Check functie in class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Barman V

Barman V

12/11/2006 20:24:00
Quote Anchor link
Beste lezer,

Een simpele vraag. Het checken of een class, object of functie bestaat is eenvoudig, maar hoe check ik een functie van een classe zonder dat ik de volgende fout krijg:

Fatal error: Call to undefined method clsProjectType::getListHeader() in C:\Server\www\tools\functies.inc.php on line 35

Ik heb nu zoiets, maar dat geeft de bovenstaande fout
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
//CHECKT OF BENODIGDE FUNCTIES BESTAAN
switch (FALSE){
    case
$p_objReference->getListHeader():
        $objTable->addCell('Objectfunctie getListHeader() bestaat niet', CELL_LIST);
    break;
    
    case
$p_objReference->getListResult():
        $objTable->addCell('Objectfunctie getListResult() bestaat niet', CELL_LIST);
    break;
    
    //DE BENODIGDE FUNCTIES BESTAAN > MAAK LIJST
    default:
}

?>


Ik kan niet zo snel iets op internet vinden. Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt.

edit
Ik heb het ook in if-statements geprobeerd, maar dit geeft hetzelfde resultaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:04:20
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/11/2006 20:28:00
Quote Anchor link
get_class_methods
Die geeft een array terug met alle functienamen van een class. Met in_array kun je dus checken of een memberfunctie bestaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Barman V

Barman V

12/11/2006 20:54:00
Quote Anchor link
Precies wat ik zocht. Toch vreemd dat ik het via google niet gevonden had.

Bedankt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/11/2006 21:05:00
Quote Anchor link
Graag gedaan.
 
Jelmer -

Jelmer -

12/11/2006 22:27:00
Quote Anchor link
Je kan ook is_callable gebruiken in combinatie met een array($object, 'methodName')
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.