Bugje met nieuws wijzigen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Omar M

Omar M

14/07/2008 14:06:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik heb ondertussen al een redelijke site gemaakt :D. Met wat bestaande scrip hier en zelf een nieuws systeem. (Trouwens die scripts hier mag je toch gewoon gebruiken? En moet je daar dan nog credits aan geven ofzo?).

Het nieuws systeem werkt alleen ik heb nog een paar dingetjes waar jullie misschien wel wat op weten. Het gaat om dit scriptje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$host
= "localhost";
$database = "***";
$pass = "***";
$user = "****";
mysql_connect($host, $database, $pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($user);
/**
 * @author OmarM
 * @copyright 2008
 */

$query = "SELECT * FROM nieuws WHERE id='".$_GET['id']."'";
$resa = mysql_query($query);
while($log = mysql_fetch_object($resa))
{

echo "<form method=post>";
echo "<input type=text name=naam value=".$log->naam."><br>";
echo "<input type=text name=maker value=".$log->maker."><br>";
echo "<input type=text name=datum value=".$log->datum."><br>";
echo "<input type=text name=bericht value=".$log->bericht."><br>";
echo "<input type=submit name=submit>";    
echo "</form>";
}

if (isset($_GET['id']) && (isset($_POST['submit'])) && is_numeric($_GET['id']))
{

$sql = "UPDATE nieuws SET naam='".$_POST['naam']."', maker='".$_POST['maker']."', datum='".$_POST['datum']."', bericht='".$_POST['bericht']."' WHERE id='".$_GET['id']."'";
$res = mysql_query($sql);
echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=admin.php\">";
}

?>

<html>
<head>
<title>Admin | Nieuws wijzigen</title>
</head>
<body>
</body>
</html>


Als ik het nieuws dan wijzig wijzigt ie het wel maar als ik dan op de submit button druk wordt het weer 3 seconden het oude en dan ga ik naar de overzicht pagina (admin.php) maar dan is het wel gewoon het bericht wat ik net heb gewijzigt. Nu is mijn vraag hoe kan ik zorgen dat als je op de submit button hebt gedrukt dat ie dan gewoon hetzlefde blijft?

En nog iets bj die UPDATE query kan ik toch ook mysql_real_escape_string gebruiken? Maar ik pas hem nog een beetje aan bijv. de Post dingen maak ik een var en dan zet ik die in de UPDATE query.

Alvast bedankt

OmarM

Quote:
Inloggegevens verwijderd.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Omar M
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:45:55
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

14/07/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Je post output voordat <html> wordt geprint, dat soort output hoort tussen <body></body>. Als je geen output hebt kun je heel gemakkelijk d.m.v. header doorsturen naar de aangepaste pagina.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/07/2008 14:16:00
Quote Anchor link
Je laat eerst je gegevens zien en dan pas update je. Dat moet dus andersom.
 
Ed

Ed

14/07/2008 14:20:00
Quote Anchor link
Vraagje :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

mysql_connect($host, $database, $pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($user);

?>


Heeft dat ooit gewerkt :-)
 
- SanThe -

- SanThe -

14/07/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Danny schreef op 14.07.2008 14:20:
Vraagje :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

mysql_connect($host, $database, $pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($user);

?>


Heeft dat ooit gewerkt :-)

Waarschijnlijk wel, want de gegevens (die ik heb verwijderd) stonden niet in de juiste $vars.
 
Omar M

Omar M

14/07/2008 14:28:00
Quote Anchor link
Bedankt alweer :D. Wat moet ik toch zonder jullie!

@ Danny: Als je iets erboven kijkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$host
= "localhost";
$database = "***";
$pass = "***";
$user = "****";
mysql_connect($host, $database, $pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($user);
?>


Maar ik heb nog een vraag.

Ik heb het gemaakt dat alleen de laatste 10 nieuws berichten op de index komen. Ik wil daarna dat er onderaan de pagina nummer staan dus pagina 1, 2, 3 etc. Maar hoe doe ik dat? Ik heb ooit een iets gezien van een query maar ik weet het niet meer :(.

Alvast bedankt (alweer :D)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Omar M
 
- SanThe -

- SanThe -

14/07/2008 14:30:00
Quote Anchor link
@OmarM: Zet dan wel de gegevens in de juiste $var. En doe het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$host
= "localhost";
$database = "***";
$pass = "***";
$user = "****";
mysql_connect($host, $user, $pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($database);
?>
 
Omar M

Omar M

14/07/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Huh..ok..

Maar volgens mij denk iederene dat mijn vraag beantwoord is maar ik stelde deze vraag nog

Maar ik heb nog een vraag.

Ik heb het gemaakt dat alleen de laatste 10 nieuws berichten op de index komen. Ik wil daarna dat er onderaan de pagina nummer staan dus pagina 1, 2, 3 etc. Maar hoe doe ik dat? Ik heb ooit een iets gezien van een query maar ik weet het niet meer :(.

Alvast bedankt (alweer :D)

Sorry voor de opdringerigheid maar misschien hebben jullie er net overheen gelezen.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/07/2008 14:47:00
Quote Anchor link
Zie de scripts en tutorials hier op de site. Paginering o.i.d.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.