Calculator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »
Jaap Duijn

Jaap Duijn

10/03/2021 16:49:05
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben voor school bezig met een klein project in php. Ik moet daarvoor een rekenmachine via Git laten werken.
De opdracht is: Omschrijving
We gaan weer verder met de calculator. Momenteel controleert de calculator niet of je een getal bij een letter probeert op te tellen. Laten we ervoor zorgen dat onze rekenmachine dit op de juiste manier afhandelt.

Daarnaast gaan we de modulo functionaliteit toevoegen en zorgen we ervoor dat het script stopt wanneer er verkeerde input wordt ingevuld.

Opdracht
Gooi een foutmelding als de gebruiker geen geldig getal invoert.
Implementeer de module (%) operator.

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$operator
= readline ("welke operatie wil je uitvoeren (+, -, %)" . PHP_EOL);
$getal1 = readline ("Eerste getal" . PHP_EOL);
$getal2 = readline ("Tweede getal" . PHP_EOL);
if ($operator === "%") {$operator = false;
  echo $getal1 % $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen geldige operatie" . PHP_EOL;
}

if ($operator === "+") {
  echo $getal1 + $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "ongeldig" . PHP_EOL;
}

if ($operator === "-") {
  echo $getal1 - $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen nummer" . PHP_EOL;
}

if ($operator) {
    echo "geen getal" . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen nummer" . PHP_EOL;
}

?>


Weet iemand hoe ik dit kan aanpassen zoals gevraagd wordt in de opdracht?
Gewijzigd op 10/03/2021 16:54:01 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:55:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2021 16:51:42
Quote Anchor link
Voor de invoercontrole kan je dit gebruiken:
is_numeric


Misschien dat je aan de hand van de opdracht een komma even moet replacen naar een punt.
We schrijven 2,5 maar de computer herkent alleen 2.5 als getal.
Gewijzigd op 10/03/2021 16:53:27 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

10/03/2021 19:15:13
Quote Anchor link
Volgens mij krijg je bij elke operator minimum 3 meldingen.
Ik zou dus eerder kiezen voor switch om de keuze te maken van operator.
Later ook eenvoudiger uit te breiden voor delen, vermenigvuldigen, ...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2021 19:53:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(...) { // optellen
    ...
}
else if(...) { // aftrekken
     ...
}
else if(...) { // modulo
     ...
}
else  { // geef een foutmelding
    ...
}

?>


Of zoals Jan aandraagt een switch gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
switch ($operator) {
    case
'+': // optellen
        ...
        break;
    case
'-': // aftrekken
        ...
        break;
    case
'%': // modulo
        ...
        break;
    default:
// geef een foutmelding
        ...    
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2021 20:18:32
Quote Anchor link
Persoonlijk vind ik een switch() inderdaad eleganter, omdat dit beter leesbaarder is.
 
Jaap Duijn

Jaap Duijn

10/03/2021 21:59:33
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, het heeft inderdaad gewerkt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/03/2021 08:30:12
Quote Anchor link
- Ariën - op 10/03/2021 20:18:32:
Persoonlijk vind ik een switch() inderdaad eleganter, omdat dit beter leesbaarder is.

Persoonlijk vind ik match eleganter. ;-)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/03/2021 18:18:23
Quote Anchor link
Ward van der Put op 11/03/2021 08:30:12:
Persoonlijk vind ik match eleganter. ;-)


Ziet er wel goed uit inderdaad maar opgelet: dit kan alleen met (vanaf) PHP versie 8.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/03/2021 11:15:24
Quote Anchor link
Wat een fantasieloze opdracht, het lijkt wel gekopieerd uit een C handleiding. Vooral die keuze dat het programma moet stoppen bij verkeerde invoer. Het nodigt uit tot een meer recalcitrante uitwerking...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$string
= readline('Welke som wil je uitrekenen?' . PHP_EOL);
$lengte = strlen($string);
$tekens = [' ', '0', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', '0',
  '(', ')', '+', '-', '*', '/', '%'];
$berekening = '';
for ($i = 0; $i < $lengte; $i++) {
  $karakter = $string[$i];
  if (in_array($karakter, $tekens)) {$berekening .= $karakter;}
}

try {
  $uitkomst = eval('print ' . $berekening . ';');
  print 'De uitkomst van ' . $berekening . ' is ' . $uitkomst;
}
catch (Throwable $e) {
  print 'Kan berekening ' . $berekening . ' niet uitvoeren';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.