Cannot modify header information - headers already sent by

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Niels Veer

Niels Veer

09/08/2014 09:13:53
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een script geschreven voor het opslaan van instellingen.
Hierin zit het bestand functions.php met de volgende functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function alert($type, $message) {
    echo "
        <div class='error-container'>
            <div class='alert alert-"
.$type."' role='alert'>
            <b>Melding:</b><br />
            "
.$message."
            </div>
        </div>
    "
;
}

?>


Dit bestand roep ik aan in een ander php bestand waar ik na het versturen van een formulier de pagina wil herladen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if(isset($_POST['form_general'])) {
    while($rowGeneral = mysqli_fetch_array($resultGeneral)) {
        $sql_update_general="UPDATE nter_settings SET value = '".$_POST[$rowGeneral['name']]."' WHERE name = '".$rowGeneral['name']."'";
        
        $result_update_general = mysqli_query($con, $sql_update_general);
        if ( $result_update_general === false ) {
            alert("danger", mysqli_error($con));
        }
else {
            alert("success", "Algemene instellingen opgeslagen");
            header("Location:".$_SERVER['REQUEST_URI']);
        }
    }
}

?>


Echter krijg ik na het versturen van het formulier de volgende melding:
Cannot modify header information - headers already sent by....

Ik weet dat dit komt doordat de functie mijn alert al heeft geplaatst, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat de pagina toch herladen wordt?

Alvast bedankt!
Groeten,
Niels
Gewijzigd op 09/08/2014 09:15:08 door Niels Veer
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:22:43
 
Ivo P

Ivo P

09/08/2014 09:37:17
Quote Anchor link
Volgorde omdraaien?

Eerst bedenken dat je de pagina ververst of doorverwijst.daarna kan de alert achterwege blijven aangezien er toch geen pagina is om op te tonen
 
Erwin H

Erwin H

09/08/2014 11:11:46
Quote Anchor link
Of, als je de alert wil tonen en na een paar seconden de gebruiker doorlinken naar de volgende pagina, de redirect doen in html en niet al in php.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.