Captcha probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

14/07/2010 21:10:23
Quote Anchor link
Beste phpers,

ik heb een tutje gevolgd over captcha's en dan aangepast in mijn eigen formulier. Ik denk dat het fout loopt bij het checken of de captcha juist is of niet.

Hieronder de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$error
= array();
    if(!preg_match("/^[-_0-9a-z]{2,}$/i", $_POST['naam'])) {
        $error[] = 'Een naam mag slechts alfanummerieke tekens bevatten (a-z, 0-9), underscore (_) of liggend streepje (-).';
    }

// Start de Session voor de Captcha code
session_start();
 
// Controleer of de ingevulde Captcha code overeen komt met de Captcha code zoals die weergegeven werd.
// Als de code overeen komt ga door en geef geen Error waarschuwing (0).

if (md5($_POST['AntiSpam'])  != $_SESSION['randomnr2']){
$error[] = 'Vul de captcha correct in.';
}

 
    $fouten = sizeof($error); // aantal errors tellen
    if($fouten != 0) { // Er is minstens 1 error
        echo 'Het bericht kon niet worden verzonden omwille van de volgende reden(en):';
        echo '<ul>';
            for($i = 0; $i < $fouten; $i++) {
                echo '<li>'.$error[$i].'</li>';
            }

        echo '</ul>';

?>



captcha.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
// Start de Session die nodig is om de Captcha code te gebruiken.
session_start();
 
// Lijst met alle letters en cijfers die gebruikt worden om de Captcha aan te maken.
// Ik heb ervoor gekozen om een aantal letters en cijfers weg te laten aangezien deze veel op elkaar lijken (1, i).

$Characters = '23456789abcdefghjklmnpqrstuvwxyz';
 
// Aantal tekens dat gebruikt wordt om de Captcha aan te maken.
// Ik heb het aantal ingesteld op 5 , jasper heeft het veranderd naar 7

$chars = 7;
 
// Stel hieronder de afmetingen voor de Captcha afbeelding in.
// Ik heb gekozen voor 150 pixels breed bij 50 pixels hoog.

$Width = 200;
$Height = 40;
 
// Maak de Captcha code aan. De code hieronder kiest willekeurig het aantal tekens uit dat is vastgelegd.
// In het geval van dit voorbeeld worden er 5 willekeurige tekens gekozen uit de lijst $Characters

$i = 0;
while ($i < $chars)
{

$randomnr .= substr($Characters, mt_rand(0, strlen($Characters)-1), 1);
$i++;
}

 
// Schrijf de aangemaakte Captcha code weg in een Session.
// Ik versleutel de code met een md5 hash zodat de code niet zomaar uit de Session te lezen is.

$_SESSION['randomnr2'] = md5($randomnr);
 
// Start met het aanmaken van de afbeelding.
$im = imagecreatetruecolor($Width, $Height);
 
// Bepaal de kleuren die je wilt gebruiken. Deze Captcha maakt gebruik van 3 kleuren.
// Kleur 1: $front is de Captcha Code waar het uitenidelijk om draait.
// Kleur 2: $shadow is de schaduw die ik achter de Captcha Code schrijf.
// Kleur 3: $background is de achtergrond kleur van de gehele Captcha afbeelding.

$front = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$shadow = imagecolorallocate($im, 128, 128, 255);
$background = imagecolorallocate($im, 6, 51, 125);
 
// Vul de aangemaakt afbeelding met de hierboven ingestelde achtergrond kleur.
imagefilledrectangle($im, 0, 0, $Width, $Height, $background);
 
// Stel het True Type Font in dat je wilt gaan gebruiken.
// Zorg ervoor dat je de juiste locatie van je .ttf bestand invult.
// Voor deze Captcha maak ik gebruik van Artbrush.ttf

$font = 'arial.ttf';
 
// Stel de max. en min. hoek in waarmee je de Captcha weg wilt schrijven. Gebruik hiervoor een getal tussen de 0 en 15.
// Deze hoeken worden hierna willekeurig bepaalt aan de hand van de ingestelde max. en min. waarden.
// $angle1 is de hoek waarin de Schaduw van de Captcha code wordt weergegeven.
// $angle2 is de hoek waarin de Captcha code zelf wordt weergegeven.

$angle1 = rand(-12, 12);
$angle2 = rand(-12, 12);
 
// Schrijf de Schaduw van de Captcha op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 25) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 20) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 28) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 25, $angle1, 20, 28, $shadow, $font, $randomnr);
 
// Schrijf de Captcha Code op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 20) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 30) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 32) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 20, $angle2, 30, 32, $front, $font, $randomnr);
 
// Voorkom dat de afbeelding ge-cached wordt door headers te versturen.
header("Expires: Wed, 1 Jan 1997 00:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");
 
// Verzend de aangemaakte afbeelding naar de browser.
header ("Content-type: image/gif");
imagegif($im);
imagedestroy($im);
?>



iemand een idee wat ik fout doe? ;s
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:26:49
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

14/07/2010 21:26:16
Quote Anchor link
heb je captcha.php geinclude? dat zie ik namelijk nergens terug. en je arial.ttf in je directory geplaatst?

Anders: wat krijg je te zien wat gaat er fout? zet php error report aan
Gewijzigd op 14/07/2010 21:27:58 door Bas IJzelendoorn
 
Jasper DS

Jasper DS

14/07/2010 21:31:45
Quote Anchor link
arial.tff is er en ik heb even getest door captcha.php te include maar dan krijg ik verchillende errors. je kan het bekijken op http://jasperdesmet.bplaced.net/index.php
 
Roel -

Roel -

14/07/2010 21:43:01
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je al tekst heb verstuurd naar de browser (zoals echo of HTML).
Ik zou overigens regel 70 t/m 74 weghalen, daar zie ik het nut namelijk niet van in.
 
Jasper DS

Jasper DS

14/07/2010 22:32:10
Quote Anchor link
Roel van de Water op 14/07/2010 21:43:01:
Het lijkt erop dat je al tekst heb verstuurd naar de browser (zoals echo of HTML).
Ik zou overigens regel 70 t/m 74 weghalen, daar zie ik het nut namelijk niet van in.


volgens mij zorgt dat ervoor dat de info niet door bots opgehaald kan worden?
 
Jelmer -

Jelmer -

14/07/2010 22:34:58
Quote Anchor link
Het zorgt ervoor dat de browser niet hetzelfde plaatje (met de oude code) twee keer gebruikt, omdat 'ie denkt dat 'ie dat plaatje al had.

edit: maar je captcha werkt toch al? http://jasperdesmet.bplaced.net/captcha.php
Je hoeft dat script natuurlijk niet te includen op index.php, want het script genereert alleen het plaatje. In index.php hoef je alleen maar naar het plaatje te verwijzen, zodat de browser dat apart ophaalt.
Gewijzigd op 14/07/2010 22:37:22 door Jelmer -
 
Mick ForSure

Mick ForSure

15/07/2010 09:48:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="catptcha.php" alt="" />


;)
 
Jasper DS

Jasper DS

15/07/2010 13:28:31
Quote Anchor link
dat had ik al gedaan.

<tr><td><img src="captcha.php"></td>
<td><input class="input" type="text" name="captcha"></td></tr>
<tr>

de fout zit bij het checken of het input veld van de captcha gelijk is aan de captcha wat ik nu op deze manier doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// Start de Session voor de Captcha code
session_start();
 
// Controleer of de ingevulde Captcha code overeen komt met de Captcha code zoals die weergegeven werd.
// Als de code overeen komt ga door en geef geen Error waarschuwing (0).

if (md5($_POST['captcha'])  != $_SESSION['randomnr2']){
$error[] = 'Vul de captcha correct in.';
}

?>


de output van de error heb ik er niet bij gezet maar dit is de check en hier loopt het fout.

de error is:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter

edit: ik heb even de volledige code er bij gezet dan is het misschien duidelijker:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
if(!isset($_POST['Submit'])) {
<
form name="form1" method="post" action="">
<
table  border="0">
   <
h2>Reageer</h2>
   <
tr>
      <
td>naam:</td>
      <
td><input name="naam" type="text" id="naam" size="35"></td>
    <
/tr>
      <
td>E-mailadres:</td>
      <
td><input name="email" type="text" id="email" size="35"></td>
    <
/tr>
    <
tr>
    <
tr>
      <
td>bericht:</td>
      <
td><textarea name="bericht" id="bericht" size="35"></textarea></td>
    <
/tr>
    <
tr><td><img src="captcha.php"></td>  
<
td><input class="input" type="text" name="captcha"></td></tr>
    <
tr>
      <
td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="verzenden">
      <
input type="reset" name="Reset" value="Wissen"></td>
    <
/tr>
  <
/table>
 

<
/form>
 }
  else {

    $error = array();
    if($_POST['email'] == "") {
        $error[] = 'Er is geen geldig e-mailadres ingevuld.';
    }

    if(!check_email($_POST['email'])) {
        $error[] = 'Er is geen geldig e-mailadres ingevuld.';
    }

    if($_POST['naam'] == "") {
        $error[] = 'Er is geen naam ingevuld.';
    }

    if(!preg_match("/^[-_0-9a-z]{2,}$/i", $_POST['naam'])) {
        $error[] = 'Een naam mag slechts alfanummerieke tekens bevatten (a-z, 0-9), underscore (_) of liggend streepje (-).';
    }

// Start de Session voor de Captcha code
session_start();
 
// Controleer of de ingevulde Captcha code overeen komt met de Captcha code zoals die weergegeven werd.
// Als de code overeen komt ga door en geef geen Error waarschuwing (0).

if (md5($_POST['captcha'])  != $_SESSION['randomnr2']){
$error[] = 'Vul de captcha correct in.';
}

 
    $fouten = sizeof($error); // aantal errors tellen
    if($fouten != 0) { // Er is minstens 1 error
        echo 'Het bericht kon niet worden verzonden omwille van de volgende reden(en):';
        echo '<ul>';
            for($i = 0; $i < $fouten; $i++) {
                echo '<li>'.$error[$i].'</li>';
            }

        echo '</ul>';
    }
else {
    
        mysql_query("INSERT INTO reageer_index (naam,email,bericht) VALUES ('".$_POST['naam']."','".($_POST['email'])."','".$_POST['bericht']."')");
     }
}

 ?>



edit: Het script werkt nu maar er komt nog altijd een foutmelding op door de session(). Als ik de session() dan weghaal werkt het script natuurlijk niet meer dus ik moet zorgen dat de session() kan blijven zonder foutmelding
Gewijzigd op 15/07/2010 13:59:58 door Jasper DS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.