checkbox waarde "vast" laten houden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mar kla

mar kla

23/07/2013 20:17:13
Quote Anchor link
Voor mijn website geef ik de bezoekers de mogelijkheid om via checkboxen de data die ze willen zit te "filteren'

maar na een submit staan ze allemaal weer in de default waarde die in het form is gedefinieerd.

Ik wil graag dat de gekozen waarde "vast" blijft staan zodat het rsultaat een de aangevinkt checkboxen overeenkomen.

Dit is één van de checkbox regels.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2" checked>Bek';


IK ben zover gekomen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']) echo "checked"' />Bek';

maar dan krijg ik de fout melding syntax error, unexpected T_IF, expecting ',' or ';'
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:47:03
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 21:21:53
Quote Anchor link
Dit voorbeeld stond gisteren eigenlijk ook al op het forum maar was toen een multiselect (een selectbox waar je meer dan één item kunt kiezen). Maar goed omdat het vakantie is komt ie hier op maat voor de checkboxen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
/*
    functie die voor ons de HTML aanmaakt voor de checkboxen die we willen zien
    $checkboxes is een array met teksten die we voor de checkbox willen zien
    $checkedFields is ook een lijst van teksten maar dan van diegene waarvan we willen dat de checkbox 'checked' is.
*/

function getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields)
{

    $html = '';
    
    // we lopen de items in de array $checkboxes één voor één door en geven het item dat aan de beurt is de naam $value
    foreach($checkboxes as $value)
    {

        $checked = '';
        
        // als $value in de array $checkedFields voorkomt dan willen we de checkbox checked hebben
        if(in_array($value, $checkedFields))
            $checked=' checked="checked"';
        
        // maak de html aan voor deze checkbox en voeg dat aan de $html string toe.
        $html .= '<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="' . $value . '" value="' .
            $value . '"' . $checked . ' /><label for="' . $value . '">'. $value . '</label><br/>' . "\n";
    }

    
    // geef met het verlaten van de functie de $html mee terug
    return $html;
}



// de array met checkboxen die we willen zien
$checkboxes = array('bek', 'poot', 'staart');
// de array $checkedFields = in eerste instantie een lege array
$checkedFields = array();


// als de request method POST is dan is het formulier blijkbaar naar ons verzonden
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // dump de $_POST array zodat we even kunnen spieken wat de inhoud is
    print_r($_POST);
    
    // als de variable $_POST['arrayValue'] bestaat  dan kopieren we die in $checkedFields
    if(isset($_POST['arrayValue']))
    {

        $checkedFields = $_POST['arrayValue'];
    }
    
}


?>


<form action="" method="post" >

<?php echo getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields); ?>    

<button>Verzenden</button>

</form>
Gewijzigd op 23/07/2013 22:20:02 door Frank Nietbelangrijk
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

23/07/2013 22:27:55
Quote Anchor link
Moet achter je if($_POST['arrayValue[]']) geen ;??

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']); echo "checked"' />Bek';
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 22:35:54
Quote Anchor link
Nee natuurlijk.... Een ; sluit een statement af. Het probleem hier is dat TS een if statement in een string wil stoppen en dat kan natuurlijk helemaal niet.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:00:39
Quote Anchor link
dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_POST['arrayValue[]'])
heb ik in diverse variaties via verschrillende zoekopdrachten op internet gevonden. Daarbij stond dat het werkte maar dus niet bij mij

ik ga nu de post van Frank Nietbelangrijk proberen te bergijpen.
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 23:15:11
Quote Anchor link
Dat if statement is niets mis mee, maar je kan dat niet zo midden in een string plaatsen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:15:47
Quote Anchor link
Die geeft een array in $_POST.
name="arrayValue[]"

Is dat de bedoeling?
Je weet nu niet welke waarde bij welke checkbox hoort.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:26:10
Quote Anchor link
@SanThe

De primaire bedoeling is dat de gekozen checkboxen na de submit aangevinkt blijven.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:36:22
Quote Anchor link
Dat snap ik, maar waarom gebruik je een array?
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:44:21
Quote Anchor link
Nou wordt het voor mij een beetje moeilijk

maar wat ik doe is de value van de checkboxen zet ik in een array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;


om die dan weer in een select statement
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
AND
    gt.gametype IN ($checkBoxValue)


mee te geven.

is dit het antwoord op je vraag of begrijp ik je verkeerd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 23:45:10
Quote Anchor link
San, dat is toch logisch.. als je een lusje maakt die alle opties uit een database laat zien dan wil je dat de code werkt ook als er een optie bij komt.

Toevoeging op 23/07/2013 23:51:46:

haha mar komt net met het feit dat ze het in een database wil zetten
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:52:26
Quote Anchor link
de keuzeopties zijn overigens zeer beperkt.

te weten:
com met value =1
bek met value =2
oef met value =3
eur met value =4
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:59:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 00:13:21
Quote Anchor link
@San die is een stuk korter. alleen blijven de checkboxen niet aangevinkt staan.

hier is de code zoals ik die nu gebruik (excuus voor alle echo's maar daar door kanik het zelf een beetje beter lezen en begrijpen)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(1, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(3, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(4, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';


if ( $_POST['arrayValue'] )
{

    $checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;
}
else {
    $checkBoxValue = 1;
}


echo'</form>';
?>
Gewijzigd op 24/07/2013 00:14:09 door mar kla
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 11:34:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . check_box(1) . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . check_box(2) . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . check_box(3) . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . check_box(4) . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';
echo'</form>';
function
check_box($val) {
  if (isset($_POST['arrayValue']) && in_array($val, $_POST['arrayValue'])) {
    return ' checked="checked" ';
  }

  return '';
}

?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:13:24
Quote Anchor link
YES!!! dat is hem helemaal top :-)))

Iedereen wederom bedankt voor het meedenken en samenwerken.
Gewijzigd op 24/07/2013 12:13:41 door mar kla
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:24:22
Quote Anchor link
@Kris: Waarom doet ie het van jou wel en die van Mar Kla (met mijn oplossing) niet?
Ik heb die van jou getest met return ' checked="checked" '; en ook alleen met return ' checked ';
Maar dat maakt geen verschil. Beiden doen het.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:28:49
Quote Anchor link
@San

kan dat misschien iets met de php versie op de server te maken hebben of misschien de gebruikte browser?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:31:25
Quote Anchor link
Volgens mij zou het gewoon moeten werken.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:34:16
Quote Anchor link
Dan is het inderdaad dus vreemd dat jou oplosing bij mij niet werkt :-?

Maar ik ben voor nu weer heel erg geholpen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 12:34:45
Quote Anchor link
Het was me eigenlijk ook niet zo duidelijk. Ik veronderstel dat het strategisch plaatsen van extra ronde haakjes zou geholpen hebben.
De operator volgorde die "and" en "?" of zo.

Maar ik zag geen reden om dit niet in een functie te steken
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.