Chat online en offline plaatsen!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 12:10:27
Quote Anchor link
Jep.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:22:32
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 12:21:49
Quote Anchor link
Dan heb ik nog een vraagje, hoe kan ik alleen die true veranderen in false?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 12:35:05
Quote Anchor link
aan de hand van de keuze in de Admin, kan je een $_POST['status'] gebruiken op de plek van de boolean, en true en false egebruiken in je radio/select input.
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 12:38:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$isOnline
= $_POST['status'];

if ($isOnline) {
http://www.smik.tk/1/chat/

} else {
http://www.smik.tk/1/chat/offline.html
}
?>


Zoiets?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 12:44:45
Quote Anchor link
gaat niet werken, zie mijn vorige reactie.
Ook moet je nog de code implementeren om naar het bestand te schrijven.

Het kan ook met een database, werkt wel makkelijker, maar is niet altijd gewenst.
Gewijzigd op 23/08/2011 12:47:24 door - Ariën -
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 12:50:11
Quote Anchor link
Ik weet het niet meer hoor wat ik nu moet doen.
Ik probeer het wel met een database.
Ok?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

23/08/2011 13:35:23
Quote Anchor link
Heb je daar toestemming voor nodig?
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 13:56:15
Quote Anchor link
Nee niet echt :P


Toevoeging op 23/08/2011 15:05:12:

- Aar - op 23/08/2011 12:35:05:
aan de hand van de keuze in de Admin, kan je een $_POST['status'] gebruiken op de plek van de boolean, en true en false egebruiken in je radio/select input.


En hoe doe ik dit? Kan je een voorbeeld geven?

Toevoeging op 23/08/2011 15:09:35:

-----------------------------------------------------------------------------------
Ik heb even een apparte admin gemaakt.
<html>
<body>
<FORM ACTION="$_POST['status']">


<INPUT TYPE=RADIO name="true">true</br>
<INPUT TYPE=RADIO name="false">false</br>
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="submit">
</FORM>

** Mijn vraag: waar moet ik die $_POST['status'] plaatsen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 16:29:56
Quote Anchor link
Als ik jouw was zou ik eerst maar een PHP leren, want je zit nu gewoon maar wat te verzinnen en te gokken.

Verdiep je dus vooral eens in het versturen van formulieren, en POST en GET.
http://www.phptuts.nl/view/39/
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 16:52:32
Quote Anchor link
Nog een vraagje, de laatste.
Als ik nu iets maak met een input en die $_POST['status']
Hoe kan ik die $_POST['status'] dan oproepen?

Als ik dit weet, kan ik het maken.
 
Jasper DS

Jasper DS

23/08/2011 16:54:37
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 17:25:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$isOnline
= .$aData['voornaam'];

if ($isOnline) {
header('location:http://www.smik.tk/1/chat/');

}
else {
header('location:http://www.smik.tk/1/chat/offline.html');
}

?>


Het probleem zit in de 2de regel.
$isOnline = 'Hier moet de voornaam komen. Maar ik probeer het zo en het lukt niet';
Gewijzigd op 23/08/2011 17:26:23 door - Diov -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 17:28:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$isOnline = .$aData['voornaam'];

Er wordt geen voornaam verwacht, maar een boolean; true of false.
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 17:29:54
Quote Anchor link
Ja, weet ik ook maar dat is een voorbeeld.
In mijn admin.php heb ik nu een input gemaakt en via die form verstuurd hij hetgene naar mijn status.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 18:00:19
Quote Anchor link
Okee dan .. :-)
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 18:06:26
Quote Anchor link
Alleen weet ik niet hoe ik voorbeeld
$check = (hier komt dan iets van de input)

Hoe kan ik dat doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 18:09:22
Quote Anchor link
Je includeerd (include) je config.inc.php bestand waarin de status van je site staat.

Waarin staat: $isOnline = true; (of false)


Kan je trouwens geen betere titel verzinnen???
"Chat!" is zo waardeloos, en niets zeggend.

Gewijzigd op 23/08/2011 18:10:41 door - Ariën -
 
 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 18:26:22
Quote Anchor link
Hoe kan ik die true of false dan veranderen?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

23/08/2011 18:49:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<INPUT TYPE=RADIO name="status" value="true">true</br>
<INPUT TYPE=RADIO name="status" value="false">false</br>

$isOnline = $_POST['status'];
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 19:35:00
Quote Anchor link
uiteraard is $_POST['status'] pas beschikbaar nadat geSUBMIT is met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.