Bug watchposition

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ivo P

Ivo P

15/03/2017 09:10:12
Quote Anchor link
realiseer je ook dat de gps-plaatsbepaling altijd een zekere onnauwkeurigheid bevat.
Die zou zomaar iets van + of - 5 meter kunnen zijn.

Zeker als je het over verplaatsingen over korte afstanden hebt, is onduidelijk of je je van -5 naar +25 meter of van +5 naar +15 meter hebt verplaatst.

dus 30 of 10 meter verplaatsing.

In dat licht zou ik de afstandsberekening die rekening houdt met de kromming van de aarde een overkill vinden.
Dat geldt minder als je het over verplaatsing over de snelweg hebt (over langere tijd) of mogelijk zelfs per vliegtuig, maar als je kijkt naar iemand die rond loopt, is het te precies.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:57:53
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

15/03/2017 09:21:57
Quote Anchor link
Maar als ik geen afstandsberekening doe, dan kunnen er zoals ik aangaf al 10 ajax requests plaatsvinden, die ik met deze berekening juist probeer te voorkomen.

Wat denk je dat het beste is om geen overkill te genereren? geen afstandsberekening? De watchposition zelf geen geen ingebouwde functionaliteit om hetzelfde te bereiken.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/03/2017 10:29:05
Quote Anchor link
Mijn ervaring is dat de nauwkeurigheid enorm verschilt van toestel tot toestel. Het ene toestel positioneert me zelfs binnenshuis op een meter nauwkeurig en het andere toestel hoef ik maar licht te kantelen om in de achtertuin van de overburen te belanden.

Als je meerdere clients wilt ondersteunen, zou ik daarom in twee opzichten aan 'throttling' doen om te voorkomen dat de boel op hol slaat:

• Gebruik een timer die het aantal requests beperkt tot 1 per x seconde.

• Sla de geolocatie op afgerond op y meter en voer alleen een request uit als de nieuwe, afgeronde locatie daarvan afwijkt.

Bijvoorbeeld: voer pas na 5 seconde een request uit bij een afwijking van meer dan 15 meter. Hamvraag daarbij is uiteindelijk natuurlijk hoe nauwkeurig de locatie moet zijn voor je toepassing.
 
Ivo P

Ivo P

15/03/2017 12:34:32
Quote Anchor link
Aangezien je al met longitude en latitude werkt, zou ik die op 4 of 5 cijfers achter de komma afronden en die waarden vergelijken.

Je zou dan proefondervindelijk kunnen kijken hoeveel cijfers genoeg is voor jou.

de absolute afstand zou ik niet steeds berekenen
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

15/03/2017 12:51:43
Quote Anchor link
"Gebruik een timer die het aantal requests beperkt tot 1 per x seconde."

1) In het begin gaf ik aan dat de timer een setinterval was en daarbij meerdere malen de watchposition werd aangeroepen.
En ik kan er maar niet achter komen hoe je een timer aangeeft in de watchposition dat om de 5 seconden bekijkt of een positie is veranderd of niet.

2) 10 - 15 meter is prima, hoeft neit zodanig op de meter nauwkeurig te zijn.

Toevoeging op 15/03/2017 14:28:39:

Uiteindelijk heb ik er dit van gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
var lat, lng, accuracy,gm;
var oldlat = 0;
var oldlng = 0;
function setGeolocation() {
    var geolocation = window.navigator.geolocation.watchPosition(
        function ( position ) {
           lat = position.coords.latitude.toFixed(2);
           lng = position.coords.longitude.toFixed(2);
        
            if (lat == oldlat && lng == oldlng) {// niks doen als de coordinaten gelijk zijn op 2 decimalen}
            else {
              gm = getmeters(oldlat,oldlng,lat,lng);    
        
                accuracy = position.coords.accuracy;
                document.getElementById( 'result' ).innerHTML +=
                      'lat: ' + lat + ', '
                    + 'lng: ' + lng + ', '
                    + 'accuracy: ' + accuracy + ' meters' + gm + '<br />';

                  if ( (gm < 10) && (oldlat!= 0 && oldlng != 0) ) { // wanneer de afstand tussen 2 coordinates kleiner is dan 10meter.. niks doen
                    return;
                  }
                  oldlat = lat;
                  oldlng = lng;
                  
                  $.post('http://localhost/test/inc/addcurrentloc.php', 'lat=' + lat + '&lng=' + lng, function(response)
                    {
                     console.log(response);
                    });
            }
        },
        function () { /*error*/ }, {
            maximumAge: 250,
            enableHighAccuracy: true
        }
    );

    window.setTimeout( function () {
            window.navigator.geolocation.clearWatch( geolocation )
        },
        5000 //stop na 5 secondde
    );
};

setGeolocation();

window.setInterval( function () {
        setGeolocation();
    },
    15000 //controleert elke 15 sec
);

function getmeters(lat1,lon1,lat2,lon2) {
  var R = 6371; // Radius of the earth in km
  var dLat = deg2rad(lat2-lat1);  // deg2rad below
  var dLon = deg2rad(lon2-lon1);
  var a =
    Math.sin(dLat/2) * Math.sin(dLat/2) +
    Math.cos(deg2rad(lat1)) * Math.cos(deg2rad(lat2)) *
    Math.sin(dLon/2) * Math.sin(dLon/2)
    ;
  var c = 2 * Math.atan2(Math.sqrt(a), Math.sqrt(1-a));
  var d = R * c; // Distance in km
  return d / 1000;
}

function deg2rad(deg) {
  return deg * (Math.PI/180)
}


Hij kijkt dus om de 15 sec, en voert een clearwatch uit, dus ik heb een timer om de 15 sec. Denk dat ik nu niet een serveroverload zal creeeren met bijv 1000 gebruikers.
Zie ik iets over het hoofd om de serverload nog meer te minimaliseren?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.