"Cannot modify header information" bij login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JeffreyG

JeffreyG

20/05/2007 18:27:00
Quote Anchor link
Bij het volgende inlogscript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?
if (!isset($_COOKIE['timere_user']) || !isset($_COOKIE['timere_pass'])){
    if (isset($_POST['login_user']) && isset($_POST['login_pass'])) {
        $_POST['login_user'] = addslashes($_POST['login_user']);
        $_POST['login_pass'] = addslashes($_POST['login_pass']);
        $_POST['login_user'] = htmlspecialchars($_POST['login_user']);
        $_POST['login_pass'] = htmlspecialchars($_POST['login_pass']);
        
        if ($_POST['login_user'] == "" || $_POST['login_pass'] == "") {
            login_form();
            login_error();
            }

        else {
            $login_sql = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='".$_POST['login_user']."' AND password='".md5($_POST['login_pass'])."'");
            $login_num = mysql_num_rows($login_sql);
    
            if (empty($login_num)){
                login_form();
                login_error();
                }

            else {
                setcookie("timere_user", $_POST['login_user'], time() + 86400);
                setcookie("timere_pass", md5($_POST['login_pass']), time() + 86400);
                login_succes();
                }
            }
        }

    else {
        login_form();
        }
    }

else {
    $login_sql = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='".$_COOKIE['timere_user']."' AND password='".$_COOKIE['timere_pass']."'");
    $login_num = mysql_num_rows($login_sql);
    
    if (empty($login_num)){
        login_form();
        login_error();
        }

    else {
        login_succes();
        }
    }

function
login_form() {
?>

    <form name="contact" method="post" action="">
        <div id="gebruikersnaam">Inloggen</div>
        <input type="text" name="login_user" value="Username" onFocus="this.select()" size="50"><br />
        <input type="password" name="login_pass" value="Password" onFocus="this.select()" size="50"><br />
        <input type="submit" name="login" value="Inloggen">
    </form>
<?  
    }

function
login_succes() {
    $login_sql = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='".$_COOKIE['timere_user']."' AND password='".$_COOKIE['timere_pass']."'");
    $login_arr = mysql_fetch_array($login_sql);
        
    if (!empty($login_arr['avatar']) && file_exists("avatars/".$login_arr['avatar'])){
        echo '<div id="avatar_frame" style="background-image:url(/avatars/'.$login_arr['avatar'].');">&nbsp;</div>';
        }

    else {
        echo '<div id="avatar_frame" style="background-image:url(/avatars/mooh.gif);">&nbsp;</div>';
        }

    echo '<div id="profiel_tekst"><a onclick="'.setcookie("timere_user").'">Uitloggen</a></div>';
    echo '<div id="gebruikersnaam">'.$login_arr['username'].' <img src="/flags/'.$login_arr['country'].'.gif" border="0" alt="'.$login_arr['country'].'" align="absmiddle" /></div>';
    }

function
login_error() {
?>

    <div id="profiel_tekst" style="color:#FF0000;">An error incorrupted, please try again.</div>
<?
    }
?>

Krijg ik de volgende errors:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/jeffrey/domains/beklad.nl/public_html/timere/index.php:7) in /home/jeffrey/domains/beklad.nl/public_html/timere/files/login.php on line 22
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/jeffrey/domains/beklad.nl/public_html/timere/index.php:7) in /home/jeffrey/domains/beklad.nl/public_html/timere/files/login.php on line 23
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/jeffrey/domains/beklad.nl/public_html/timere/index.php:7) in /home/jeffrey/domains/beklad.nl/public_html/timere/files/login.php on line 66

nu kom ik deze error voor het eerst tegen en snap ik totaal niet waar het aan ligt, ik hoop dat jullie me kunnen helpen

alvast bedankt voor de moeite
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JeffreyG
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:35:50
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/05/2007 18:30:00
 
JeffreyG

JeffreyG

20/05/2007 18:46:00
Quote Anchor link
ik heb nu session_start(); helemaal bovenaan in de index gezet (staat helemaal niks boven, behalve de PHP-tags)
en nog geeft hij de error...
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/05/2007 18:55:00
Quote Anchor link
nergens een header refresh ofzo?
 
Niek s

niek s

20/05/2007 18:56:00
Quote Anchor link
nee, op de set_cookies loopt ie mis :)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/05/2007 19:08:00
Quote Anchor link
niek schreef op 20.05.2007 18:56:
nee, op de set_cookies loopt ie mis :)


kan ook nog ja:p
 
JeffreyG

JeffreyG

20/05/2007 20:09:00
Quote Anchor link
ik heb nergens een refresh header nee
en ik heb geen idee waarom hij bij setcookie vastloopt, iemand wel een idee?
 
- -

- -

20/05/2007 20:16:00
Quote Anchor link
Uhm waar slaat dit op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<div id="profiel_tekst"><a onclick="'.setcookie("timere_user").'">Uitloggen</a></div>';
?>
(regel 66)
Dat kan dus niet nee...

Je wil cker uitlogge, dan moet je gewoon een pagina logout.php maken en daarin die setcookie, php opdrachten kan je niet in de href van een hyperlink zetten...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/05/2007 20:16:00
Quote Anchor link
cookies zijn voor de mensen zelf... dat word eerst gestuurt en daarvoor mag er geen output staan... HTML code tekst enz...
 
JeffreyG

JeffreyG

20/05/2007 20:24:00
Quote Anchor link
Jonathan schreef op 20.05.2007 20:16:
Uhm waar slaat dit op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<div id="profiel_tekst"><a onclick="'.setcookie("timere_user").'">Uitloggen</a></div>';
?>
(regel 66)
Dat kan dus niet nee...

Je wil cker uitlogge, dan moet je gewoon een pagina logout.php maken en daarin die setcookie, php opdrachten kan je niet in de href van een hyperlink zetten...

okay dat gedeelte heb ik verwijderd
zorgt er dus voor dat er één error minder is
maar die andere setcookies zijn noodzakelijk, dus anyone?

mebus schreef op 20.05.2007 20:16:
cookies zijn voor de mensen zelf... dat word eerst gestuurt en daarvoor mag er geen output staan... HTML code tekst enz...

mag er voor de rest ook geen HTML in de pagina staan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JeffreyG
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/05/2007 20:28:00
Quote Anchor link
voorderest wel zolang het maar niet voor een header/cookie/sessie word ge-output...

Edit:
M'n zinsopbouw klopt voor geen reet en heb morgen nl examens...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
JeffreyG

JeffreyG

20/05/2007 20:32:00
Quote Anchor link
maar de cookie's van regel 22 en 23 hebben voor de rest geen output, dus nu is nog het probleem niet opgelost
maar we zijn weer een stap verder :)

Edit:

als niemand dit op kan lossen gebruik ik anders wel sessions, alleen dan blijf je maar 24 minuten ingelogd... weet iemand hoe ik deze tijd kan verlengen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JeffreyG
 
Davy fraussen

davy fraussen

21/05/2007 15:06:00
Quote Anchor link
anders moet je heel vanboven in je script ob_start() plaatsen en heel op het einde ob_end_flush()...
 
- wes  -

- wes -

21/05/2007 15:16:00
Quote Anchor link
nee dat moet je niet. dat is geen oplossing
 
Davy fraussen

davy fraussen

21/05/2007 15:22:00
Quote Anchor link
waarom niet als ik vragen mag? :)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

21/05/2007 15:31:00
Quote Anchor link
davy schreef op 21.05.2007 15:22:
waarom niet als ik vragen mag? :)


Het niet netjes is... En het zo gewoon niet hoord...
 
- wes  -

- wes -

21/05/2007 15:36:00
Quote Anchor link
omdat het hetzelfde is als je fietsband plakken met plakband. dat wil ook best met grof geweld maar je gaat hetzelfde probleem wel weer tegenkomen en dan ben je niets wijzer
 
Davy fraussen

davy fraussen

21/05/2007 15:38:00
Quote Anchor link
ah ok :)

dan weet ik dat ook weer dat het beter niet op die manier mag!
thx
 
JeffreyG

JeffreyG

21/05/2007 15:40:00
Quote Anchor link
probleem opgelost, ik heb het bestand gesplit
ik mocht dus blijkbaar niet het script includen in mijn index op de gewenste plaats...
in ieder geval bedankt voor de moeite van iedereen :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.