Cannot use object of type stdClass as array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley Overdijk

wesley Overdijk

07/12/2009 00:32:00
Quote Anchor link
beste,

ik heb een interface gemaakt, en geinclude, om de waardes in het script te kunnen gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    interface settings {
        const debugging = true;            
        const usersTable = 'users';    
        const usersCollumn = 'user';        
    }
        
?>


Nu als ik die wil gebruiken lukt dit op deze manier wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(settings::debugging)
{

      echo $sqlError->getMessage();
}

else
{
      return false;  
}

?>


Maar als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
mysql_query("
select "
. settings::usersCollumn ."  
from  "
. settings::usersTable ."
where id="
. $getreplies['uid']);
?>


Krijg ik als error:


Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in C:\projects\messaging\modules\class_message.php on line 251


Waarom kan dit niet? Of, hoe kan ik ervoor zorgen dat het wel werkt?

Ik hoop dat iemand me kan helpen :)

Wesley.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:30:55
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 04:43:00
Quote Anchor link
Al eens gegoogled mr backtic?

-> http://www.google.nl/#hl=nl&q=cannot+use+object+of+type+stdclass+as+array&meta=&aq=&oq=&fp=c83ff618b09eb2e5

Beetje meer research naar je probleem kan geen kwaad.

Daarbij zegt de error precies wat er fout gaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

07/12/2009 07:46:00
Quote Anchor link
die error zegt mij plat vertaald, dat ik het [OBJECT] van type stdclass, niet als array mag gebruiken. zonder google zou ik zeggen, dat ik ergens een array gebruik, die ik niet als array hoor te gebruiken. De enige maar die ik dan heb... Het verwijst dan naar $getreplies[], en dat is een mysql_fetch_assoc()... Die riep je toch aan met ['']? :P Ik ga ermee spelen. in ieder geval bedankt. mr ark.


Edit:

Om te laten zien dat ik me in en in schaam, laat ik mijn post staan.

ik heb het opgelost, door mr ark zijn post.. ik uhm.... had een mysql_fetch_object() ipv assoc gebruikt :$
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.