Charset tables van latin1 naar utf8

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developers gezocht die van complexe online vra

Vacature Omschrijving Een grote klant is opzoek naar enthousiaste PHP developers (junior/medior/senior). De organisatie waar jij komt te werken ontwikkelt en bouwt succesvolle oplossingen voor complexe online vraagstukken zoals performance, usability en conversion. Daarnaast zorgen zij voor externe systemen ingericht voor productbeheer, point-of-sales en voorraadbeheer koppelt de organisatie probleemloos aan op eigen Magento gebaseerde webshops. Het is een informele organisatie waar de communicatielijnen kort zijn. Functieomschrijving Met drupal 8 of ShopWare realiseert de organisatie prachtige frond-ends op dynamische data uit allerlei systemen. Je houdt je in deze organisatie bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van functionaliteiten van de applicaties

Bekijk vacature »

G Jansma

G Jansma

07/08/2016 22:46:25
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraag over de charset bij PHPmyadmin. Ik wil deze op UTF-8 zetten (dat is het best toch?) maar alle tabellen die ik heb of aanmaak worden latin1. Een aantal dingen staan al op utf8, maar toch blijven ze latin1.

Volgende staat op UTF8.
Collatie van de serververbinding: utf8mb4_unicode_ci
Karakterset van server: UTF-8 Unicode (utf8)

Ik zag dat je via variabelen een aantal dingen hebt met 'character' maar als ik die wil wijzigen dan zegt hij dat je daar voor superprivileges nodig hebt ofzo. Hoe kan ik de tabellen op UTF8 krijgen?

Groet

Toevoeging op 07/08/2016 23:48:15:

Het is me al gelukt. Mede dankzij de tutorial 'unicode enzo' die ik hier links zag.
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/unicode-enzo/831/databases/2326/

Maar wat een gehannes. Topic kan dicht.
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.