Change ? ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels

Niels

11/10/2004 19:27:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje.. is er ergens ook een functie waar je een id kan change..
zeg maar dat als.. je ergens op klikt dat hij dan de id changed met id daar boven of onder ?

Zoniet.. kan iemand uitleggen hoe ik zo iets wel kan doen ?
Gewijzigd op 11/10/2004 19:30:00 door Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:51:00
 
Alfred -

Alfred -

11/10/2004 19:34:00
Quote Anchor link
En nu in het nederlands?
 
Niels

Niels

11/10/2004 19:40:00
Quote Anchor link
Rafael:
En nu in het nederlands?


Ok.. zal proberen :P...

Ik zoek een functie waarmee ik als ik een lijst met id's in een tabel zet..
dat als ik op een id klik hem dan verwissel met die gene daarboven of daaronder..

snapje nu ?
 
Niels

Niels

11/10/2004 20:55:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf nog een stukje verder gezocht en.. bij php.net staat niks.. en zzelf heb ik hier 2 boeken van php bij me liggen en heb daar ook niks ingevonden..

dus verander ik me vraag ietsjes :P..
in..

als ik zeg maar 5 ids hebben en die staan onder elkaar in 2 rijtjes zoals :

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5

Als ik de linkse aanklik moet hij omhoog,, als ik de rechtse aanklik dan naar beneden.
Zou iemand me dit uitkunnen leggen ?
 
Mitch X

Mitch X

11/10/2004 21:19:00
Quote Anchor link
Ik snap je nog steeds niet :|
 
Beuk

Beuk

11/10/2004 21:31:00
Quote Anchor link
bedoel je dat je in rijtje 1 iemand of iets (de id) in rang naar boven laat schuiven, en in rijtje 2 in rang naar beneden laat schuiven?
 
Niels

Niels

11/10/2004 21:39:00
Quote Anchor link
neej of naar beneden of naar boven
maakt niet uit..
dus als ik op 2 klik (links) moet 2 wisselen met 1 en als ik op 2(rechts) klik meot hij wisselen met 3
 
Niels

Niels

11/10/2004 21:48:00
Quote Anchor link
zeg maar dat ik alle nieuws uit een datbase haal en de titels onder elkaar zet en naast de titels een plaatje met pijlte omhoog en daarnasst pijltje naar beneden.

en als ik omhoog klik dat hij dan de id/volgorde wijzigt zodat hij ook in de database naar boven gaat :S
 
Winston Smith

Winston Smith

11/10/2004 23:37:00
Quote Anchor link
Dat moet toch niet al te moeilijk zijn om zelf te maken?

Alleen om het in de database ook te wijzigen zal wat moeilijker zijn.

Maar voor het wisselen van die cijfers kan je gewoon een functie schrijven.
 
Niels

Niels

12/10/2004 07:51:00
Quote Anchor link
Dat is het probleem..
Ik kan geen fuctie's maken,, maar voor de rest kan ik vanalles..
behalve dat..
 
Mary

mary

12/10/2004 09:17:00
Quote Anchor link
Er bestaat idd geen functie voor. Je gaat het gewoon zelf moeten programmeren.
Ik heb eens zo'n functie geschreven om een bepaalde volgorde van schermelementen te veranderen en ik kan je zeggen dat je er even mee bezig bent.
Je moet echt met alles rekening houden : wat te doen als je op het bovenste id klikt? Dan mag er natuurlijk niets gebeuren in het eerste rijtje, maar wel in het tweede...

Als je een makkelijkere manier vindt om hetzelfde resultaat te bekomen, stel ik voor dat je het anders doet; anders mag je je voorbereiden op enkele dagen coderen.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

12/10/2004 09:36:00
Quote Anchor link
SulfeR:
Dat is het probleem..
Ik kan geen fuctie's maken,, maar voor de rest kan ik vanalles..
behalve dat..
Ja ja.. sterk verhaal. Alsof je geen functie's kan schrijven als je een beetje PHP kent.

Ik zal je een voorbeeldje geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function writeIt($word)
{

  echo $word;
}


writeIt('PHPhulp.nl!');
?>


Elwin
 
Niels

Niels

12/10/2004 14:23:00
Quote Anchor link
Elwin:
SulfeR:
Dat is het probleem..
Ik kan geen fuctie's maken,, maar voor de rest kan ik vanalles..
behalve dat..
Ja ja.. sterk verhaal. Alsof je geen functie's kan schrijven als je een beetje PHP kent.

Ik zal je een voorbeeldje geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function writeIt($word)
{

  echo $word;
}


writeIt('PHPhulp.nl!');
?>


Elwin


ok kan wel functie schrijven maar.. niet zulke grote :P.. zo goed ben ik ook weer neit :).. maar goed ben er al half achter ik doe het voor een deel met javascript :)
 
Mary

mary

12/10/2004 14:32:00
Quote Anchor link
Moet je mij het verschil tussen een kleine en een grote functie eens uitleggen hoor ^^
En wat maakt een functie klein of groot? Het aantal karakters die ervoor gebruikt zijn? Het aantal lijnen? Of de lengte van de ... programmeur? ^^
 
Niels

Niels

12/10/2004 15:51:00
Quote Anchor link
neej de moeilijk heid bedoel ik .. ik snap dat gefunctie neit helemaal.. ik ben het nog aan het leren.. dus vraag ik jullie hulp..

Ik hbe een begin gemaakt en ik ben zelf nog effe aan het prutsen,, maar zouden jullie een klein begin willen gefen die iets groter is als dat van net :)

dan post ik hier zo snel mogelijk mijn deel
 
Niels

Niels

12/10/2004 17:04:00
Quote Anchor link
dit heb ik tot nu toe :

function lijst_volgorde ($id, $down) {
if ($down){
$neworder = $id + 1;
$secondid = $neworder;

$sql1 = "UPDATE news SET volgorde='0' WHERE volgorde='$neworder' LIMIT 1";
$sql2 = "UPDATE news SET volgorde='$neworder' WHERE volgorde='$id' LIMIT 1";
$sql3 = "UPDATE news SET volgorde='$id' WHERE volgorde='$neworder' LIMIT 1";

mysql_query($sql1);
mysql_query($sql2);
mysql_query($sql3);

}else{
$neworder = $id - 1;
$secondid = $neworder;

$sql1 = "UPDATE news SET volgorde='0' WHERE volgorde='$neworder' LIMIT 1";
$sql2 = "UPDATE news SET volgorde='$neworder' WHERE volgorde='$id' LIMIT 1";
$sql3 = "UPDATE news SET volgorde='$id' WHERE volgorde='$neworder' LIMIT 1";

mysql_query($sql1);
mysql_query($sql2);
mysql_query($sql3);

}
}


en in form heb ik dit:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$ordersql
= "SELECT * FROM news";
        $orderquery = mysql_query($ordersql);
        $num_rows = mysql_num_rows($orderquery);

        while ($row = mysql_fetch_assoc($orderquery)) {
            echo("\n<form name=\"OrderNews\" method=\"POST\" action=\"?add=News&do=order&id=1\">");
            if($row['volgorde'] == '1'){
                echo("\n<tr><td class=\"ContentTekst\">" .$row['title']. "</td>");
                echo("\n<td class=\"ContentTekst\">&nbsp;</td>");
                echo("\n<td class=\"ContentTekst\"><input type=\"image\" src=\"Style/" . $grab['stijl'] . "/Images/downarrow.png\" onclick=\"lijst_volgorde(" .$row['id']. ",true)\"></td></tr>");
            }
elseif($row['volgorde'] = $num_rows){
                echo("\n<tr><td class=\"ContentTekst\">" .$row['title']. "</td>");
                echo("<td class=\"ContentTekst\"><input type=\"image\" src=\"Style/" . $grab['stijl'] . "/Images/uparrow.png\" onclick=\"lijst_volgorde(" .$row['id']. ",false)\">");
                echo("</td><td class=\"ContentTekst\">&nbsp;</td></tr>");
            }
else{
                echo("\n<tr><td class=\"ContentTekst\">" .$row['title']. "</td>");
                echo("<td class=\"ContentTekst\"><input type=\"image\" src=\"Style/" . $grab['stijl'] . "/Images/uparrow.png\" onclick=\"lijst_volgorde(" .$row['id']. ",false)\"></td>");
                echo("<td class=\"ContentTekst\"><input type=\"image\" src=\"Style/" . $grab['stijl'] . "/Images/downarrow.png\" onclick=\"lijst_volgorde(" .$row['id']. ",true)\"></td></tr>");
            }

            echo("</form>");
        }

?>


Maar het werkt nog niet :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.