chmod vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 20:31:01
Quote Anchor link
Ja... als het niet anders kan dan wordt het gewoon onderdeel van de installatie, maar het is handiger als ik dit gewoon via de code kan regelen. Ben daarom ook erg benieuwd naar het antwoord van Phoenix Bird.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:55:58
 

14/09/2011 13:25:23
Quote Anchor link
Klein voorbeeldje, zonder foutafhandeling enz.:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

define('BASE_PATH', realpath(dirname(__FILE__)).'/');

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    chmod(BASE_PATH.'images', 0755);
    echo substr(sprintf('%o', fileperms(BASE_PATH.'/images')), -4);
}

else
{
    echo substr(sprintf('%o', fileperms(BASE_PATH.'/images')), -4);
    ?>


<form action="install.php" method="post" name="chmod" id="chmod">
<input type="submit" name="submit" id="submit" value="Verzenden" >
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


Om een bestand of map te chmodden via php moet je altijdt een absoluut pad gebruiken naar de te chmodden bestanden/mappen.

Apache is zover ik weet automatisch de eigenaar van de bestanden in de webroot, en is gewoon op deze manier te wijzigen.

Als je niet in de mogelijkheid bent om het bovenstaande uit te testen, stuur dan even een pm.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2011 13:42:10
Quote Anchor link
Phoenix Bird op 14/09/2011 13:25:23:
Apache is zover ik weet automatisch de eigenaar van de bestanden in de webroot, en is gewoon op deze manier te wijzigen.


Dit werkt niet. Getest. De owner is de (ftp)user en dus heeft Apache niet de rechten om een chmod te doen.
Gewijzigd op 14/09/2011 13:43:37 door - SanThe -
 

14/09/2011 13:49:36
Quote Anchor link
@San The, ik heb je even een pm gestuurd met een link naar dit bestand.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2011 13:51:46
Quote Anchor link
Phoenix Bird op 14/09/2011 13:49:36:
@San The, ik heb je even een pm gestuurd met een link naar dit bestand.


Dat schijnt te werken. Maar wie is daar de owner van de bestanden, dat is waarschijnlijk Apache en NIET de (ftp)user. En Ozzy geeft aan dat hijzelf de owner is.
 

14/09/2011 14:05:35
Quote Anchor link
de ftp user is hier de eigenaar, al kan dit op sommige servers wel problemen opleveren.
Gewijzigd op 14/09/2011 14:07:38 door
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2011 14:13:55
Quote Anchor link
Phoenix Bird op 14/09/2011 14:05:35:
de ftp user is hier de eigenaar, al kan dit op sommige servers wel problemen opleveren.


Is dit bij een hosting? Bij sommige hostings draait Apache namelijk niet onder 'owner apache' maar onder 'owner user'. En in dat geval werkt alles gewoon. En weer andere hostings zorgen ervoor dat alles in de webroot 'owner Apache' is en ook dan zal het werken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2011 14:27:36
Quote Anchor link
Heren, sorry voor de late reactie. Als ik een bestand in een zip zet en deze zip op de server plaats en uitpak, dan ben ik (mijn gebruikersnaam) de owner (en niet Apache). Gaat het dan lukken met bovenstaande code? Sorry, ik kan het zelf nu even niet testen.

Overigens chmod je in de bovenstaande code naar 0755, maar dat klopt toch niet? Volgens mij heeft iedere map standaard al 0755 (zie mijn 1e bericht in dit topic).
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2011 14:32:38
Quote Anchor link
- SanThe - op 14/09/2011 14:13:55:
Bij sommige hostings draait Apache namelijk niet onder 'owner apache' maar onder 'owner user'. En in dat geval werkt alles gewoon. En weer andere hostings zorgen ervoor dat alles in de webroot 'owner Apache' is en ook dan zal het werken.


Als Apache onder 'user Apache' (of iets vergelijkbaars afhankelijk van de diverse linuxen) draait en de bestanden en mappen zijn 'owner user', dan gaat het niet lukken. Als iemand denkt dat ik het mis heb dan hoor ik dat zeer graag.

Toevoeging op 14/09/2011 14:33:56:

Ozzie PHP op 14/09/2011 14:27:36:
Overigens chmod je in de bovenstaande code naar 0755, maar dat klopt toch niet? Volgens mij heeft iedere map standaard al 0755 (zie mijn 1e bericht in dit topic).


Als Apache de owner is van die map is dat voldoende.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2011 14:36:29
Quote Anchor link
En je weet zeker dat ieder script door Apache wordt uitgevoerd (ook al ben ik zelf de eigenaar)?


Weet jij toevallig het antwoord op mijn 0755 vraag?
 

14/09/2011 14:39:26
Quote Anchor link
Quote:
Als Apache onder 'user Apache' (of iets vergelijkbaars afhankelijk van de diverse linuxen) draait en de bestanden en mappen zijn 'owner user', dan gaat het niet lukken. Als iemand denkt dat ik het mis heb dan hoor ik dat zeer graag.


Ja, dit klopt.

@Ozzie, dat had ik gewoon als voorbeeldje gebruikt, je kan er naar alle mogelijke chmod codes mee chmodden.
Gewijzigd op 14/09/2011 14:45:06 door
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2011 14:40:49
Quote Anchor link
Apache is de webserver dus die wordt belast met het uitvoeren van het request van de client. En, zoals ik in mijn vorige post al zei, er zijn meerdere mogelijkheden voor de 'user' waaronder Apache draait. Voor je vraag over 755 zie mijn aanvulling vorige post.

Toevoeging op 14/09/2011 14:44:52:

- SanThe - op 14/09/2011 14:32:38:
Als Apache de owner is van die map is dat voldoende.


En als Apache geen owner is maar wel tot de group behoort is 775 voldoende. In het ergste geval (komt eigenlijk nooit voor) is Apache geen owner en hoort ook niet bij de group, dan moet het 777 zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2011 14:59:47
Quote Anchor link
Oké... concluderend... als ik mijn bestanden opsla in een zip, op de server plaats en unzip... dan hebben alle bestanden als owner mijn gebruikersnaam en gaat het dus niet lukken...

Het enige wat dan overblijft ik de MKDIR optie. Zou het toch niet kunnen dat dit werkt... ik zit nu te bedenken... SanThe, jij zei dat Apache de chmod uitvoert. Dat zou dan ook betekenen dat Apache de MKDIR uitvoert? Als ik dan een "upload" map aanmaak met MKDIR zou het dan toch niet lukken? Je zou dan zeggen dat Apache de eigenaar van die map wordt omdat Apache de map aanmaakt. Als Apache de eigenaar wordt (en ik neem aan dan ook eigenaar van de groep) dan zou je denken dat ik vervolgens met chmod de rechten kan aanpassen. Of praat ik nu onzin?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2011 15:11:03
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/09/2011 14:59:47:
at zou dan ook betekenen dat Apache de MKDIR uitvoert? Als ik dan een "upload" map aanmaak met MKDIR zou het dan toch niet lukken? Je zou dan zeggen dat Apache de eigenaar van die map wordt omdat Apache de map aanmaakt. Als Apache de eigenaar wordt (en ik neem aan dan ook eigenaar van de groep) dan zou je denken dat ik vervolgens met chmod de rechten kan aanpassen.


Klopt (bijna). De map die aangemaakt moet worden wordt in een (hogere) map geplaatst. En de vraag is dan: Heeft Apache dáár schrijfrechten? Waarschijnlijk niet als jij overal owner van bent.

(en ik neem aan dan ook eigenaar van de groep)
Je wordt geen eigenaar van een group, maar lid.
Gewijzigd op 14/09/2011 15:11:46 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2011 15:20:35
Quote Anchor link
Oké, thanks...

Alles bij elkaar opgeteld is dan dus de conclusie dat zowel chmod als mkdir niet zullen werken. Enige optie die dan overblijft is handmatig via een ftp programma de rechten van die map aanpassen? Dat zou wel erg kansloos zijn als dat de enige manier is... maar het lijkt er wel op. Of hebben jullie (SanThe, Phoenix) nog een ander idee?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/09/2011 17:08:59
Quote Anchor link
Kijk eens naar de ftp functies van php!!
Gewijzigd op 14/09/2011 17:09:21 door Ger van Steenderen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2011 17:16:52
Quote Anchor link
Dankjewel Ger voor je reactie. Zou je wellicht iets specifieker kunnen zijn? Op welke manier zou dit mijn probleem kunnen oplossen?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/09/2011 18:16:58
Quote Anchor link
php heeft ingebouwde ftp functies. (even zoeken in de php manual)
Dus kun je een script laten dienen als een ftp client, daarmee heb je dus dezelfde rechten als met bv FileZilla.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2011 19:22:57
Quote Anchor link
Maar... dan moet ik waarschijnlijk de gebruikersnaam en wachtwoord van de FTP-verbinding in dat script gaan stoppen. Dat lijkt me allemaal niet bepaald handig voor een universeel CMS. De enige oplossing die ik op dit moment zie is de rechten handmatig aanpassen, maar prettig is anders.

- SanThe - op 14/09/2011 14:32:38:
Ozzie PHP op 14/09/2011 14:27:36:
Overigens chmod je in de bovenstaande code naar 0755, maar dat klopt toch niet? Volgens mij heeft iedere map standaard al 0755 (zie mijn 1e bericht in dit topic).


Als Apache de owner is van die map is dat voldoende.


Bij mij zal ik zelf de owner van de "upload" map zijn (en niet Apache). Wat moeten dan de rechten worden?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2011 19:26:36
Quote Anchor link
- SanThe - op 14/09/2011 14:40:49:
- SanThe - op 14/09/2011 14:32:38:
Als Apache de owner is van die map is dat voldoende.


En als Apache geen owner is maar wel tot de group behoort is 775 voldoende. In het ergste geval (komt eigenlijk nooit voor) is Apache geen owner en hoort ook niet bij de group, dan moet het 777 zijn.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.