Call function(form invullen en dan via http call functie verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Julien Kulker

Julien Kulker

18/10/2011 13:34:33
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een invulform en deze moet via de http call functie verzonden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://****/D2UTF8?emv_tag=FF2CEC3E3201FF2C&emv_ref=EdX7CqkmjQ_j8SA9MOPQKZehXk4Jad7Ajzvfe6hALsKqKCs&EMAIL_FIELD=XXXXXX&FIRSTNAME_FIELD=XXXXXX&LASTNAME_FIELD=XXXXXX&GENDER_FIELD=XXXXXX&EMAIL_ORIGINE_FIELD=XXXXXX&COUNTRY_FIELD=XXXXXX&LANGUAGE_FIELD=XXXXXX&DATEOFBIRTH_FIELD=[MONTH ex. 01]/[DAY ex. 13]/[YEAR ex. 2011]&CONFIRMATION_MESSAGE_ID=[BOUNCEBACK:ID ex. 666097]


Hoe implementeer ik dit zo in het script dat op de xxjes de waardes komen die ik uit de vorm haal?


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 18/10/2011 13:40:24 door Julien Kulker
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 10:45:15
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2011 13:44:38
Quote Anchor link
method = "get"
 
Julien Kulker

Julien Kulker

18/10/2011 14:06:22
Quote Anchor link
Maar hoe verwerk ik binnen deze get function mijn variablen?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2011 14:07:40
Quote Anchor link
Je zal echt duideliker moeten uitleggen wat je wilt.
 
Julien Kulker

Julien Kulker

18/10/2011 14:15:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
<html>
    <head>
    <title>Inschrijven win kadobon</title>
    <link type="text/css" href="style.css" rel="stylesheet"/>
    </head>
        <body>
        <?php
        function checkvoornaam ($voornaam)
            {

                return (preg_match ("^[A-Za-z. -]+$^", $voornaam));    
            }
        function
checkachternaam($achternaam)
            {

                return (preg_match ("^[A-Za-z. -]+$^", $achternaam));
            }
            function
checkemail($email)
            {

                return (preg_match ('/^[a-z0-9]+([_\\.-][a-z0-9]+)*@([a-z0-9]+([\.-][a-z0-9]+)*)+\\.[a-z]{2,}$/i', $email));
            }

        if(isset($_POST['submit']))
            {

                if(isset($_POST['submit']))
                {

                if(empty($_POST['voornaam']))
                {

                echo "U heeft uw voornaam niet ingevuld.";
                }

                elseif(empty($_POST['achternaam']))
                {

                    echo "U heeft uw achternaam niet ingevuld.";
                }

                elseif (empty($_POST['email']))
                {

                    echo "U heeft uw email adres niet ingevuld.";
                }

                elseif(!checkvoornaam($_POST['voornaam']))
                {

                    echo "Voornaam mag alleen bestaan uit letters";
                    exit();
                }

                elseif(!checkachternaam($_POST['achternaam']))
                {

                    echo "Achternaam mag alleen bestaan uit letters";
                    exit();
                }

                elseif(!checkemail($_POST['email']))
                {

                echo "U heeft een ongeldig emailadres ingevult.";
                exit();
                }

                else {
                    $to = "[email protected]";
                    $subject = "Meedoen winnen cadeaubon";
                    $email = $_POST['email'];
                    $voornaam = $_POST['voornaam'];
                    $achternaam = $_POST['achternaam'];
                    $geslacht = $_POST['geslacht'];
                    $dag = $_POST['dag'];
                    $maand = $_POST['maand'];
                    $jaar = $_POST['jaar'];
                    $body = "Voornaam: $voornaam\n\n Achternaam: $achternaam\n\n Geslacht: $geslacht\n\n Geboortedatum: $dag-$maand-$jaar\n\n ";
                    echo "Bedankt voor uw reactie, u hoort zo spoedig mogelijk van ons.";
                    mail($to, $subject, $body);    
                    }
            }

                else
                {
                    echo "Uitvoering is niet gelukt";
                }
            }

        else
        {
        ?>

        <div id="stylized" class="myform">
        <form id="form" method="POST">
        <label>Email:</label>
        <input type="text" name="email" size="30"><br />
        <label>Voornaam:</label>
        <input type="text" name="voornaam" size="30"><br />
        <label>Achternaam:</label>
        <input type="text" name="achternaam" size="30"><br />
        <label>Geslacht:</label>
        <input type="radio" name="geslacht" value="man">M
        <input type="radio" name="geslacht" value="vrouw">V<br />
        <label for="geboorte">Geboortedatum:</label></td>
        <?php
        $dag
= 1;
        echo"<select name='dag'>";
        while ($dag < 32)
        {

            echo"<option value='".$dag."'>".$dag."</option>";
            ++
$dag;
        }

        echo"</select>";
        $maand = 1;
        echo"<select name='maand'>";
        while ($maand < 13)
        {

            echo"<option value='".$maand."'>".$maand."</option>";

            ++
$maand;
        }

        echo"</select>";
        $eindjaar = date("Y") - 15;
        $beginjaar = date("Y") - 65;
        echo"<select name='jaar'>";
        while ($eindjaar > $beginjaar)
        {

            echo"<option value='".$eindjaar."'>".$eindjaar."</option>";
            --
$eindjaar;
        }

        echo"</select><br />";
        
    ?>

        <input type="submit" value="verzenden" name="submit">
        </form>
        </div>
    <?php }?>
        </body>
</html>


Ik wil dit script zo aanpassen dat ik dus via de get functie alle variable kan verzenden naar de link die in mijn begin post staat.

Hoop dat het zo duidelijker is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 15:38:46
Quote Anchor link
Hoezo alles via GET? Dit kan toch prima via POST?
 
Julien Kulker

Julien Kulker

18/10/2011 17:25:20
Quote Anchor link
Ik ben nu een stap verder gekomen ik heb het bijna zoals ik wil alleen nog 1 probleem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<html>
    <head>
    <title>Inschrijven win kadobon</title>
    <link type="text/css" href="style.css" rel="stylesheet"/>
    </head>
        <body>
        <div id="stylized" class="myform">
        <form id="form" method="GET" action="http://*****/D2UTF8?emv_tag=FF2CEC3E3201FF2C&emv_ref=EdX7CqkmjQ_j8SA9MOPQKZehXk4Jad7Ajzvfe6hALsKqKCs&EMAIL_FIELD=<?php $_GET['EMAIL_FIELD'];?>&FIRSTNAME_FIELD=<?php $_GET['FIRSTNAME_FIELD'];?>&LASTNAME_FIELD=<?php $_GET['LASTNAME_FIELD'];?>&GENDER_FIELD=<?php $_GET['GENDER_FIELD'];?>&EMAIL_ORIGINE_FIELD=<?php $_GET['EMAIL_ORIGINE_FIELD'];?>&COUNTRY_FIELD=<?php $_GET['COUNTRY_FIELD'];?>&LANGUAGE_FIELD=<?php $_GET['LANGUAGE_FIELD'];?>&DATEOFBIRTH_FIELD=[MONTH ex. 01]/[DAY ex. 13]/[YEAR ex. 2011]&CONFIRMATION_MESSAGE_ID=[BOUNCEBACK:ID ex.
        666097]">
        <label>Email:</label>
        <input type="text" name="EMAIL_FIELD" size="30"><br />
        <input type="hidden" name="EMAIL_ORIGINE_FIELD" value="[email protected]">
        <input type="hidden" name="COUNTRY_FIELD" value="Netherlands">
        <input type="hidden" name="LANGUAGE_FIELD" value="Dutch">
        <label>Voornaam:</label>
        <input type="text" name="FIRSTNAME_FIELD" size="30"><br />
        <label>Achternaam:</label>
        <input type="text" name="LASTNAME_FIELD" size="30"><br />
        <label>Geslacht:</label>
        <input type="radio" name="GENDER_FIELD" value="M">M
        <input type="radio" name="GENDER_FIELD" value="V">V<br />
        <label for="DATEOFBIRTH_FIELD">Geboortedatum:</label></td>
        <?php
        $dag
= 1;
        echo"<select name='dag'>";
        while ($dag < 32)
        {

            echo"<option value='".$dag."'>".$dag."</option>";

            ++
$dag;
        }

        echo"</select name='maand'>";
        $maand = 1;
        echo"<select>";
        while ($maand < 13)
        {

            echo"<option value='".$maand."'>".$maand."</option>";

            ++
$maand;
        }

        echo"</select name='jaar'>";
        $eindjaar = date("Y") - 15;
        $beginjaar = date("Y") - 65;
        echo"<select>";
        while ($eindjaar > $beginjaar)
        {

            echo"<option value='".$eindjaar."'>".$eindjaar."</option>";
            --
$eindjaar;
        }

        echo"</select><br />";
        
    ?>

        </select>
        <input type="submit" value="verzenden" name="submit">
        </form>
        </div>
    
        </body>
</html>


In de action staat dit: DATEOFBIRTH_FIELD=[MONTH ex. 01]/[DAY ex. 13]/[YEAR ex. 2011]

daar moet komen te staan: &DATEOFBIRTH_FIELD=01/13/2011

Ik heb nu in mijn form select = dag maand en jaar maar hoe zorg ik ervoor dat ik hem de waarde &DATEOFBIRTH_FIELD= get dag get maand get jaar.

als ik <select name ='dag'> dan komt dat in de get te staan en niet &DATEOFBIRTH_FIELD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.