13:35:12
Quote Anchor link
Hiermee moet hij gewoon werken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$bedrag_inc
= 13.03;
$btw = 19; // 0 - 6 - 19

echo 'Bedrag inclusief: '.$bedrag_inc .'<br>';

$bedrag_ex = $bedrag_inc/(100+$btw)*100;
echo 'Bedrag exclusief: '.$bedrag_ex.'<br>'; //totaal

$bedrag_ex = round($bedrag_ex, 2); //totaal afgerond
echo 'Eindbedrag: '.$bedrag_ex.'<br>';
?>
Gewijzigd op 11/10/2011 13:36:46 door Rick van Hout
 
Karel hertens

karel hertens

11/10/2011 14:33:29
Quote Anchor link
TIP: Het berekenen van btw hoeft niet /100 x 119 te zijn maar kan ook
bedragzonderBTW x 1,19 = bedragmetBTW

bedragmetBTW / 1,19 = bedragzonderBTW
 
Rick van Hout

Rick van Hout

11/10/2011 14:40:24
Quote Anchor link
Karel hertens op 11/10/2011 14:33:29:
TIP: Het berekenen van btw hoeft niet /100 x 119 te zijn maar kan ook
bedragzonderBTW x 1,19 = bedragmetBTW

bedragmetBTW / 1,19 = bedragzonderBTW


Ja dat klopt, maar ik had het nu zo gemaakt zodat je makkelijker de variabele kan veranderen. Maar als je met je rekenmachine werkt is dit inderdaad een stuk sneller!
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2011 14:44:39
Quote Anchor link
Karel hertens op 11/10/2011 14:33:29:
TIP: Het berekenen van btw hoeft niet /100 x 119 te zijn maar kan ook
bedragzonderBTW x 1,19 = bedragmetBTW

bedragmetBTW / 1,19 = bedragzonderBTW


Maar dan wel met een PUNT.

- SanThe - op 11/10/2011 13:27:19:
Gebruik een PUNT in het getal en GEEN komma.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.