Centos rechten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 16:08:29
Quote Anchor link
Hey FOlks,

Ik heb mijn pc verrijkt met Centos 7.

Webserver is nu veel sneller als onder windows en dat maakt het ontwikkelen van PHP applicaties weer aangenamer :-)

Ik zit met een rechten probleempje:

Dit is de situatie:
Apache: gebruiker apache, groep apache
Frank: gebruiker frank, groep frank --> Hiermee ben ik normaliter ingelogd.

Alles werkt goed totdat ik als gebruiker frank via de command-prompt opdracht geef om de symfony cache leeg te maken.

De opdracht die ik opgeef:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
# app/console cache:clear

De foutmelding die ik krijg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
[RuntimeException]                                                      
  Unable to write in the "/var/www/projects/symfony/app/cache/dev" directory


vanuit de map cache: ls -l levert op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
drwxr-xr-x 7 apache apache 4096 17 nov 15:52 dev


Goed ik ben frank en dus geen eigenaar van de dev directory. Lijkt me duidelijk.

Maar wat is de handigste en gebruikelijkste oplossing voor dit probleem?

Hoe Werkt dit op de servers van de providers?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:03:53
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 18:49:17
Quote Anchor link
Zelf zou ik dit via sudo doen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 19:17:15
Quote Anchor link
Sudo werkt inderdaad Willem maar het is nog geen bevredigend antwoord.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 21:19:28
Quote Anchor link
Als je gebruik maakt van virtual hosts, dan kun je in Apache 2.4 met de directive VHostUser bepalen onder welk userid de betreffende virtuele host draait. Dat is wellicht een oplossing die nog net iets sjieker is dan sudo.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 21:37:42
Quote Anchor link
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:39:20
Quote Anchor link
Quote:
sudo groupadd symfonydevloper
sudo useradd symfonysite
# add Frank to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper frank
# add apache to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper apache

chown -R symfonysite:symfonydevloper /var/www/projects/symfony/
chmod -R g+rwx /var/www/projects/symfony/
chmod -R o-rwx /var/www/projects/symfony/

als je new files gaat ftp uploaden dan doe dit
sudo usermod -g symfonydevloper frank
sudo usermod -a -G frank frank

vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.


Gewijzigd op 17/11/2014 22:41:26 door Simo Mr
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:41:24
Quote Anchor link
- SanThe - op 17/11/2014 21:37:42:
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.

Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt. ;-) Dat is trouwens ook het nadeel van de VHostUser-setting. Je moet er dus voor zorgen dat je onder je eigen account minimale rechten hebt.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:45:30 door Willem vp
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:48:34
Quote Anchor link
het beter om een user en group te maken voor je sites.

apache hoort bij die group en jij ook.

dus new gebruikers kunnen niks doen op je site. zij hebben geen schrijf/lezen recht.

Parallels Plesk gebruiken dit systeem voor het administratie van domeinen ;-), en het is wel veilig.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:49:57
Quote Anchor link
> vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.

Je kan ook een "chmod g+s op /var/www/projects/symfony/" doen vóórdat je daar alle bestanden naartoe kopieert (heb je al een directorystructuur dan kun je dat met "find /var/www/projects/symfony/ -type d -exec chmod g+s {} \;" alsnog regelen).

Door het s-bitje op de directory zullen alle bestanden die je aanmaakt automatisch de group van de betreffende directory erven.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:51:00 door Willem vp
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 22:51:19
Quote Anchor link
Willem vp op 17/11/2014 22:41:24:
Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt.


Thuis, geen enkele ingaande toegang van buitenaf.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 23:00:46
Quote Anchor link
SanThe, Die van jou klinkt logisch en makkelijk. Neem aan dat de group niet wheel is?

Ik vroeg mezelf voornamelijk af hoe het dan gedaan wordt bij een shared server, dat antwoord ligt dan waarschijnlijk in de tweede post van Willem: VHostUser's.

Hierbij wordt dan eigenlijk ook de oplossing van SanThe gebruikt? uiteraard zijn het dan geen sudoers..
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 23:13:32
Quote Anchor link
Apache draait onder user/group => santhe/santhe.
Gewijzigd op 17/11/2014 23:14:06 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2014 00:28:49
Quote Anchor link
Dank je SanThe, het lijkt goed te gaan. Simo en Willem jullie eveneens hartelijk dank!
Gewijzigd op 18/11/2014 10:29:22 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.