Check userid en showid goede class?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maarten PHP

Maarten PHP

05/01/2011 17:49:33
Quote Anchor link
Beste,

ik wil een class in de lib stoppen en ik wou eerst even weten op dat van wel mag (heb namelijk soms gehad dat ik iets voor niks in de lib deed):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
mysql_connect("***", "***", "***");
mysql_select_db("***");

Class UserId {
    public function __construct($tabel, $username, $password) {
        $this->tabel = $tabel;
        $this->username = $username;
        $this->password = $password;
    }

    public function getId() {
        $query = mysql_query("SELECT id FROM ".$this->tabel." WHERE username='".$this->username."' AND password='".$this->password."' LIMIT 1");
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        return $row['id'];
    }

    public function checkId($id) {
        $query = mysql_query("SELECT id FROM ".$this->tabel." WHERE id='".$id."' LIMIT 1");
        if( mysql_num_rows($query) > 0 ) {
            return true;
        }
else {
            return false;
        }
    }
}


$UserId = new UserId("users", "admin", "21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3");

echo "User ID: ".$UserId->getId()."<br><br>";

if( $UserId->checkId( $UserId->getId() ) ) {
    echo "User bestaat.";
}
else {
    echo "User bestaat niet.";
}

?>


Graag snel antwoordt
Gewijzigd op 05/01/2011 19:30:47 door Maarten PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:10:20
 
Tikkes C

Tikkes C

05/01/2011 18:32:54
Quote Anchor link
wat dacht je ervan om eerst alles eens goed te maken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

public function getId() {
        $query = mysql_query("SELECT id FROM ".$this->tabel." WHERE username='".$this->username."' AND password='".$this->password."' LIMIT 1");
        $row = mysql_fetch_assoc($query);

        return $row['id'];
    }


?>

zo ook bij checkId...
 
Maarten PHP

Maarten PHP

05/01/2011 19:22:22
Quote Anchor link
Owja geen *
moet er nog meer gedaan worden?
zie startbericht van dit topic heb class aangepast
Gewijzigd op 05/01/2011 19:31:34 door Maarten PHP
 
Jaron T

Jaron T

05/01/2011 19:30:59
Quote Anchor link
foutafhandeling...
 
Maarten PHP

Maarten PHP

05/01/2011 19:32:08
Quote Anchor link
Jaron T op 05/01/2011 19:30:59:
foutafhandeling...


moet dat de gebruiker van de class dat niet doen
als ik het wel moet doen waar in de class ja of nee

Toevoeging op 05/01/2011 19:47:39:

hij staat al online :D
Gewijzigd op 05/01/2011 19:32:39 door Maarten PHP
 
Victor Php

Victor Php

05/01/2011 20:53:03
Quote Anchor link
Waarom blijf je scripts toevoegen?
Het gaat er hier niet om hoeveel scripts je online kan zetten.
Het is geen wedstrijd ofzo.

Je hebt nu 3 scripts, maar je kan van geen van alle zeggen dat ze goed en veilig zijn.

Nog gelukkig nieuwjaar allemaal!
(net terug van vakantie, dus ben beetje laat)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.