Checkbox for online

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

24/03/2014 07:15:40
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik ben vrij nieuw met PHP en het programmeren maar aldoende leert men. Ik ben nu bezig met een website waar een gallery in is gekoppeld.
Plaatjes staan op de server opgeslagen en de mysql-database kijkt naar naam van plaatje en dan toont hij hem.

Wat ik nu wil, is dat er in het CMS een checkbox gaat komen welke je kan aanvinken, als het plaatje online moet komen en je vinkt hem uit en het plaatje is niet online.
Ik zit alleen een beetje mn hersens te kraken hierover hoe ik dit moet regelen.

Dit is stukje waarbij hij de plaatjes ophaald;
<td>
<a class="image-link" href="../images/uploads/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['filename']; ?>
">
<img src="../images/thumbs/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['filename']; ?>
"
alt="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['caption']; ?>
" width="80" height="54" /></a>
<p>Onderschrift:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['caption']; ?>
</p><br>
<p>Online:<input type="checkbox" name="online" value="yes"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ($online == "yes") ? 'checked="checked"' : ''; ?>
/>
</input></p>

Zoal je ziet heb ik regel waarbij hij de checkbox heeft maar ik krijg de waarde van de checkbox (1 = aan / 0 = uit) niet naar mn SQL.

Kan iemand mij verder helpen???

alvast bedankt,
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:14:40
 
Michael -

Michael -

24/03/2014 07:54:33
Quote Anchor link
Als je een checkbox aanvink wordt deze aangemaakt met de value On.
Als deze niet is aangevinkt, bestaat deze niet. Dus je moet eerst een controle doen of de checkbox bestaat, zo ja 1, zo nee 0, en die uitkomst opslaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "INSERT INTO tabel SET checkbox = " . (isset($_POST['checkbox']) ? 1 : 0);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.