[CakePHP] Year dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Sam Clauw

Sam Clauw

17/01/2014 14:09:03
Quote Anchor link
Voor een attractiefiche had ik graag de velden "openingsjaar" en "sluitingsjaar" gebruikt. Beide velden, respectievelijk "opened" en "closed" genaamd, heb ik in de tabel "attractions" het type "year" toegekend. Ik ben nu bezig met de actie "add" van de controller "AttractionsController.php" uit te werken maar ik bots op een probleem bij de eerder genoemde velden.

Na de submit van het formulier krijg ik namelijk de volgende foutmelding: "Error: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'Array' in 'field list'". De applicatie zoekt dus niet naar de value van de gekozen optie, maar neemt ineens de hele array van opties... Dat zal dan uiteraard ook de reden zijn waarom m'n validatieregel voor deze velden maar niet willen lukken.

Model (app/plugins/CoasterCms/Model/Attraction.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php

class Attraction extends CoasterCmsAppModel {
    public $belongsTo = array(
        'AttractionType' => array(
            'className' => 'CoasterCms.AttractionType',
            'foreignKey' => 'attraction_type_id'
        ),
        'AttractionConstructor' => array(
            'className' => 'CoasterCms.AttractionConstructor',
            'foreignKey' => 'attraction_constructor_id'
        ),
        'Area' => array(
            'className' => 'CoasterCms.Area',
            'foreignKey' => 'area_id'
        )
    );

    
    public $validate = array(
        'name' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Naam is verplicht.'
        ),
        'attraction_type_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Type is verplicht.'
        ),
        'subtype' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Subtype is verplicht.'
        ),
        'area_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Themagebied is verplicht.'
        ),
        'attraction_constructor_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Constructeur is verplicht.'
        ),
        'opened' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Openingsjaar is verplicht.'
        ),
        'intro' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Intro is verplicht.'
        )
    );
}


?>


Controller (app/plugins/CoasterCms/Controller/AttractionsController.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

class AttractionsController extends CoasterCmsAppController {
    public $helpers = array('Html', 'Form', 'Session');
    public $components = array('Session');
    
    public function add() {
        $this->set('attractionTypes', $this->Attraction->AttractionType->find('list'));
        $this->set('areas', $this->Attraction->Area->find('list'));
        $this->set('attractionConstructors', $this->Attraction->AttractionConstructor->find('list'));
        
        if ($this->request->is('post')) {
            $this->Attraction->create();
            
            if ($this->Attraction->save($this->request->data)) { // data array opslaan
                $this->Session->setFlash(__('De attractie werd succesvol toegevoegd.'));
                return $this->redirect(array('action' => 'index'));
            }

            
            $this->Session->setFlash(__('Er is een fout tijdens het toevoegen van de attractie opgetreden.'));
        }
    }
}


?>


View (app/plugins/CoasterCms/View/Attractions/add.ctp)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php

echo $this->Form->create('Attraction', array(
    'type' => 'file',
    'novalidate' => true, // browser validatie
    'inputDefaults' => array(
        'label' => true,
        'div' => true
    )
));


echo $this->Form->inputs(array(
    'legend' => false,
    'name' => array(
        'label' => 'Naam'
    ),
    'attraction_type_id' => array(
        'label' => 'Type',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'subtype' => array(
        'label' => 'Subtype'
    ),
    'area_id' => array(
        'label' => 'Themagebied',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'attraction_constructor_id' => array(
        'label' => 'Constructeur',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'opened' => array(
        'type' => 'date',
        'label' => 'Openingsjaar',
        'dateFormat' => 'Y',
        'minYear' => 1954,
        'maxYear' => date('Y') + 1,
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'closed' => array(
        'type' => 'date',
        'label' => 'Sluitingsjaar',
        'dateFormat' => 'Y',
        'minYear' => 1954,
        'maxYear' => date('Y'),
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'intro' => array(
        'type' => 'textarea',
        'label' => 'Intro',
        'rows' => '10'
    ),
    'content' => array(
        'type' => 'textarea',
        'label' => 'Inhoud',
        'rows' => '10'
    ),
    'show' => array(
        'type' => 'radio',
        'legend' => 'Tonen op website',
        'options' => array(
            'Y' => 'Ja',
            'N' => 'Nee'
        ),
        'value' => 'Y'
    )
));


echo $this->Form->end('Opslaan');

?>


Iemand enig idee wat mij te doen staat om dit te fixen?
Gewijzigd op 17/01/2014 14:10:04 door Sam Clauw
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:41:08
 
Sam Clauw

Sam Clauw

21/01/2014 13:01:49
Quote Anchor link
Echt geen CakePHP'ers in de zaal? :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.