CBR Rijscholen informatie verkrijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Raymond Flaar

Raymond Flaar

01/12/2017 21:59:28
Quote Anchor link
Ik ben al tijd op zoek naar een API voor het verkrijgen van informatie wat betreft rijscholen waaronder de slagingspercentages en overige informatie.
Weet iemand toevallig een API hiervoor, ben wel bij de Open Data van CBR gekomen alleen weet echter niet wat ik daarmee moet.

Ik hoop dat iemand mij verder wil helpen hiermee..
Gewijzigd op 01/12/2017 22:01:29 door Raymond Flaar
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:10:05
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2017 22:21:00
Quote Anchor link
Ik heb even snel gekeken naar de open data van het CBR maar hier is niet echt een API voor volgens mij. Wat ik wel gevonden heb zijn CSV bestanden. Deze kunnen met PHP ingelezen worden en desgewenst in een (mysql) database weggeschreven worden waarna je er met SQL relevante informatie uit kunt filteren.

Het beste kun je eens een CSV bestand downloaden en openen in Excel en vervolgens bekijken of hier de informatie in staat waarnaar je op zoek bent. Als dat inderdaad zo is zou je periodiek met behulp van PHP dit bestand kunnen inlezen.

Met php's fgetcsv kun je regel voor regel uit een csv bestand omzetten in een array.
 
Raymond Flaar

Raymond Flaar

01/12/2017 23:14:46
Quote Anchor link
Bedankt, ik wist al van het bestaan van de CSV files vroeg me al af of dat het geen was wat ik zocht.
Met fgetcsv kun ik deze wel in de database inserten.
Heb je enig idee hoe ik dit geautomatiseerd kan maken zodat dit zelf elke keer als er een nieuwe CSV file komt dit automatisch update ?
Want ik wil een submit maken, waar de gebruikers de rijscholen op een rij verkrijgen bv als ze "Amsterdam" intoesten dat ze de rijscholen in Amsterdam verkrijgen met de slagingspercentage, en overige gegevens etc.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2017 23:44:51
Quote Anchor link
Raymond Flaar op 01/12/2017 23:14:46:
Heb je enig idee hoe ik dit geautomatiseerd kan maken zodat dit zelf elke keer als er een nieuwe CSV file komt dit automatisch update ?


Dat wordt een leuke uitdaging. Gelukkig zit er wel enigszins een vast patroon in de bestanden.

Je zou een cronjob kunnen maken die regelmatig deze rss uitleest. Het veld pubDate is in PHP om te zetten naar een DateTime object en biedt dus een methode om te zien of er een nieuw nieuwsbericht bijgekomen is. Dan kan je de titel scannen op "Diploma's" of "Examens" (Not sure welke jij wilt hebben). Indien dit keyword in de titel aanwezig is kun je de link volgen in het link veld. Hier zul je de HTML dan nog moeten scannen om de download link te vinden...

Omdat er ongetwijfeld wat onzekerheden in zitten zou ik een verslag genereren door de code en naar mijzelf laten mailen. Dan zou je in je mail kunnen lezen wat het laatste nieuws was en of er een bestand geimporteerd is.

Toevoeging op 02/12/2017 11:48:21:

Nou omdat ik het wel leuk vond om te doen heb ik hier een opzetje voor je. Garantie tot aan de deur :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
/*
 * Functie om CSV bestanden uit te lezen
 */

function parseCSV($filename)
{

    $row = 1;
    if (($handle = fopen($filename, 'r')) !== FALSE) {
        while (($data = fgetcsv($handle, 0, ';')) !== FALSE) {
            // echo de array. Ga dit aanpassen en opslaan in je database.
            echo '<pre>' . print_r($data, true ) . '<\pre>'; // even laten zien wat we nu hebben!
        }
        fclose($handle);
    }
}


/*
 * Deze functie tracht om van de gegeven url een download link te maken.
 *
 * van:  Opleiderresultaten-1-oktober-2016-t/m-30-september-2017
 * naar: https://www.cbr.nl/download/opleiderresultaten_01102016_tm_30092017.csv
 */

function guessCBRDownloadLink($url)
{

    $maanden = array('januari', 'februari', 'maart', 'april', 'mei', 'juni', 'juli', 'augustus', 'september', 'oktober', 'november', 'december');
    
    // verkrijg de query string uit de url. Bijvoorbeeld id=1494&utm_source=rss&utm_medium=link&utm_campaign=Opleiderresultaten-1-oktober-2016-t/m-30-september-2017
    parse_str(parse_url($url, PHP_URL_QUERY), $result);
    
    // explode de variabele "Opleiderresultaten-1-oktober-2016-t/m-30-september-2017" op de "-" tekens
    $words = explode('-', $result['utm_campaign']);
    
    // zet nederlandse maanden om naar een getal. Bijvoorbeeld 'oktober' wordt 10.
    $m1 = array_search($words[2], $maanden) + 1;
    $m2 = array_search($words[6], $maanden) + 1;
    
    // maak van de datums een DateTime object
    $date1 = new DateTime($words[1] . '-' . $m1 . '-' . $words[3]);
    $date2 = new DateTime($words[5] . '-' . $m2 . '-' . $words[7]);
    
    // gebruik de DateTime objects om de download link te genereren
    return 'https://www.cbr.nl/download/opleiderresultaten_' . $date1->format('dmY') . '_tm_' . $date2->format('dmY') . '.csv';
}


/*
 * Begin met het inlezen van de RSS
 */

$xmlString= file_get_contents('https://www.cbr.nl/downloadrss.pp?accountgroupid=1&categoryids=35');

if(FALSE === $xmlString) {
    throw new Exception('RSS feed kon niet gelezen worden.');
}


/*
 * zet de inhoud van de RSS om in een XML object
 */

$xml = new SimpleXMLElement($xmlString);

/*
 * Doorloop alle nieuwsberichten in de RSS
 */

foreach($xml->channel->item as $item) {
    // pik de titels er tussen uit met het woord Opleiderresultaten.
    if(FALSE !== strpos($item->title, 'Opleiderresultaten')) {
        // sleutel de download link in elkaar voor het CSV bestand.
        $csvFilename = guessCBRDownloadLink($item->link);
        // Verwerk het CSV bestand
        parseCSV($csvFilename);
        // Nu dat we de nieuwste Opleiderresultaten verwerkt hebben zijn we niet meer benieuwd naar de oudere versies
        break;
    }
}

?>
 
Nick Vledder

Nick Vledder

02/12/2017 16:18:03
Quote Anchor link
Misschien aardige tip in verband met onzekerheid met betrekking tot hetgeen in de CSV aangeleverd wordt... Één en ander wegschrijven in MongoDB als document wegschrijven in een collection. Vervolgens kun je er achteraf wat checks op los laten. Het voordeel van MongoDB is dat in de collection zeer gevarieerde reeksen straffeloos kunnen worden weggeschreven. Je hoeft dus niet eerst velden te definiëren zoals in een mySQL database.
 
Aad B

Aad B

03/12/2017 12:34:53
Quote Anchor link
Het zijn gewone gestructureerde CSV bestanden die moeiteloos in een MySQL tabel passen. Daaruit kan je dan opvragingen doen. Het is even zoeken of CBR de structuur en naamgeving van de bestanden (url's) gestandaardiseerd heeft maar dan kan je met cron en als je OS toegang hebt met commandline script MySQL laden en zonodig een foutmelding emailen naar jezelf. Ik doe dat zelf met specifieke vaarweg informatie van Rijkswaterstaat en hieronder een voorbeeld script (linux commandline)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
#!/bin/bash
DATE=`date +%d%m%Y`
URL='https://www.vaarweginformatie.nl/fdd/main/wicket/resource/org.apache.wicket.Application/downloadCsv?layoutId=44688553&berichtType=FTM&from='
URL=$URL"$DATE"
/usr/bin/mysql -uuser -pwachtwoord  -e "delete from vaarweginfo" vaarweginfo
# declare an array called array and define vales
array=( '409364' '409365' '561452' '561979' '562194' '562112' '562203' '562096' '562193' '562238' '562239' )
# wget alle gebieden uit de array.
# wget is geparameteriseerd via .wgetrc in de home directory van de user.
# /home/user/.wgetrc
# header = User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/537.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/23.0.1271.97 Safari/537.11
# header = Referer: http://www.vaarweginformatie.nl/
# header = accept-Encoding: compress, gzip
# header = Accept-Language: nl
# output_document = info.csv
# check_certificate = off
for gebied_rec in "${array[@]}"
  do
    echo '&gebied='$gebied_rec
    REGIO='&gebied='$gebied_rec
    wget $URL"$REGIO"
    /usr/bin/mysql -uuser -pwachtwoord  -e "source /home/aad/import.sql" vaarweginfo
    mv /home/aad/info.csv /home/aad/$gebied_rec.csv
  done
[/script]
Gewijzigd op 03/12/2017 12:48:32 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.