check session niet bestaat, voer in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Superwauwie

superwauwie

10/04/2008 17:39:00
Quote Anchor link
is het mogelijk om te checken of een session niet bestaat en dat hij dan met die session naam its invoert in de database.

een voorbeeldje:
je zet een naam die iemand invoert dus als session(elke session is dus anders).
als die session verlopen is (niet meer bestaat) dat hij dan in de database bij session bijvoorbeeld false zet.

zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (!$_SESSION[inlognaam])
{
$sql"UPDATE tabel SET sessionn='false' WHERE session='".$_SESSION[inlognaam]. "'";
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:41:04
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/04/2008 17:44:00
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/04/2008 19:37:00
Quote Anchor link
dat kan niet, want als $_SESSION['inlognaam'] niet bestaat, kun je hem ook niet gebruiken in je database.

en let even op sql injection
 
Superwauwie

superwauwie

10/04/2008 20:13:00
Quote Anchor link
erwin schreef op 10.04.2008 19:37:
dat kan niet, want als $_SESSION['inlognaam'] niet bestaat, kun je hem ook niet gebruiken in je database.

en let even op sql injection


maar is er niet een manier dat je de session naam opslaat in een variable?
dus zoiets $naam=$_SESSION[inlognaam]; ?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/04/2008 20:13:00
Quote Anchor link
Ja dat kan, maar dan moet de sessie wel bestaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.