Calculator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »
Jaap Duijn

Jaap Duijn

10/03/2021 16:49:05
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben voor school bezig met een klein project in php. Ik moet daarvoor een rekenmachine via Git laten werken.
De opdracht is: Omschrijving
We gaan weer verder met de calculator. Momenteel controleert de calculator niet of je een getal bij een letter probeert op te tellen. Laten we ervoor zorgen dat onze rekenmachine dit op de juiste manier afhandelt.

Daarnaast gaan we de modulo functionaliteit toevoegen en zorgen we ervoor dat het script stopt wanneer er verkeerde input wordt ingevuld.

Opdracht
Gooi een foutmelding als de gebruiker geen geldig getal invoert.
Implementeer de module (%) operator.

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$operator
= readline ("welke operatie wil je uitvoeren (+, -, %)" . PHP_EOL);
$getal1 = readline ("Eerste getal" . PHP_EOL);
$getal2 = readline ("Tweede getal" . PHP_EOL);
if ($operator === "%") {$operator = false;
  echo $getal1 % $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen geldige operatie" . PHP_EOL;
}

if ($operator === "+") {
  echo $getal1 + $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "ongeldig" . PHP_EOL;
}

if ($operator === "-") {
  echo $getal1 - $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen nummer" . PHP_EOL;
}

if ($operator) {
    echo "geen getal" . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen nummer" . PHP_EOL;
}

?>


Weet iemand hoe ik dit kan aanpassen zoals gevraagd wordt in de opdracht?
Gewijzigd op 10/03/2021 16:54:01 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 08:32:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2021 16:51:42
Quote Anchor link
Voor de invoercontrole kan je dit gebruiken:
is_numeric


Misschien dat je aan de hand van de opdracht een komma even moet replacen naar een punt.
We schrijven 2,5 maar de computer herkent alleen 2.5 als getal.
Gewijzigd op 10/03/2021 16:53:27 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

10/03/2021 19:15:13
Quote Anchor link
Volgens mij krijg je bij elke operator minimum 3 meldingen.
Ik zou dus eerder kiezen voor switch om de keuze te maken van operator.
Later ook eenvoudiger uit te breiden voor delen, vermenigvuldigen, ...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2021 19:53:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(...) { // optellen
    ...
}
else if(...) { // aftrekken
     ...
}
else if(...) { // modulo
     ...
}
else  { // geef een foutmelding
    ...
}

?>


Of zoals Jan aandraagt een switch gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
switch ($operator) {
    case
'+': // optellen
        ...
        break;
    case
'-': // aftrekken
        ...
        break;
    case
'%': // modulo
        ...
        break;
    default:
// geef een foutmelding
        ...    
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2021 20:18:32
Quote Anchor link
Persoonlijk vind ik een switch() inderdaad eleganter, omdat dit beter leesbaarder is.
 
Jaap Duijn

Jaap Duijn

10/03/2021 21:59:33
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, het heeft inderdaad gewerkt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/03/2021 08:30:12
Quote Anchor link
- Ariën - op 10/03/2021 20:18:32:
Persoonlijk vind ik een switch() inderdaad eleganter, omdat dit beter leesbaarder is.

Persoonlijk vind ik match eleganter. ;-)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/03/2021 18:18:23
Quote Anchor link
Ward van der Put op 11/03/2021 08:30:12:
Persoonlijk vind ik match eleganter. ;-)


Ziet er wel goed uit inderdaad maar opgelet: dit kan alleen met (vanaf) PHP versie 8.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/03/2021 11:15:24
Quote Anchor link
Wat een fantasieloze opdracht, het lijkt wel gekopieerd uit een C handleiding. Vooral die keuze dat het programma moet stoppen bij verkeerde invoer. Het nodigt uit tot een meer recalcitrante uitwerking...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$string
= readline('Welke som wil je uitrekenen?' . PHP_EOL);
$lengte = strlen($string);
$tekens = [' ', '0', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', '0',
  '(', ')', '+', '-', '*', '/', '%'];
$berekening = '';
for ($i = 0; $i < $lengte; $i++) {
  $karakter = $string[$i];
  if (in_array($karakter, $tekens)) {$berekening .= $karakter;}
}

try {
  $uitkomst = eval('print ' . $berekening . ';');
  print 'De uitkomst van ' . $berekening . ' is ' . $uitkomst;
}
catch (Throwable $e) {
  print 'Kan berekening ' . $berekening . ' niet uitvoeren';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.