checkbox waarde "vast" laten houden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mar kla

mar kla

23/07/2013 20:17:13
Quote Anchor link
Voor mijn website geef ik de bezoekers de mogelijkheid om via checkboxen de data die ze willen zit te "filteren'

maar na een submit staan ze allemaal weer in de default waarde die in het form is gedefinieerd.

Ik wil graag dat de gekozen waarde "vast" blijft staan zodat het rsultaat een de aangevinkt checkboxen overeenkomen.

Dit is één van de checkbox regels.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2" checked>Bek';


IK ben zover gekomen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']) echo "checked"' />Bek';

maar dan krijg ik de fout melding syntax error, unexpected T_IF, expecting ',' or ';'
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:03:26
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 21:21:53
Quote Anchor link
Dit voorbeeld stond gisteren eigenlijk ook al op het forum maar was toen een multiselect (een selectbox waar je meer dan één item kunt kiezen). Maar goed omdat het vakantie is komt ie hier op maat voor de checkboxen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
/*
    functie die voor ons de HTML aanmaakt voor de checkboxen die we willen zien
    $checkboxes is een array met teksten die we voor de checkbox willen zien
    $checkedFields is ook een lijst van teksten maar dan van diegene waarvan we willen dat de checkbox 'checked' is.
*/

function getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields)
{

    $html = '';
    
    // we lopen de items in de array $checkboxes één voor één door en geven het item dat aan de beurt is de naam $value
    foreach($checkboxes as $value)
    {

        $checked = '';
        
        // als $value in de array $checkedFields voorkomt dan willen we de checkbox checked hebben
        if(in_array($value, $checkedFields))
            $checked=' checked="checked"';
        
        // maak de html aan voor deze checkbox en voeg dat aan de $html string toe.
        $html .= '<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="' . $value . '" value="' .
            $value . '"' . $checked . ' /><label for="' . $value . '">'. $value . '</label><br/>' . "\n";
    }

    
    // geef met het verlaten van de functie de $html mee terug
    return $html;
}



// de array met checkboxen die we willen zien
$checkboxes = array('bek', 'poot', 'staart');
// de array $checkedFields = in eerste instantie een lege array
$checkedFields = array();


// als de request method POST is dan is het formulier blijkbaar naar ons verzonden
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // dump de $_POST array zodat we even kunnen spieken wat de inhoud is
    print_r($_POST);
    
    // als de variable $_POST['arrayValue'] bestaat  dan kopieren we die in $checkedFields
    if(isset($_POST['arrayValue']))
    {

        $checkedFields = $_POST['arrayValue'];
    }
    
}


?>


<form action="" method="post" >

<?php echo getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields); ?>    

<button>Verzenden</button>

</form>
Gewijzigd op 23/07/2013 22:20:02 door Frank Nietbelangrijk
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

23/07/2013 22:27:55
Quote Anchor link
Moet achter je if($_POST['arrayValue[]']) geen ;??

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']); echo "checked"' />Bek';
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 22:35:54
Quote Anchor link
Nee natuurlijk.... Een ; sluit een statement af. Het probleem hier is dat TS een if statement in een string wil stoppen en dat kan natuurlijk helemaal niet.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:00:39
Quote Anchor link
dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_POST['arrayValue[]'])
heb ik in diverse variaties via verschrillende zoekopdrachten op internet gevonden. Daarbij stond dat het werkte maar dus niet bij mij

ik ga nu de post van Frank Nietbelangrijk proberen te bergijpen.
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 23:15:11
Quote Anchor link
Dat if statement is niets mis mee, maar je kan dat niet zo midden in een string plaatsen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:15:47
Quote Anchor link
Die geeft een array in $_POST.
name="arrayValue[]"

Is dat de bedoeling?
Je weet nu niet welke waarde bij welke checkbox hoort.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:26:10
Quote Anchor link
@SanThe

De primaire bedoeling is dat de gekozen checkboxen na de submit aangevinkt blijven.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:36:22
Quote Anchor link
Dat snap ik, maar waarom gebruik je een array?
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:44:21
Quote Anchor link
Nou wordt het voor mij een beetje moeilijk

maar wat ik doe is de value van de checkboxen zet ik in een array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;


om die dan weer in een select statement
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
AND
    gt.gametype IN ($checkBoxValue)


mee te geven.

is dit het antwoord op je vraag of begrijp ik je verkeerd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 23:45:10
Quote Anchor link
San, dat is toch logisch.. als je een lusje maakt die alle opties uit een database laat zien dan wil je dat de code werkt ook als er een optie bij komt.

Toevoeging op 23/07/2013 23:51:46:

haha mar komt net met het feit dat ze het in een database wil zetten
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:52:26
Quote Anchor link
de keuzeopties zijn overigens zeer beperkt.

te weten:
com met value =1
bek met value =2
oef met value =3
eur met value =4
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:59:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 00:13:21
Quote Anchor link
@San die is een stuk korter. alleen blijven de checkboxen niet aangevinkt staan.

hier is de code zoals ik die nu gebruik (excuus voor alle echo's maar daar door kanik het zelf een beetje beter lezen en begrijpen)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(1, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(3, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(4, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';


if ( $_POST['arrayValue'] )
{

    $checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;
}
else {
    $checkBoxValue = 1;
}


echo'</form>';
?>
Gewijzigd op 24/07/2013 00:14:09 door mar kla
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 11:34:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . check_box(1) . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . check_box(2) . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . check_box(3) . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . check_box(4) . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';
echo'</form>';
function
check_box($val) {
  if (isset($_POST['arrayValue']) && in_array($val, $_POST['arrayValue'])) {
    return ' checked="checked" ';
  }

  return '';
}

?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:13:24
Quote Anchor link
YES!!! dat is hem helemaal top :-)))

Iedereen wederom bedankt voor het meedenken en samenwerken.
Gewijzigd op 24/07/2013 12:13:41 door mar kla
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:24:22
Quote Anchor link
@Kris: Waarom doet ie het van jou wel en die van Mar Kla (met mijn oplossing) niet?
Ik heb die van jou getest met return ' checked="checked" '; en ook alleen met return ' checked ';
Maar dat maakt geen verschil. Beiden doen het.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:28:49
Quote Anchor link
@San

kan dat misschien iets met de php versie op de server te maken hebben of misschien de gebruikte browser?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:31:25
Quote Anchor link
Volgens mij zou het gewoon moeten werken.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:34:16
Quote Anchor link
Dan is het inderdaad dus vreemd dat jou oplosing bij mij niet werkt :-?

Maar ik ben voor nu weer heel erg geholpen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 12:34:45
Quote Anchor link
Het was me eigenlijk ook niet zo duidelijk. Ik veronderstel dat het strategisch plaatsen van extra ronde haakjes zou geholpen hebben.
De operator volgorde die "and" en "?" of zo.

Maar ik zag geen reden om dit niet in een functie te steken
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.