Checked met if else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The Hosh

The Hosh

07/03/2006 13:46:00
Quote Anchor link
hoi
ik ben op dit moment bezig met een uitgebreid login systeem zonder mysql.. maar ik heb een probleem in de admin..
config.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?

$website
= "Membersysteem Test";
$afzender = "[email protected]";
$pagina = "index.php";
$GenereerWachtwoord = "true";
$HideStatusToegestaan = "false";
$ShowMemberslist = "false";
$ColorAdmin = "darkgreen";
$Tijd = "5";

?>


stukje admin.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')// als we de instellingen hebben gekregen, schrijf config.php
{
    $website_post = $_POST['website_post'];
    $afzender_post = $_POST['afzender_post'];
    $pagina_post = $_POST['pagina_post'];
    $GenereerWachtwoord_post = $_POST['GenereerWachtwoord_post'];
    $HideStatusToegestaan_post = $_POST['HideStatusToegestaan_post'];
    $ShowMemberslist_post = $_POST['ShowMemberslist_post'];
    $ColorAdmin_post = $_POST['ColorAdmin_post'];
    $Tijd_post = $_POST['Tijd_post'];

    $content = "<"."?\n\n";
    $content .= "\$website = \"$website_post\";\n";
    $content .= "\$afzender = \"$afzender_post\";\n";
    $content .= "\$pagina = \"$pagina_post\";\n";
    $content .= "\$ColorAdmin = \"$ColorAdmin_post\";\n";
    $content .= "\$GenereerWachtwoord = $GenereerWachtwoord_post;\n";
    $content .= "\$HideStatusToegestaan = $HideStatusToegestaan_post;\n";
    $content .= "\$ShowMemberslist = $ShowMemberslist_post;\n";
    $content .= "\$Tijd = $Tijd_post;\n";
    $content .= "\n?".">";

    $handle = fopen('config.php','w+');
    fwrite($handle, $content);
    fclose($handle);
}

else// anders de instellingen laten zien om te bewerken
{
    include('config.php');
    if($GenereerWachtwoord == true)
    {

        $GenPassCheck1 = " checked";
        $GenPassCheck2 = "";
    }

    else
    {
        $GenPassCheck1 = "";
        $GenPassCheck2 = " checked";
    }

    if($HideStatusToegestaan == true)
    {

        $HideStatusCheck1 = " checked";
        $HideStatusCheck2 = "";
    }

    else
    {
        $HideStatusCheck1 = "";
        $HideStatusCheck2 = " checked";
    }

    if($ShowMemberslist == true)
    {

        $ShowMemCheck1 = " checked";
        $ShowMemCheck2 = "";
    }

    else
    {
        $ShowMemCheck1 = "";
        $ShowMemCheck2 = " checked";
    }


    echo
    '<form action="admin.php" method="post"><table><tr><td>Website naam: </td><td>'.
    '<input type="text" name="website_post" value="'.$website.'"></td></tr><tr><td>Admin Email: </td><td>'.
    '<input type="text" name="afzender_post" value="'.$afzender.'"></td></tr><tr><td>Pagina waar de gebruikers '.
    'heen gaan na inloggen: </td><td><input type="text" name="pagina_post" value="'.$pagina.'"></td></tr><tr><td>'.
    'Automatisch Wachtwoord tijdens registratie: </td><td>'.
    '<input type="radio" name="GenereerWachtwoord_post" value="true"'.$GenPassCheck1.'> Ja &nbsp; <input type="radio" name="GenereerWachtwoord_post" value="false"'.$GenPassCheck2.'> nee</td></tr><tr><td>Toestaan dat mensen hun status verbergen: </td><td>'.
    '<input type="radio" name="HideStatusToegestaan_post" value="true"'.$HideStatusCheck1.'> Ja &nbsp; <input '.
    'type="radio" name="HideStatusToegestaan_post" value="false"'.$HideStatusCheck2.'> nee</td></tr><tr><td>Laat '.
    'gebruikerslijst aan gasten zien: </td><td><input type="radio" name="ShowMemberslist_post" value="true"'.
    $ShowMemCheck1.'> Ja &nbsp; <input type="radio" name="ShowMemberslist_post" value="false"'.$ShowMemCheck2.'> '.
    'nee</td></tr><tr><td>Admin kleur: </td><td><input type="text" name="ColorAdmin_post" value="'.$ColorAdmin.'"> '.
    '&nbsp; voorbeeld: <font color="'.$ColorAdmin.'">Naam</font></td></tr><tr><td>Na hoeveel minuten moet iemand '.
    'uit de online gebruikerslijst verwijderd worden: </td><td><input type="text" name="Tijd_post" value="'.
    $Tijd.'"></td></tr><tr><td>&nbsp;</td><td><input name="submit" type="submit" value="install"></td></tr>'.
    '</table></form>';
}

?>


maar het probleem is dat hij altijd ja checked geeft.. alleen als k in de admin de true in false verander.
kan iemand me helpen??

alvast bedankt
Gewijzigd op 07/03/2006 13:46:00 door The Hosh
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:52:31
 
The Hosh

The Hosh

08/03/2006 15:37:00
Quote Anchor link
niemand??
 
- -

- -

08/03/2006 15:40:00
Quote Anchor link
misschien moet je quotes ("") om true zetten in de if. Ik weet niet of het werkt, maar het zou kunnen zijn dat ie nu checkt of de variabele bestaat, en niet checkt op inhoud.
 
The Hosh

The Hosh

08/03/2006 15:41:00
Quote Anchor link
ik probeer het ff

EDIT: thxx hij is gelukt al werkte hij eerst ook niet daarmee :S nu opeens wel :S mjah tog bedankt

greetz
Gewijzigd op 08/03/2006 15:44:00 door The Hosh
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2006 15:54:00
Quote Anchor link
De booleans 'true' en 'false' moet je nooit tussen quotes zetten.

Jij doet bovenin dit:
$GenereerWachtwoord = "true";

Nou is $GenereerWachtwoord niet 'true' maar een tekst die bestaat uit het woord "true" en dat is niet wat je wilt. Daarom werkt dit niet:
if($GenereerWachtwoord == true)
 
- -

- -

08/03/2006 16:00:00
Quote Anchor link
hij wil waarschijnlijk juist checken of de tekst "true" in de variabel GenereerWachtwoord zit.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2006 16:06:00
Quote Anchor link
Herjan:
hij wil waarschijnlijk juist checken of de tekst "true" in de variabel GenereerWachtwoord zit.


Dan moet je, om verwarring te voorkomen, nooit het woord "true" gebruiken.
 
Bo az

Bo az

08/03/2006 16:24:00
Quote Anchor link
SanThe:
De
[...]
Jij doet bovenin dit:
$GenereerWachtwoord = "true";
[..]
Daarom werkt dit niet:
if($GenereerWachtwoord == true)


Dat is niet waar;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$ed
= "true";
echo ($ed == true) ? 'Ja' : 'Nee';
?>

Zal gewoon 'Ja' weergeven, pas als je ee 3e is teken toevoegt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$ed
= "true";
echo ($ed === true) ? 'Ja' : 'Nee';
?>

Zal 'Nee' weer gegeven worden.
 

08/03/2006 16:29:00
Quote Anchor link
Klopt. === checkt ook op type var.
Zie de appendixes van de php manual.
 
Bo az

Bo az

08/03/2006 16:31:00
 

08/03/2006 16:32:00
Quote Anchor link
Hmm. <> kon ik nog niet :-)
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2006 16:36:00
Quote Anchor link
Quote:
Boaz schreef op 08.03.2006 16:24
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$ed
= "true";
echo ($ed == true) ? 'Ja' : 'Nee';
?>

Zal gewoon 'Ja' weergeven, pas als je ee 3e is teken toevoegt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$ed
= "true";
echo ($ed === true) ? 'Ja' : 'Nee';
?>

Zal 'Nee' weer gegeven worden.


En wat geeft deze?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$ed
= "false";
echo ($ed == true) ? 'Ja' : 'Nee';
?>
 
Bo az

Bo az

08/03/2006 16:43:00
Quote Anchor link
Ja
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2006 16:48:00
Quote Anchor link
Quote:
Boaz schreef op 08.03.2006 16:43
Ja


En hij staat op "false"... Vandaar mijn verhaal over nooit tussen quotes zetten. Ik hoop dat je mij een beetje kan volgen. (Denk eigenlijk van wel)
 
Bo az

Bo az

08/03/2006 16:51:00
Quote Anchor link
Quote:
En hij staat op "false"... Vandaar mijn verhaal over nooit tussen quotes zetten. Ik hoop dat je mij een beetje kan volgen. (Denk eigenlijk van wel)

Klopt, heb ook nooit beweerd, dat je daar geen gelijk in had, maar het volgende klopt niet:
Quote:
[...]
Jij doet bovenin dit:
$GenereerWachtwoord = "true";
[..]
Daarom werkt dit niet:
if($GenereerWachtwoord == true)
Gewijzigd op 08/03/2006 16:51:00 door Bo az
 
The Hosh

The Hosh

08/03/2006 16:53:00
Quote Anchor link
ok k bedoel niet als tekst .. maar gewoon dat hij moet checked of het waar is of niet. Maar ik heb nooit geweten dat dat niet tussen quotes moet. dat weet ik dan ook weer.
nogmaals bedankt :D
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2006 16:57:00
Quote Anchor link
Quote:
Boaz schreef op 08.03.2006 16:51
Quote:
[...]
Jij doet bovenin dit:
$GenereerWachtwoord = "true";
[..]
Daarom werkt dit niet:
if($GenereerWachtwoord == true)


Ja, daar heb jij gelijk in. Elke $var met een waarde erin is true.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.