checkbox status weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:35:22
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

graag had ik geweten of het mogelijk is om op een update pagina de status van een checkbox weer te geven.
Ik bedoel dus als het in de database als aangeduid staat dat op de pagina de checkbox ook is aangevinkt.

Ik weet niet of dit mogelijk is om dit weer te geven als je de pagina opent of dat je eerst nog een script moet uitvoeren om deze checkbox status weer te geven.

Ik heb al tal van dingen geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar.

Kunnen jullie mij helpen met eventueel de juiste code regel?

Ik gebruik PDO voor mijn verbinding met de database.
De waarde van de checkbox wordt uit een variabele gehaald, hiermee bedoel ik dat als op de pagina voor de input de checkbox wordt aangeduid er in de database het woord "Ingeschreven" komt staan welk de waarde is van die bepaalde variabele en bij n iet aanduiding blijft het veld leeg.

Ik weet niet of jullie hiermee voldoende info hebben maar anders vraag je het maar.

Mvg,
Wim
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:10:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:41:51
Quote Anchor link
Het is een kwestie van het attribuut "checked" toe te voegen als er aan die voorwaarde wordt voldaan.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:43:11
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

dat heb ik ook al meerdere keren zien staan in tal van voorbeelden op internet maar ik krijg het niet voor elkaar om de status weer te geven in de checkbox zelf.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:45:22
Quote Anchor link
Heb je al wel de relevante code die je nu gebruikt om de data op te halen?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:46:37
Quote Anchor link
Als ik in plaats van een checkbox een dropdown list gebruik dan geeft hij daar de juiste status weer als je dat bedoeld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:55:14
Quote Anchor link
Hoe haal je de data nu op?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:58:11
Quote Anchor link
Nu doe ik het dus via een dropdown list.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<select class="inputFielddrop" name="ev1" id="ev1">
<option value="Ingeschreven"<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>>Inschrijven / Ingeschreven</option>
<option value=""<?=$member['ev1']==''?' selected':''?>>Uitschrijven / Uitgeschreven</option>
</select>


Edit:
Gelieve code voortaan tussen [code] en [/code] te plaatsen voor betere leesbaarheid. Zie ook ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 01/05/2020 12:11:49 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:14:10
Quote Anchor link
Heeft $member['ev1'] wel een waarde, want verder klopt de syntax gewoon.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:19:22
Quote Anchor link
Ja die heeft de waarde die in de database is opgeslagen.
Maar ik wil die uiteindelijk niet in een dropdown hebben maar als een checkbox.
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:24:17
Quote Anchor link
En hoe probeer je dat dan nu met een checkbox?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:25:13
Quote Anchor link
Je bent nu al erg ver, ik vermoed dat je HTML-syntax dan niet zal kloppen met je gegeven code.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:25:51
Quote Anchor link
Op dit moment met niets meer, ik heb alle code hierover terug verwijderd omdat ik het niet voor elkaar kreeg.
Kan jij me een tip geven die ik kan proberen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:28:54
Quote Anchor link
Ik snap het probleem niet zo. Als je de juiste syntax van je checkbox hebt, en jouw code implementeert die nu in je option staat (en checked als argument gebruikt, dan werkt het toch?

Eigenlijk een kwestie van de puzzelstukjes in elkaar schuiven. (mogelijk na een kop koffie ;-) )
Gewijzigd op 01/05/2020 12:30:09 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:29:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="foo" value="bar" checked >
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:31:02
Quote Anchor link
Na zoveel dingen proberen en telkens teleurgesteld worden dat het niet blijkt te werken kan het zijn dat ik bepaalde dingen, die waarschijnlijk logisch zijn, niet heb geprobeerd. Ik ga dit straks proberen en hopelijk werkt dit. Bedankt Ariën.

Toevoeging op 01/05/2020 12:33:00:

Bedankt Ivo. Ik ga dit straks testen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 15:24:19
Quote Anchor link
Ten overvloede:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$checked
= true; // whether or not to check the checkbox
$checkedHtml = ($checked ? ' checked="checked"' : ''); // the associated snippet of HTML
?>
<input type="checkbox" name="myCheckbox" value="123"<?php echo $checkedHtml; ?>>
 
Jan R

Jan R

01/05/2020 18:10:19
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk in het originele script geen echo. Wat doet eigenlijk een = als eerste teken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>


moet vermoedelijk zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ($member['ev1']=='Ingeschreven' ? ' selected' : ''); ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 18:31:09
Quote Anchor link
@Jan R.

https://stackoverflow.com/questions/2020445/what-does-mean-in-php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$str;?>

is gelijk aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $str; ?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 19:37:31
Quote Anchor link
Misschien is het ook handig en verstandig om rondom dit soort ternaire conditionele opeators ( haken ) te zetten zodat direct duidelijk is wat precies bij elkaar hoort en wat het vervolgens ook makkelijk maakt om hier nog tekst voor/achter te plakken.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 23:32:26
Quote Anchor link
Hallo Thomas, ik heb uw voorbeeld getest maar dit werkt niet zoals ik dit wil hebben.
Als ik de update pagina open dan staat de checkbox aangeduid (maar deze staat altijd aangeduid), ongeacht de status in de database. Als ik het dan af vink en update dan is het in de database inderdaad aangepast van "Ingeschreven" naar "".
Maar als ik hetzelfde record nogmaals open voor update dan staat die zelfde checkox terug aangevinkt, en als ik hier dan niets aan verander en terug update dan veranderd de status in de database natuurlijk terug van "" naar "Ingeschreven". Dit is uiteraard niet de bedoeling. De checkbox zou ten alle tijden de status moeten weergeven zoals die in de database is, aangevinkt als er in de database "Ingeschreven" staat en niet aangevinkt als er in de database niets (leeg) in dat veld staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 23:48:48
Quote Anchor link
Daarom moet je zijn voorbeeld ook aansluiten op de database.
Dat hij deze het met een boolean op true of false zet, is puur omdat het een code-snippet is die je zelf moet inpassen.

De variabele $checked moet je hiervoor gebruiken.
Gewijzigd op 01/05/2020 23:49:59 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.