Check of variabele in array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

KrissCross

KrissCross

25/06/2008 10:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $variabele
= 'appel';
    $fruit = array('banaan', 'sinaasappel', 'appel');
?>

Hoe kan ik controleren of variabele "appel" zich in de array "fruit" bevindt?

Edit:

Hele ochtend geGoogled en net als ik hier post vind ik volgens mij de oplossing:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $a
= array ('test' => 1, 'hello' => NULL);

    var_dump(isset($a['test']));            // TRUE
    var_dump(isset($a['foo']));             // FALSE
    var_dump(isset($a['hello']));           // FALSE

    // The key 'hello' equals NULL so is considered unset
    // If you want to check for NULL key values then try:

    var_dump(array_key_exists('hello', $a)); // TRUE
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door KrissCross
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:03:21
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/06/2008 10:43:00
 
KrissCross

KrissCross

25/06/2008 10:44:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 25.06.2008 10:43:

Nog beter en simpeler :S
Thanks!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.