checkbox status weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:35:22
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

graag had ik geweten of het mogelijk is om op een update pagina de status van een checkbox weer te geven.
Ik bedoel dus als het in de database als aangeduid staat dat op de pagina de checkbox ook is aangevinkt.

Ik weet niet of dit mogelijk is om dit weer te geven als je de pagina opent of dat je eerst nog een script moet uitvoeren om deze checkbox status weer te geven.

Ik heb al tal van dingen geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar.

Kunnen jullie mij helpen met eventueel de juiste code regel?

Ik gebruik PDO voor mijn verbinding met de database.
De waarde van de checkbox wordt uit een variabele gehaald, hiermee bedoel ik dat als op de pagina voor de input de checkbox wordt aangeduid er in de database het woord "Ingeschreven" komt staan welk de waarde is van die bepaalde variabele en bij n iet aanduiding blijft het veld leeg.

Ik weet niet of jullie hiermee voldoende info hebben maar anders vraag je het maar.

Mvg,
Wim
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:03:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:41:51
Quote Anchor link
Het is een kwestie van het attribuut "checked" toe te voegen als er aan die voorwaarde wordt voldaan.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:43:11
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

dat heb ik ook al meerdere keren zien staan in tal van voorbeelden op internet maar ik krijg het niet voor elkaar om de status weer te geven in de checkbox zelf.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:45:22
Quote Anchor link
Heb je al wel de relevante code die je nu gebruikt om de data op te halen?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:46:37
Quote Anchor link
Als ik in plaats van een checkbox een dropdown list gebruik dan geeft hij daar de juiste status weer als je dat bedoeld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 11:55:14
Quote Anchor link
Hoe haal je de data nu op?
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 11:58:11
Quote Anchor link
Nu doe ik het dus via een dropdown list.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<select class="inputFielddrop" name="ev1" id="ev1">
<option value="Ingeschreven"<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>>Inschrijven / Ingeschreven</option>
<option value=""<?=$member['ev1']==''?' selected':''?>>Uitschrijven / Uitgeschreven</option>
</select>


Edit:
Gelieve code voortaan tussen [code] en [/code] te plaatsen voor betere leesbaarheid. Zie ook ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 01/05/2020 12:11:49 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:14:10
Quote Anchor link
Heeft $member['ev1'] wel een waarde, want verder klopt de syntax gewoon.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:19:22
Quote Anchor link
Ja die heeft de waarde die in de database is opgeslagen.
Maar ik wil die uiteindelijk niet in een dropdown hebben maar als een checkbox.
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:24:17
Quote Anchor link
En hoe probeer je dat dan nu met een checkbox?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:25:13
Quote Anchor link
Je bent nu al erg ver, ik vermoed dat je HTML-syntax dan niet zal kloppen met je gegeven code.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:25:51
Quote Anchor link
Op dit moment met niets meer, ik heb alle code hierover terug verwijderd omdat ik het niet voor elkaar kreeg.
Kan jij me een tip geven die ik kan proberen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 12:28:54
Quote Anchor link
Ik snap het probleem niet zo. Als je de juiste syntax van je checkbox hebt, en jouw code implementeert die nu in je option staat (en checked als argument gebruikt, dan werkt het toch?

Eigenlijk een kwestie van de puzzelstukjes in elkaar schuiven. (mogelijk na een kop koffie ;-) )
Gewijzigd op 01/05/2020 12:30:09 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

01/05/2020 12:29:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="foo" value="bar" checked >
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 12:31:02
Quote Anchor link
Na zoveel dingen proberen en telkens teleurgesteld worden dat het niet blijkt te werken kan het zijn dat ik bepaalde dingen, die waarschijnlijk logisch zijn, niet heb geprobeerd. Ik ga dit straks proberen en hopelijk werkt dit. Bedankt Ariën.

Toevoeging op 01/05/2020 12:33:00:

Bedankt Ivo. Ik ga dit straks testen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 15:24:19
Quote Anchor link
Ten overvloede:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$checked
= true; // whether or not to check the checkbox
$checkedHtml = ($checked ? ' checked="checked"' : ''); // the associated snippet of HTML
?>
<input type="checkbox" name="myCheckbox" value="123"<?php echo $checkedHtml; ?>>
 
Jan R

Jan R

01/05/2020 18:10:19
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk in het originele script geen echo. Wat doet eigenlijk een = als eerste teken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$member['ev1']=='Ingeschreven'?' selected':''?>


moet vermoedelijk zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ($member['ev1']=='Ingeschreven' ? ' selected' : ''); ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 18:31:09
Quote Anchor link
@Jan R.

https://stackoverflow.com/questions/2020445/what-does-mean-in-php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$str;?>

is gelijk aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $str; ?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 19:37:31
Quote Anchor link
Misschien is het ook handig en verstandig om rondom dit soort ternaire conditionele opeators ( haken ) te zetten zodat direct duidelijk is wat precies bij elkaar hoort en wat het vervolgens ook makkelijk maakt om hier nog tekst voor/achter te plakken.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

01/05/2020 23:32:26
Quote Anchor link
Hallo Thomas, ik heb uw voorbeeld getest maar dit werkt niet zoals ik dit wil hebben.
Als ik de update pagina open dan staat de checkbox aangeduid (maar deze staat altijd aangeduid), ongeacht de status in de database. Als ik het dan af vink en update dan is het in de database inderdaad aangepast van "Ingeschreven" naar "".
Maar als ik hetzelfde record nogmaals open voor update dan staat die zelfde checkox terug aangevinkt, en als ik hier dan niets aan verander en terug update dan veranderd de status in de database natuurlijk terug van "" naar "Ingeschreven". Dit is uiteraard niet de bedoeling. De checkbox zou ten alle tijden de status moeten weergeven zoals die in de database is, aangevinkt als er in de database "Ingeschreven" staat en niet aangevinkt als er in de database niets (leeg) in dat veld staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/05/2020 23:48:48
Quote Anchor link
Daarom moet je zijn voorbeeld ook aansluiten op de database.
Dat hij deze het met een boolean op true of false zet, is puur omdat het een code-snippet is die je zelf moet inpassen.

De variabele $checked moet je hiervoor gebruiken.
Gewijzigd op 01/05/2020 23:49:59 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.