Captcha probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

14/07/2010 21:10:23
Quote Anchor link
Beste phpers,

ik heb een tutje gevolgd over captcha's en dan aangepast in mijn eigen formulier. Ik denk dat het fout loopt bij het checken of de captcha juist is of niet.

Hieronder de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$error
= array();
    if(!preg_match("/^[-_0-9a-z]{2,}$/i", $_POST['naam'])) {
        $error[] = 'Een naam mag slechts alfanummerieke tekens bevatten (a-z, 0-9), underscore (_) of liggend streepje (-).';
    }

// Start de Session voor de Captcha code
session_start();
 
// Controleer of de ingevulde Captcha code overeen komt met de Captcha code zoals die weergegeven werd.
// Als de code overeen komt ga door en geef geen Error waarschuwing (0).

if (md5($_POST['AntiSpam'])  != $_SESSION['randomnr2']){
$error[] = 'Vul de captcha correct in.';
}

 
    $fouten = sizeof($error); // aantal errors tellen
    if($fouten != 0) { // Er is minstens 1 error
        echo 'Het bericht kon niet worden verzonden omwille van de volgende reden(en):';
        echo '<ul>';
            for($i = 0; $i < $fouten; $i++) {
                echo '<li>'.$error[$i].'</li>';
            }

        echo '</ul>';

?>



captcha.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
// Start de Session die nodig is om de Captcha code te gebruiken.
session_start();
 
// Lijst met alle letters en cijfers die gebruikt worden om de Captcha aan te maken.
// Ik heb ervoor gekozen om een aantal letters en cijfers weg te laten aangezien deze veel op elkaar lijken (1, i).

$Characters = '23456789abcdefghjklmnpqrstuvwxyz';
 
// Aantal tekens dat gebruikt wordt om de Captcha aan te maken.
// Ik heb het aantal ingesteld op 5 , jasper heeft het veranderd naar 7

$chars = 7;
 
// Stel hieronder de afmetingen voor de Captcha afbeelding in.
// Ik heb gekozen voor 150 pixels breed bij 50 pixels hoog.

$Width = 200;
$Height = 40;
 
// Maak de Captcha code aan. De code hieronder kiest willekeurig het aantal tekens uit dat is vastgelegd.
// In het geval van dit voorbeeld worden er 5 willekeurige tekens gekozen uit de lijst $Characters

$i = 0;
while ($i < $chars)
{

$randomnr .= substr($Characters, mt_rand(0, strlen($Characters)-1), 1);
$i++;
}

 
// Schrijf de aangemaakte Captcha code weg in een Session.
// Ik versleutel de code met een md5 hash zodat de code niet zomaar uit de Session te lezen is.

$_SESSION['randomnr2'] = md5($randomnr);
 
// Start met het aanmaken van de afbeelding.
$im = imagecreatetruecolor($Width, $Height);
 
// Bepaal de kleuren die je wilt gebruiken. Deze Captcha maakt gebruik van 3 kleuren.
// Kleur 1: $front is de Captcha Code waar het uitenidelijk om draait.
// Kleur 2: $shadow is de schaduw die ik achter de Captcha Code schrijf.
// Kleur 3: $background is de achtergrond kleur van de gehele Captcha afbeelding.

$front = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$shadow = imagecolorallocate($im, 128, 128, 255);
$background = imagecolorallocate($im, 6, 51, 125);
 
// Vul de aangemaakt afbeelding met de hierboven ingestelde achtergrond kleur.
imagefilledrectangle($im, 0, 0, $Width, $Height, $background);
 
// Stel het True Type Font in dat je wilt gaan gebruiken.
// Zorg ervoor dat je de juiste locatie van je .ttf bestand invult.
// Voor deze Captcha maak ik gebruik van Artbrush.ttf

$font = 'arial.ttf';
 
// Stel de max. en min. hoek in waarmee je de Captcha weg wilt schrijven. Gebruik hiervoor een getal tussen de 0 en 15.
// Deze hoeken worden hierna willekeurig bepaalt aan de hand van de ingestelde max. en min. waarden.
// $angle1 is de hoek waarin de Schaduw van de Captcha code wordt weergegeven.
// $angle2 is de hoek waarin de Captcha code zelf wordt weergegeven.

$angle1 = rand(-12, 12);
$angle2 = rand(-12, 12);
 
// Schrijf de Schaduw van de Captcha op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 25) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 20) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 28) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 25, $angle1, 20, 28, $shadow, $font, $randomnr);
 
// Schrijf de Captcha Code op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 20) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 30) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 32) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 20, $angle2, 30, 32, $front, $font, $randomnr);
 
// Voorkom dat de afbeelding ge-cached wordt door headers te versturen.
header("Expires: Wed, 1 Jan 1997 00:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");
 
// Verzend de aangemaakte afbeelding naar de browser.
header ("Content-type: image/gif");
imagegif($im);
imagedestroy($im);
?>



iemand een idee wat ik fout doe? ;s
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:08:47
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

14/07/2010 21:26:16
Quote Anchor link
heb je captcha.php geinclude? dat zie ik namelijk nergens terug. en je arial.ttf in je directory geplaatst?

Anders: wat krijg je te zien wat gaat er fout? zet php error report aan
Gewijzigd op 14/07/2010 21:27:58 door Bas IJzelendoorn
 
Jasper DS

Jasper DS

14/07/2010 21:31:45
Quote Anchor link
arial.tff is er en ik heb even getest door captcha.php te include maar dan krijg ik verchillende errors. je kan het bekijken op http://jasperdesmet.bplaced.net/index.php
 
Roel -

Roel -

14/07/2010 21:43:01
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je al tekst heb verstuurd naar de browser (zoals echo of HTML).
Ik zou overigens regel 70 t/m 74 weghalen, daar zie ik het nut namelijk niet van in.
 
Jasper DS

Jasper DS

14/07/2010 22:32:10
Quote Anchor link
Roel van de Water op 14/07/2010 21:43:01:
Het lijkt erop dat je al tekst heb verstuurd naar de browser (zoals echo of HTML).
Ik zou overigens regel 70 t/m 74 weghalen, daar zie ik het nut namelijk niet van in.


volgens mij zorgt dat ervoor dat de info niet door bots opgehaald kan worden?
 
Jelmer -

Jelmer -

14/07/2010 22:34:58
Quote Anchor link
Het zorgt ervoor dat de browser niet hetzelfde plaatje (met de oude code) twee keer gebruikt, omdat 'ie denkt dat 'ie dat plaatje al had.

edit: maar je captcha werkt toch al? http://jasperdesmet.bplaced.net/captcha.php
Je hoeft dat script natuurlijk niet te includen op index.php, want het script genereert alleen het plaatje. In index.php hoef je alleen maar naar het plaatje te verwijzen, zodat de browser dat apart ophaalt.
Gewijzigd op 14/07/2010 22:37:22 door Jelmer -
 
Mick ForSure

Mick ForSure

15/07/2010 09:48:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="catptcha.php" alt="" />


;)
 
Jasper DS

Jasper DS

15/07/2010 13:28:31
Quote Anchor link
dat had ik al gedaan.

<tr><td><img src="captcha.php"></td>
<td><input class="input" type="text" name="captcha"></td></tr>
<tr>

de fout zit bij het checken of het input veld van de captcha gelijk is aan de captcha wat ik nu op deze manier doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// Start de Session voor de Captcha code
session_start();
 
// Controleer of de ingevulde Captcha code overeen komt met de Captcha code zoals die weergegeven werd.
// Als de code overeen komt ga door en geef geen Error waarschuwing (0).

if (md5($_POST['captcha'])  != $_SESSION['randomnr2']){
$error[] = 'Vul de captcha correct in.';
}

?>


de output van de error heb ik er niet bij gezet maar dit is de check en hier loopt het fout.

de error is:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter

edit: ik heb even de volledige code er bij gezet dan is het misschien duidelijker:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
if(!isset($_POST['Submit'])) {
<
form name="form1" method="post" action="">
<
table  border="0">
   <
h2>Reageer</h2>
   <
tr>
      <
td>naam:</td>
      <
td><input name="naam" type="text" id="naam" size="35"></td>
    <
/tr>
      <
td>E-mailadres:</td>
      <
td><input name="email" type="text" id="email" size="35"></td>
    <
/tr>
    <
tr>
    <
tr>
      <
td>bericht:</td>
      <
td><textarea name="bericht" id="bericht" size="35"></textarea></td>
    <
/tr>
    <
tr><td><img src="captcha.php"></td>  
<
td><input class="input" type="text" name="captcha"></td></tr>
    <
tr>
      <
td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="verzenden">
      <
input type="reset" name="Reset" value="Wissen"></td>
    <
/tr>
  <
/table>
 

<
/form>
 }
  else {

    $error = array();
    if($_POST['email'] == "") {
        $error[] = 'Er is geen geldig e-mailadres ingevuld.';
    }

    if(!check_email($_POST['email'])) {
        $error[] = 'Er is geen geldig e-mailadres ingevuld.';
    }

    if($_POST['naam'] == "") {
        $error[] = 'Er is geen naam ingevuld.';
    }

    if(!preg_match("/^[-_0-9a-z]{2,}$/i", $_POST['naam'])) {
        $error[] = 'Een naam mag slechts alfanummerieke tekens bevatten (a-z, 0-9), underscore (_) of liggend streepje (-).';
    }

// Start de Session voor de Captcha code
session_start();
 
// Controleer of de ingevulde Captcha code overeen komt met de Captcha code zoals die weergegeven werd.
// Als de code overeen komt ga door en geef geen Error waarschuwing (0).

if (md5($_POST['captcha'])  != $_SESSION['randomnr2']){
$error[] = 'Vul de captcha correct in.';
}

 
    $fouten = sizeof($error); // aantal errors tellen
    if($fouten != 0) { // Er is minstens 1 error
        echo 'Het bericht kon niet worden verzonden omwille van de volgende reden(en):';
        echo '<ul>';
            for($i = 0; $i < $fouten; $i++) {
                echo '<li>'.$error[$i].'</li>';
            }

        echo '</ul>';
    }
else {
    
        mysql_query("INSERT INTO reageer_index (naam,email,bericht) VALUES ('".$_POST['naam']."','".($_POST['email'])."','".$_POST['bericht']."')");
     }
}

 ?>



edit: Het script werkt nu maar er komt nog altijd een foutmelding op door de session(). Als ik de session() dan weghaal werkt het script natuurlijk niet meer dus ik moet zorgen dat de session() kan blijven zonder foutmelding
Gewijzigd op 15/07/2010 13:59:58 door Jasper DS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.