Checkbox checked MySQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

28/01/2020 21:49:30
Quote Anchor link
Goede avond,


Kan iemand mij helpen met het aanvinken van checkboxes vanuit MySQL?

De database

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Players
+------+------+
|  ID  | NAME |
+------+------+
|  1   | Lisa |
|  2   | Ben  |
|  3   | Ruud |
+------+------+

TEAMS
+------+------+
|  ID  | TEAM |
|  1   | Rood |
|  2   | Geel |
|  3   | Blauw|
|  4   | Groen|
+------+------+


Match
+------+------+
| PID  |  TID |
|  1   |   3  |
|  2   |   1  |
|  2   |   4  |
|  3   |   2  |
+------+------+

Wat ik als uitkomst zou willen als ik de data van 'Ben' fetch
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<label><input type="checkbox" value="1" checked="checked">Rood</label>
<label><input type="checkbox" value="2">Geel</label>
<label><input type="checkbox" value="3">Blauw</label>
<label><input type="checkbox" value="4" checked="checked">Groen</label>

Welke query pas ik toe en laat ik PHP dit als resultaat geven?

Ik weet dat ik zoiets als INNER JOIN moet gebruiken :)
Gewijzigd op 28/01/2020 21:50:12 door Bryan De Baar
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:33:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2020 22:49:32
Quote Anchor link
Voor het aanvinken moet je kijken of de verwachte ingevoerde waarde (groen) overeenkomt met de SQL-query.
Je moet nog wel een mysqli_query() en een mysqli_fetch_assoc() gebruiken, maar dat kan je vast wel proberen in te bouwen. Bekijk ook even deze link: https://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$check
= (($_GET['kleur'] == $data['kleur'])? 'checked="checked"' : NULL);
?>

<label><input type="checkbox" value="4" <?php if(isset($check)) { echo $check }; ?>>Groen</label>

Edit: isset() toegevoegd, en een linkje naar W3schools
Gewijzigd op 28/01/2020 23:40:32 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 23:42:36
Quote Anchor link
En als je dit ook op een zinnige manier wilt ver/bijwerken dan zul je die checkboxen ook een naam moeten geven?

Mogelijk is het dan een idee om de teams in een array te stoppen, met als key de id's van de teams. De values doen er niet echt toe, omdat een niet gecheckte checkbox in het geheel niet gePOST wordt.

Quote:
Ik weet dat ik zoiets als INNER JOIN moet gebruiken :)

Nou niet per se. Is het mogelijk dat iemand geen onderdeel uitmaakt van een team? Initieel is dit misschien het geval? In dat geval zou je met een INNER JOIN geen resultaten krijgen? Ik denk dat je -wat je hier ook precies mee wilt doen, zie de volgende paragraaf- verder komt met een LEFT JOIN.

En waarom is de tabel "Match" enkelvoud? Wat betekent deze tabel precies? Als het echte wedstrijden zouden zijn dan zou ik verwachten dat iemand meerdere keren een "match" voor een "team" zou kunnen hebben? Is dit toevallig iets anders, bijvoorbeeld in welk team iemand opgesteld kan/mag staan? Dan zou ik eerder een titel als "Lineups" of "Team Members" verwachten ofzo. En dan zou het ook logischer zijn dat een speler-team combinatie maximaal één keer voorkomt in die tabel.

De "Players" tabel is eigenlijk meer een "personen" tabel denk ik? En een speler is meer iemand die in een bepaalde wedstrijd voor een bepaald team speelt? En daarmee ligt ook indirect vast tot welk(e) team(s) iemand behoort? Meerdere aanpakken mogelijk. Hoe je dit vormgeeft hangt af van de regels in jouw specifieke situatie. Maar de opzet van en relaties tussen de tabellen zouden dit wel moeten weerspiegelen.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

28/01/2020 23:54:06
Quote Anchor link
Beste Ariën en Thomas,


Ik heb het een en ander geprobeerd en heb de tabel match veranderd naar lineup.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$sql
        = "
            SELECT
                players.id ppid,
                players.name,
                teams.id ttid,
                teams.team
            FROM
                lineup
            JOIN players ON lineup.pid = players.id
            JOIN teams ON lineup.tid = teams.id
            WHERE players.id=2
            "
;
$result        = mysqli_query($connection, $sql);
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)){
    echo $row['ppid'].' '.$row['name'];
    echo '<label><input type="checkbox" value="'.$row['ttid'].'">'.$row['team'].'</label><br>';
}

?>

Het resultaat hiervan is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
2 Ben <label><input type="checkbox" value="1">Rood</label>
2 Ben <label><input type="checkbox" value="4">Groen</label>


Hoe krijg ik nu alle teams qua checkboxes en alleen rood en groen geselecteerd als ik fetch op de player id 2?
Gewijzigd op 28/01/2020 23:54:29 door Bryan De Baar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2020 23:58:55
Quote Anchor link
Heb je mijn code al gezien? Je wilt immers een vergelijking doen met iets wat in je database staat.
Gewijzigd op 28/01/2020 23:59:18 door - Ariën -
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

29/01/2020 00:03:54
Quote Anchor link
Waar komt die $_GET vandaag Ariën?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/01/2020 00:08:07
Quote Anchor link
Het is een voorbeeld die ik gaf. $_GET komt uit de URL (www.example.org?kleur=groen). Maar het kan net zo goed ook een POST via een formulier zijn.
Gewijzigd op 29/01/2020 00:09:34 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2020 00:33:24
Quote Anchor link
Als je enkel het profiel van "Ben" bekijkt dan zou je gemakshalve enerzijds de gegevens van "Ben" kunnen ophalen, en anderszijds een lijst van teams, en de teams waarin hij staat opgesteld. Je hoeft dit niet per se tot één gigantische query te combineren.

Voor het genereren van de teamlijst neem je de teams-tabel als uitgangspunt, want je wilt deze altijd volledig uitdraaien. Het staat niet vast of Ben voorkomt in een team (of wat voor team dan ook) dus het is nogal ongewis of deze (uberhaupt) voorkomt in de lineups-tabel (meervoud is misschien beter?). Als je in zo'n situatie zit (alle resultaten van A, mogelijk niet aanwezig in B) dan kun je vrijwel altijd een A LEFT JOIN B aanpak hanteren. Je krijgt dan altijd alle resultaten van A terug, en als de conditie voor B niet matcht, dan krijg je een NULL-waarde terug.

Je query wordt dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT t.id, t.name, l.team_id
FROM teams t
LEFT JOIN lineups l ON (l.team_id = t.id AND l.player_id = 2)

En die 2 (het id van Ben) heb je dan al uit je vorige query gevist.

Dit levert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
+----+-------+---------+
| id | name  | team_id |
+----+-------+---------+
|  1 | Rood  |       1 |
|  4 | Groen |       4 |
|  2 | Geel  |    NULL |
|  3 | Blauw |    NULL |
+----+-------+---------+
4 rows in set (0.00 sec)

Hierbij is het belangrijk dat je het "l.player_id = 2" in het ON-gedeelte zet, anders vind je (vanzelfsprekend) geen resultaten voor team Geel of Blauw.

Vervolgens kun je deze resultaten aflopen en indien het team_id van de lineup verschilt van NULL dan houdt dit in dat Ben hier in de opstelling staat en kun je dit item aanvinken.

Dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$res
= $db->query(
    'SELECT t.id, t.name, l.team_id
    FROM teams t
    LEFT JOIN lineups l ON (l.team_id = t.id AND l.player_id = 2)'

);
while ($row = $res->fetch_assoc()) {
    $checked = ($row['team_id'] === NULL ? '' : ' checked="checked"');
    ?>
<label>
        <input type="checkbox" name="teams[<?php echo $row['id']; ?>]"<?php echo $checked; ?>><?php echo $row['name']; ?>
    </label><?php
}
?>

NB: output escaping hier voor de leesbaarheid even achterwege gelaten.

Volledige SQL voor snelle test (minus relaties tussen tabellen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
CREATE TABLE teams (
id INT(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
name VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

INSERT INTO teams (name) VALUES ('Rood'), ('Geel'), ('Blauw'), ('Groen');

CREATE TABLE lineups (
team_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL,
player_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

INSERT INTO lineups (team_id, player_id) VALUES (3, 1), (1, 2), (4, 2), (2, 3);

SELECT t.id, t.name, l.team_id
FROM teams t
LEFT JOIN lineups l ON (l.team_id = t.id AND l.player_id = 2)
Gewijzigd op 29/01/2020 00:42:02 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

30/01/2020 13:30:33
Quote Anchor link
Hi Thomas,


Thanks!!! Dit is precies wat ik zocht en begrijp nu beter hoe dit in elkaar steekt!


Hartelijk dank :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.