Chat online en offline plaatsen!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3

 - Diov  -

- Diov -

23/08/2011 19:37:31
Quote Anchor link
Dus de code van admin.php is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$isOnline
= $_POST['status'];
?>

<html>
<body>
<INPUT TYPE=RADIO name="status" value="true">true</br>
<INPUT TYPE=RADIO name="status" value="false">false</br>
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
</body>
</html>
Gewijzigd op 23/08/2011 19:37:53 door - Diov -
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:32:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2011 19:38:39
Quote Anchor link
Je vergeet PHP te openen ;-)

Verder komt er na het if-statement je hele afhandeling wat er moet gaan gebeuren na de submit.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

23/08/2011 19:43:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<html>
<body>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
$isOnline = $_POST['status'];
echo $isOnline;
}

?>

<form method="post">
<INPUT TYPE=RADIO name="status" value="true">true</br>
<INPUT TYPE=RADIO name="status" value="false">false</br>
<input type="submit" value="Opslaan">
</form>
</body>
</html>
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

23/08/2011 20:11:56
Quote Anchor link
Heb je uberhaupt wel enig idee wat je aan het doen bent?
 
Gerhard l

gerhard l

23/08/2011 20:41:45
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 23/08/2011 20:11:56:
Heb je uberhaupt wel enig idee wat je aan het doen bent?


Hij niet, en dat probeert Aar hem ook al 10x te vertellen ;) Begin bij de basishandleiding van PHP.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

23/08/2011 22:42:28
Quote Anchor link
Inderdaad, het lijkt alsof hij willekeurig php-regels achter elkaar plakt en hoopt dat er iets goeds uit komt rollen. Ik raad hem dan ook aan om bij de basis van PHP te beginnen met een handleiding.
 
 - Diov  -

- Diov -

24/08/2011 09:52:24
Quote Anchor link
Dem Ian op 24/08/2011 09:52:24:
Sorry, ik heb geen ervaring met PHP, dat is hieruit gebleken.
Maar ik probeer het te leren en zal volgend jaar misschien naar een multimedia school gaan.

En ik dacht dat die code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
$isOnline = $_POST['status'];
echo $isOnline;
}

?>

Bovenaan moest staan. Dat had ik verkeerd begrepen.
Gewijzigd op 24/08/2011 09:57:27 door - Diov -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2011 10:00:31
Quote Anchor link
Nou nee, er klopt gewoon niks van.

Als je de boel in een tekst-bestand opslaat, mis ik de functies waarin je naar dat bestand schrijft, of in geval van een database mis ik de functies waarin je een UPDATE query uitvoert....

Na sta je gewoon de status naar het geheugen te schrijven terwijl deze na een refresh weer leeg zal zijn.
 
 - Diov  -

- Diov -

24/08/2011 10:02:51
Quote Anchor link
Je hebt gelijk.
Ik zal volgend script gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?
// in te vullen data
$bestand = "../chat/status.php";
 
// do not touch, yes ?
  if(is_readable($bestand) == FALSE)
  {

  die("Kon bestand niet openen: bestand is niet leesbaar");
  }

 
  if(is_writable($bestand) == FALSE)
  {

  die("Kon bestand niet openen: bestand is niet schrijfbaar");
  }

 
 
  if(isset($HTTP_POST_VARS["inhoud"]) == TRUE)
  {

  $inhoud = $HTTP_POST_VARS["inhoud"];
  $handeling = fopen($bestand,"w") or die("Kon bestand niet openen om te schrijven");
  $schrijf = fwrite($handeling,stripslashes($inhoud)) or die("Kon niet naar bestand schrijven");
  echo "<b>Het bestand is succesvol bewerkt.</b><br><br>Klik <a href=\"javascript:history.back(-1)\">hier</a> om terug te gaan.";
  die();
  }

 
$inhoud = file_get_contents($bestand) or die("Kon bestand niet openen om uit te lezen");
?>

<html>
 
<head>
<title>Bestand editten</title>
</head>
 
<body bgcolor="#ffffff">
 
<form action="<? echo $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"]; ?>" method="post">
<textarea name="inhoud" cols="60" rows="20"><? echo $inhoud; ?></textarea><br>
<input type="submit" value="Wijzig !"> <input type="reset" value="Opnieuw">
</form>
 
</body>
 
</html>
Gewijzigd op 24/08/2011 10:41:09 door - Diov -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2011 10:05:55
Quote Anchor link
Gebruik a.u.b. wel even de code-tags op dit forum ;-)

En pas $HTTP_POST_VARS aan naar: $_POST
Gewijzigd op 24/08/2011 10:06:36 door - Ariën -
 
Maarten PHP

Maarten PHP

24/08/2011 10:08:57
Quote Anchor link
- Aar - op 24/08/2011 10:05:55:
Gebruik a.u.b. wel even de code-tags op dit forum ;-)

En pas $HTTP_POST_VARS aan naar: $_POST


En pas $HTTP_SERVER_VARS aan naar: $_SERVER
 
 - Diov  -

- Diov -

24/08/2011 10:41:32
Quote Anchor link
Naar server of nar Post?
 
Jasper DS

Jasper DS

24/08/2011 10:49:15
Quote Anchor link
$HTTP_POST_VARS -> $_POST
$HTTP_SERVER_VARS -> $_SERVER
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2011 10:59:33
Quote Anchor link
Staat er toch eigenlijk vrij duidelijk ;-)

Maarten Buijs op 24/08/2011 10:08:57:
En pas $HTTP_SERVER_VARS aan naar: $_SERVER
 
 - Diov  -

- Diov -

24/08/2011 11:06:15
Quote Anchor link
Ik denk dat ik ze allemaal vervangen hebt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?
// in te vullen data
$bestand = "../chat/status.php";
 
// do not touch, yes ?
  if(is_readable($bestand) == FALSE)
  {

  die("Kon bestand niet openen: bestand is niet leesbaar");
  }

 
  if(is_writable($bestand) == FALSE)
  {

  die("Kon bestand niet openen: bestand is niet schrijfbaar");
  }

 
 
  if(isset($_POST["inhoud"]) == TRUE)
  {

  $inhoud = $_POST["inhoud"];
  $handeling = fopen($bestand,"w") or die("Kon bestand niet openen om te schrijven");
  $schrijf = fwrite($handeling,stripslashes($inhoud)) or die("Kon niet naar bestand schrijven");
  echo "<b>Het bestand is succesvol bewerkt.</b><br><br>Klik <a href=\"javascript:history.back(-1)\">hier</a> om terug te gaan.";
  die();
  }

 
$inhoud = file_get_contents($bestand) or die("Kon bestand niet openen om uit te lezen");
?>

<html>
 
<head>
<title>Bestand editten</title>
</head>
 
<body bgcolor="#ffffff">
 
<form action="<? echo $_SERVER["PHP_SELF"]; ?>" method="post">
<textarea name="inhoud" cols="60" rows="20"><? echo $inhoud; ?></textarea><br>
<input type="submit" value="Wijzig !"> <input type="reset" value="Opnieuw">
</form>
 
</body>
 
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2011 11:07:11
Quote Anchor link
En nu maar uittesten ;-)...
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.