Captcha en javascript form validation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David Willems

David Willems

10/06/2010 16:59:22
Quote Anchor link
Hoi, ik zit weer met een probleempje. Ik gebruik voor een contactform een captcha. Vroeger gebeurde de validatie (alle velden ingevuld...) van deze pagina via de pagina zelf in php, ook de validatie van de captcha. Nu word de pagina gevallideerd via javascript, echter weet ik niet hoe ik nu die captcha moet valideren.

De captcha werd vroeger zo gevallideerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include("include/captcha/securimage.php");
$img=new Securimage();
$valid=$img->check($_POST['code']);
?>


Hoe kan ik dat nu het beste aanpakken?
Eerst de captcha via php valideren en als deze juist is een opdracht geven aan het javascript om de rest af te handelen? Zo ja, kan iemand me dan ook uitleggen hoe? :P
Gewijzigd op 10/06/2010 18:33:28 door David Willems
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:34:21
 

10/06/2010 17:17:33
Quote Anchor link
Ga eerst maar eens het verschil tussen javascript en java leren.
Verder moet je sowieso wel bij php controle doen want checks met javascript kunnen omzeilt worden.
En je zult met wat meer informatie moeten komen.
Gewijzigd op 10/06/2010 17:21:24 door
 
Hipska BE

Hipska BE

10/06/2010 17:25:59
Quote Anchor link
Waarom staat er java in je titel?
 
David Willems

David Willems

10/06/2010 18:34:22
Quote Anchor link
Hipska BE op 10/06/2010 17:25:59:
Waarom staat er java in je titel?


Oeps, typfoutje...
 
David Willems

David Willems

10/06/2010 18:37:02
Quote Anchor link
Karl Karl op 10/06/2010 17:17:33:
Verder moet je sowieso wel bij php controle doen want checks met javascript kunnen omzeilt worden.


Azo, zou iemand me willen uitleggen hoe je een (extern) javascript kunt starten als bevoorbeeld na php validatie de captcha code geldig blijkt?
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 18:41:16
Quote Anchor link
Dat kan niet echt, evt met heel wat omwegen.
Probeer hier eens een blik op te werpen:
http://www.developer.com/tech/article.php/923111/Client-side-Versus-Server-side-Coding---Part-1.htm
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

10/06/2010 18:49:37
Quote Anchor link
Heb ik ook al problemen mee gehad, tip: niet aan beginnen :p
 
David Willems

David Willems

10/06/2010 19:49:29
Quote Anchor link
Dus het gewoon houden bij php validatie? Heeft er iemand een goed voorbeeld/link van een goede manier om te valideren?

Op Google vind in nl. verschillende manieren waar ik bij sommige mijn twijfels heb...
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 20:23:03
Quote Anchor link
Niet zo moeilijk, je maakt een code die je in een plaatje zet met een captcha, deze sla je op in de sessie en bij de controle kijk je of de invoer overeenkomt met die sessie data.

Hooguit kan je na het intypen van de code met AJAX alvast een check doen of het klopt en zo kan je sneller antwoord geven aan je user. Vergeet niet het ook nog achteraf te doen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.