Checken of klant online is probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

07/08/2015 12:32:31
Quote Anchor link
Beste forumleden,

In de index van mijn pagina update ik de laatst_gezien tijd van de klant via:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php function updateKlantLaatstGezien()
       {


            $database = new database();
            $time = time();
          
            $q = 'UPDATE klanten SET laatst_gezien = '.$time.' WHERE id = '.verkrijgKlantIdByBedrijfId(verkrijgIngelogdeBedrijfId()).'';
            $database->query($q);
      
      
       }

      
     ?>


Vervolgens check ik dit via de volgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php  function checkOfKlantIsOnline($klant_id)
       {

      
      
            $database = new database();
            
            $time = time()- 300; // 5 minuten.

            $q = 'SELECT * FROM klanten WHERE id = "'.$klant_id.'" AND laatst_gezien > '.$time.'';
          
            $result = $database->query($q);
            
            if(mysqli_num_rows($result) != 0)
            {

            
                return 'online';
            
            }

            else
            {
            
                return 'offline';
            }
      
      
       }
?>


Maar na 5 minuten blijft de klant nog steeds op online staan, er zit dus ergens een foutje maar ik zie het zo 1,2,3 niet.
Gewijzigd op 07/08/2015 12:33:32 door Furio Scripting
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:09:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2015 12:59:48
Quote Anchor link
Echo eens $q en kijk eens of de query wel klopt .
 
Furio Scripting

Furio Scripting

07/08/2015 13:09:29
Quote Anchor link
- Aar - op 07/08/2015 12:59:48:
Echo eens $q en kijk eens of de query wel klopt .


Het werkt inmiddels via deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php $time = time() - 300; // 5 minuten.

            $q = 'SELECT * FROM klanten WHERE id = '.$klant_id.' AND laatst_gezien < '.$time.'';
        
            $result = $database->query($q);
            
            if(mysqli_num_rows($result) != 0)
            {

            
                return 'offline';
            
            }

            else
            {
            
                return 'online';
            }
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.