Cache en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harmen

Harmen

20/08/2009 16:16:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig een cachesysteempje te maken voor RSS-feeds. Dit is nodig omdat ik niet wil hebben dat iemand om de minuut een feed van enkele MB's tijdelijk naar mijn server haalt. Ik vraag me alleen af wat de beste manier is om zo'n feed tijdelijk op te slaan.

Daarmee bedoel ik vooral hoe je de code van zo'n RSS-feed minimaliseert. Zijn er betere technieken dan alleen de tabs en de enters weghalen?
Yahoo heeft bijvoorbeeld een Javascriptcompressor gemaakt, die van dit - dit maakt. Van 49kb naar 14kb. Dat is dus een reductie van 71%... Is dit ook mogelijk voor een RSS-bestand?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:02:34
 

20/08/2009 16:22:00
Quote Anchor link
Je zou eventueel een cronjob kunnen laten draaien die om het kwartier/half uur whatever een nieuwe RSS feed binnenhaalt.

Het bestand dat de mensen bekijken (PHP bestand dus) kijkt vervolgens wat de nieuwste file is en laad die in. Op die manier heb je dus een cache...

(Of mis ik iets?)

Edit: Mis dus inderdaad iets. Kijk bijvoorbeeld eens naar http://www.websiteoptimization.com/speed/tweak/delta-compression/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Harmen

Harmen

20/08/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Wat je mist is dat ik niet honderdduizenden feeds letterlijk op mijn server wil hebben. De grootte van de cachebestanden moet kleiner zijn dan de grootte van het oorspronkelijke xml-bestand.

Vraag is dus, hoe maak ik zoiets kleiner? Hoe halveer je de grootte van een RSS-bestand? Of is dat onmogelijk?
 
- Ricardo -

- Ricardo -

20/08/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Zippen met een hoge compressie :P?
 

20/08/2009 16:27:00
Quote Anchor link
http://www.websiteoptimization.com/speed/tweak/delta-compression/

Data compressie van ongeveer 25%..

En GZIP compressie, levert dat wat op?
 
- Ricardo -

- Ricardo -

20/08/2009 16:33:00
Quote Anchor link
gzdeflate(); is ook wel wat

werkt alleen bij langere strings alleen dan heeft t zin
 
Harmen

Harmen

20/08/2009 16:38:00
Quote Anchor link
Bedankt, ik ga maar weer wat lezen dan :]

Als iemand nog iets weet dan zegt ie het maar.


-- Topic met id 66666 :] --
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.