Checkbox waardes naar php array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Loek Lemmens

Loek Lemmens

15/01/2020 21:31:19
Quote Anchor link
Goede avond,


Met AJAX will ik checkbox waardes in een array sturen naar php.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<label>1 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="1"></label>
<label>2 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="2"></label>
<label>3 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="3"></label>
<label>4 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="4"></label>
<label>5 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="5"></label>
<label>6 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="6"></label>
<button id="submit">Submit</button>
<div id="response"></div>

<script>
$(document).ready(function(){
    $('#submit').click(function() {
        var input = $('.ids:checked').serialize();
        $.ajax({
            url: "/testajax.php",
            type: "GET",
            data: ({what:input}),
            success: function(data) {
                $('#response').html(data);
            }
        });
    });
});
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$arr
= $_GET['what'];
var_dump ($arr);
?>

De uitkomst isstring(11) "ids%5B%5D=6"

Doe ik de code zoals hieronder dan krijg ik de array wat ik wil

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script>
$(document).ready(function(){
    $('#submit').click(function() {
        //var input = $('.ids:checked').serialize();
        $.ajax({
            url: "/testajax.php",
            type: "GET",
            data: $('.ids:checked').serialize(),
            success: function(data) {
                $('#response').html(data);
            }
        });
    });
});
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$arr
= $_GET['ids'];

var_dump ($arr);
?>

De uitkomst array(1) { [0]=> string(1) "6" }

Waarom word met de bovenste code een string terug gegeven?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 14:58:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2020 22:35:57
Quote Anchor link
Omdat het standaard de value is die je ophaalt uit de GET. En dat is standaard een string.
Bedoel je geen $_GET? Dan krijg je een mooie array te zien.
 
Jop B

Jop B

15/01/2020 22:39:16
Quote Anchor link
Probeer eens .serializeArray() te gebruiken ipv serialize()
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var input = $('.ids:checked'). serializeArray();
 
Loek Lemmens

Loek Lemmens

15/01/2020 23:03:42
Quote Anchor link
Dan krijg ik dit als resultaat
array(1) { [0]=> array(2) { ["name"]=> string(5) "ids[]" ["value"]=> string(1) "6" } }

Vervolgens wil ik een loop maken in php en dat heb ik zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$arr
= $_GET['what'];


foreach($arr as $as){
    foreach($as as $a=>$key){
        echo 'Hello '.$key.'<br>';
    }
}

?>


Het resultaat is dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Hello ids[]
Hello 6


Wat moet ik nu nog doen om Hello ids[] weg te krijgen en enkel Hello 6 te tonen?
 
Jop B

Jop B

16/01/2020 00:15:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($arr as $as){
echo 'Hello '.$as['value'].'<br>';
 }

?>
 
Michael -

Michael -

16/01/2020 00:35:52
Quote Anchor link
Of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($_GET['ids'] as $val) {
    echo $val . '<br>';
}

?>


EDIT:
De toevoeging van 'checked' heeft hier trouwens geen enkel nut.
Alleen checkboxes die geselecteerd zijn worden doorgestuurd.
data: $('.ids').serializeArray() is daarom voldoende.
Je zou alles ook nog in een <form> kunnen zetten zoals dat normaal hoort bij een formulier, dan kun je $('form').serializeArray() gebruiken.

EDIT2:
Mocht je de form tag gebruiken, moet je wel het submitten 'opvangen'.
Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<form>
<label>1 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="1"></label>
<label>2 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="2"></label>
<label>3 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="3"></label>
<label>4 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="4"></label>
<label>5 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="5"></label>
<label>6 <input type="checkbox" class="ids" name="ids[]" value="6"></label>
<button id="submit">Submit</button>
</form>
<div id="response"></div>

<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/3.4.1/jquery.min.js" integrity="sha256-CSXorXvZcTkaix6Yvo6HppcZGetbYMGWSFlBw8HfCJo=" crossorigin="anonymous"></script>
<script>
$(document).ready(function(){
    $('#submit').click(function(e) {
        $.get( "testajax.php", $('form').serializeArray(), function( data ) {
            $( "#response" ).html( data );
        });
        (e.preventDefault)?e.preventDefault():e.returnValue=false; // Voorkomt het submitten van het formulier
    });
});
</script>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//testajax.php

foreach($_GET['ids'] as $val) {
    echo $val . '<br>';
}

?>
Gewijzigd op 16/01/2020 00:52:36 door Michael -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.