Checkbox schakelen door op tabelrij te klikken...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Swaenie -

swaenie -

15/05/2012 20:59:55
Quote Anchor link
In een tabel licht een rij op bij onmouseover. In één cel van elke rij is een checkbox opgenomen. Door te klikken op een rij wil ik de checkbox aan- of uit vinken.
Ik heb niet genoeg kennis van javascript en weet niet hoe ik die checkbox aan moet spreken.

Kan iemand me op weg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:18:25
 
Chris PHP

Chris PHP

16/05/2012 09:25:35
Quote Anchor link
Zoiets als dit zou je probleem moeten verhelpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
boolean checked = isChecked();

// If original value is same as what is being set then do nothing.

// Otherwise call the click method which will toggle the check box state

// and also call onclick event handler.

if(checkBox.isAttributeDefined("checked") != checked)

{

    checkBox.click();

    //checkBox.setChecked(checked);

}
 
Swaenie -

swaenie -

16/05/2012 21:14:10
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Wat ik bedoel is echter, dat ik de checkbox in dezelfde rij aan- of uitschakel.
Maar hoe roep ik de checkbox check1 aan?
Quote:
<tr onmouseover="style.backgroundColor='lightgrey'" onmouseout="style.backgroundColor='#faf0e6'" onclick="toggle('check1')">
<td>gegeven 1</td>
<td>gegeven 2</td>
<td>gegeven n</td>
<td<input type="checkbox" id="check1'" name="check1" value="waarde1"></td>
</tr>
Gewijzigd op 16/05/2012 21:16:25 door swaenie -
 
Q S

Q S

16/05/2012 22:55:04
Quote Anchor link
Ik dacht zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById(check1).checked = true;
 
Swaenie -

swaenie -

17/05/2012 10:12:06
Quote Anchor link
Dat was 'm.
Bedankt voor jullie hulp...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.