Change nick meteen nieuwe sessie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bruno -

bruno -

07/06/2005 20:21:00
Quote Anchor link
Hi mensen,
Ik heb een script dat bijv als ingelod bent als "test" op elke pagina staat ingelod als "test", maar ik wil dat als de bezoeker zijn nick wijzigd dat het ook automatich veranderd op elke pagina. Nu moet ik namelijk steeds eerst uitloggen :S
Who can helps me?? :$
------------------------------------------------------------

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST["gebruikersnaam"];
if (isset($_POST["Submit"])){
    if($_POST['gebruikersnaam'] != "") {    
        $sql = "SELECT * FROM users WHERE Gebruikersnaam='".$_POST["gebruikersnaam"]."'";
        $resultaat = mysql_query($sql) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");
        if(mysql_num_rows($resultaat) == 0)  {
          $md5pass = ($_POST['wachtwoord']);
    // query samenstellen
    $query="UPDATE users SET
        Gebruikersnaam = '"
. $_POST["gebruikersnaam"] . "'
        WHERE Gebruikersnaam='"
. $_SESSION["gebruikersnaam"] ."'";
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    echo("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");
    echo ("Your info has been changed. <a href=\"indexx.php\">Back to Home</a><br>\n");
    
}
else{

    echo ("<b>$gebruikersnaam</b> is already in use.");
}

    }
else{
        
     echo ("You've not entered a nickname.");
 }
}

  


else{
    // pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen,
    // formulier tonen om gegevens te bewerken

        $query="SELECT * FROM users WHERE Gebruikersnaam='" . $_SESSION["gebruikersnaam"] ."'";
        $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
            
        
    
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:46:52
 
Eris -

Eris -

07/06/2005 20:22:00
Quote Anchor link
De ideale optie is het kopelen van je account aan een id en daarmee de verwerking mee doen :/
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

07/06/2005 20:30:00
Quote Anchor link
Anders:

Na je update query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$_SESSION
["gebruikersnaam"] = $_POST["gebruikersnaam"];
?>
 
Bruno -

bruno -

07/06/2005 22:34:00
Quote Anchor link
wahihaiaih Thx Willem-Jan :D
echt pr0 hij werkt :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.