Checken of javascript aan staat ja of nee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

08/04/2008 14:12:00
Quote Anchor link
Heey allen,

Het topic titel zegt eigenlijk al te veel ;)

Ik zou graag willen checken of de bezoeker van een website javascript/ajax aan heeft staan zo ja, de site laad normaal zo niet de gebruiker krijgt een andere pagina te zien.

Is er hier iets voor of niet?

Mr. de Jong
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:58:02
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/04/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Dat kan geloof ik niet, je kan wel HTML weergeven (<noscript>) dan kun je bijv een nette melding geven met evt. een link waar wordt uitgelegd hoe javascript aan moet worden gezet.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

08/04/2008 14:28:00
Quote Anchor link
Dank Jurgen,

Dus als ik in header.html het volgende zet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<noscript>
Ons excuus er voor, maar onze site heeft echter javascript nodig.

Hier onder een link met de uitleg hoe je javascript in u browser aan zet:

<a href="linknaaruitleg.php">Uitleg</a>
</noscript>

En hier verder gaan met de normaal code.


Ik ga het snel even testen :) erg bedankt voor je snelle reactie.

Mr. de Jong
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/04/2008 14:33:00
Quote Anchor link
idee :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<html>
    <head>
    </head>
    <script type="text/javascript" src="prototype.js">
    <script>
        new Ajax.Request("check.php",{
            postBody : "ip=<?php echo $_SERVER["REMOTE_ADDR"] ?>"
        })
    </script>
    <body>
        <?php
            if(file_exists($_SERVER["REMOTE_ADDR"].".txt"))
            {

                echo "Wel aan" ;
                unlink($_SERVER["REMOTE_ADDR"].".txt") ;
            }

            else
            {
                echo "Niet aan"
            }
        ?>

    </body>
</html>


check.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    <?php
        $handle
= fopen($_POST["ip"],"a+");
        fclose($handle) ;
    ?>


Het idee er achter is simpel. Je maakt met ajax een file aan en als die niet bestaat verderop staat JS uit :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 15:35:00
Quote Anchor link
Dat gaat den duur wel veel servertijd kosten. PHP is nl. server-sided en om bij iedere pageload een bestand aan te maken en deze vervolgens weer te verwijderen...
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

08/04/2008 15:51:00
Quote Anchor link
maar javascript is toch client-side, en php wordt toch al uitgevoerd op de server, voordat de pagina naar de client wordt gestuurd??
 
Marco Fijn

Marco Fijn

08/04/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Erwin,

Dmv Ajax, kan je zonder een page refresh nodig te hebben, gegevens versturen naar de server en hiervan weer een antwoord opvangen!
 
- wes  -

- wes -

08/04/2008 15:55:00
Quote Anchor link
als iemand javascript uit heeft staan hoef ik em niet op mn site, period.
 
Marco Fijn

Marco Fijn

08/04/2008 15:58:00
Quote Anchor link
wes schreef op 08.04.2008 15:55:
als iemand javascript uit heeft staan hoef ik em niet op mn site, period.


Dat is heel leuk, zou je dat ook bij betalende klanten doen?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/04/2008 15:59:00
Quote Anchor link
Ik denk dat Jacco bedoeld dat er via een ajax request die PHP pagina wordt aangeroepen die controleert of de pagina bestaat. Maar dit is toch niet erg efficient.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/04/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Marco Fijn schreef op 08.04.2008 15:58:
wes schreef op 08.04.2008 15:55:
als iemand javascript uit heeft staan hoef ik em niet op mn site, period.


Dat is heel leuk, zou je dat ook bij betalende klanten doen?


Hij doet de hele dag neit anders
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 16:06:00
Quote Anchor link
@Jurgen: dan nog wordt het PHP script waar gekeken wordt of het bestand bestaat éérst uitgevoerd, voordat de AJAX request wordt uitgevoerd. Het bestand zal dus nooit bestaan.
 
- wes  -

- wes -

08/04/2008 16:06:00
Quote Anchor link
Marco Fijn schreef op 08.04.2008 15:58:
wes schreef op 08.04.2008 15:55:
als iemand javascript uit heeft staan hoef ik em niet op mn site, period.


Dat is heel leuk, zou je dat ook bij betalende klanten doen?


Ja natuurlijk, als iemand zn javascript uit heeft staan heeft die persoon mooi pech. Al is het de vucking paus

Betalende klanten zijn ook maar site bezoekers, als ze niet jouw site willen bekijken zoals het hoort, wat voor een nut heeft het dan nog. Hoef ze niet
 
Marco Fijn

Marco Fijn

08/04/2008 16:08:00
Quote Anchor link
En mensen die niet express hun javascript uit hebben staan.

Denk aan blinde mensen, met narrator browsers. Of mobiele telefoons.

Tis maar een ideetje ;)
 
Frank -

Frank -

08/04/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Je kunt toch prima een site maken die prima werkt zonder js en nog beter werkt mét js?
 
- wes  -

- wes -

08/04/2008 16:10:00
Quote Anchor link
blinde mensen zien toch niet wat er op mn site staat, dus die hoef ik ook niet, daar mijn sites altijd grafische hoogstandjes zijn.

mobiele telefoons zijn om te BELLEN
 
Kalle P

Kalle P

08/04/2008 16:15:00
Quote Anchor link
@wes
Dat 1e klopt. Het 2e niet.

Ik weet niet in hoeveel jaar geleden jij nog leeft, maar tegenwoordig gebruikt al een aardig percentage mobiel internet.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/04/2008 16:19:00
Quote Anchor link
Toch is mobiel internetten niet optimaal, dit komt natuurlijk door het schermpje. En toch zijn vaak 90% van je bezoekers gewoon mensen achter een PC/laptop, tenzij je natuurlijk speciale diensten aanbied voor mobiel internet, zoals weer.nl.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Aanvulling Kalle: denk aan PDA's.

Op zich ben ik het met Wes eens. Mensen die zichtsproblemen hebben, zullen toch niet snel achter de computer kruipen, tenzij daar enige geluidshulpmiddelen zijn om het surfen gemakkelijk te maken.
Zolang je die hulpmiddelen niet biedt, zullen ze je site ook niet snel zien staan.
 
- wes  -

- wes -

08/04/2008 16:36:00
Quote Anchor link
@kalle , zwolle was volgens jou toch een achterhaalt gat?


@rest , javascript moet gewoon default aan. staat het uit, heb je pech. en wat wil zo'n blinde eraan doen dan... stare me to death with his glass eyes?
 
Aron K

Aron K

08/04/2008 17:03:00
Quote Anchor link
Wes heeft gelijk dat Javascript gewoon standaard moet zijn. Als je PDA's hebt die dat niet ondersteunen moet je denk ik het probleem bij je PDA-browser leggen die het internet niet volledig toegankelijk maakt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.