Chrome en IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

06/03/2011 12:45:41
Quote Anchor link
Ik kom er even niet meer uit, in IE werkt deze css en html wel.
In chrome niet, safari niet etc..
index.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<html>

<head>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<title>blaad</title>
</head>

<body>
<div id="box1">box 1</div>
<div id="box2">box 2</div>
<div id="box3">box 3</div>
<div id="box4">box 4</div>
</body>

</html>


style.css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
div#box1{
background-color: black;
width: 100%;
height: 75px;
}

div#box2{
background-color: red;
float: left;
width: 15%;
height: 200px;
}

div#box3{
background-color: green;
float: left;
width: 70%;
height: 200px;
}

div#box4{
background-color: silver;
float: left;
width: 15%;
height: 200px;
}



Wat werkt hier nou niet? Zou iemand dit thuis ook even kunnen proberen?
Gewijzigd op 06/03/2011 12:53:33 door Ocirina Ocirina
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:23:44
 

06/03/2011 12:59:39
Quote Anchor link
Wat werkt er dan niet?
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

06/03/2011 13:25:29
Quote Anchor link
Nou, als ik in ie laat krijg je alles mooi.
Bij chrome en safari krijg ik alleen de tekst?
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2011 13:29:04
Quote Anchor link
Ik zie geen geldig doctype op regel 1. Dit is verplicht voor IE, omdat het anders in de qruiks mode gaat.
Verder kan je beter HEX of rgb codes gebruiken i.p.v. namen.

Je moet ook de width instellen. Want width: 100%; Waarvan 100%? CSS kijkt dan naar de parent, maar die heeft ook geen vaste width. Als je hem beeldvullend wilt maken moet je de html een width: 100%; meegeven.
Daarnaast is width in % niet handig, als je een kleiner scherm hebt kan het goed mislopen.
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

06/03/2011 13:33:27
Quote Anchor link
@ wouter,
Bedankt voor je reactie.

Ik heb de width in de body{} staan.
de body:
body{
width: 990px;
}

Verder werkt het nog steeds niet, zelf niet na het opgeven van een doctype.

Toevoeging op 06/03/2011 13:34:45:

Zou jij het niet eens even op een test domein willen zetten?
Misschien werkt t dan wel?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.