c# if/else werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Robert Jansen

Robert Jansen

14/04/2016 20:09:42
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met c# en met een if/else statement. Maar deze werkt niet.
Ik heb op mijn windows form een listbox met naam: liAlles.
Met de functie count tel je de hoeveelheid rijen in de listbox.

De bedoeling is als er vijf of minder rijen zijn dat er dan een ovaal (graphic) komt te staan en als er 6 of meer rijen zijn dan komt er een andere graphic te staan.
Dit werkt dus niet, omdat de ovaal er altijd komt te staan en de andere graphic nooit uitgevoerd wordt.

Mijn vraag is: hoe kan ik de if/else werkend krijgen?

alvast bedankt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
private void Paint(object sender, PaintEventArgs e)
        {
            int x = Convert.ToInt32(liAlles.Items.Count);

            if (x <= 5 )
            {
                Graphics g = e.Graphics;

                Pen mijnPen = new Pen(Color.DarkViolet, 3);
                g.DrawEllipse(mijnPen, 10, 10, 60, 30);
                
            
            }
            else
            {
                Graphics g = e.Graphics;
                using (Pen p = new Pen(Color.Red, 5))
                {
                    g.DrawLine(p, 0, 0, 150, 150);
                    g.DrawLine(p, 0, 150, 150, 0);
                }
            }

        }
[/CODE]
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:22:00
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2016 20:18:12
Quote Anchor link
Ik ben niet bekend met c# maar is "liAlles" wel bekend binnen de scope van de Paint routine?
Anders levert die Count mogelijk altijd 0 op? Heb je x wel eens geinspecteerd om te kijken welke waarde deze heeft (en/of zou moeten hebben)?
 
Robert Jansen

Robert Jansen

14/04/2016 20:32:01
Quote Anchor link
Als ik dit doe, geeft hij de goede waarde weer.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
MessageBox.Show(x.ToString());
Gewijzigd op 14/04/2016 20:33:37 door Robert Jansen
 
Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

16/04/2016 11:57:26
Quote Anchor link
Met welk programma programmeer je?
Je kunt toch debuggen?

Krijg je geen exception?

Toevoeging op 16/04/2016 12:02:06:

Edit: Bij mij werkt het gewoon als ik x zelf een waarde geef (x = 3 maakt een ovale cirkel, x = 7 geeft kruis)... weet je zeker dat je x goed vult?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.