CI4: JOIN geeft dubbele (of meer) resultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

21/06/2020 12:27:32
Quote Anchor link
Ik hoop dat we hier een CodeIgniter 4 guru hebben. Ik ben redelijk nieuw in CI4, maar heb al wel een 'paar' jaartjes ervaring met PHP (al heb ik sinds php 5.4 niet zo heel veel gedaan, ivm andere prioriteiten).

Ik heb twee mysql tabellen (eenheden en statussen). De structuur voor deze tabellen is:
Eenheden:

id (int, PRIMARY, AI)
roepnummer (vchar(6)
locatie (varchar(255))
status (int)
leden (varchar(255)
telefoon (varchar(255))

Voorbeeld data:
id, roepnummer, locatie, status, leden, telefoon
1, '52-201', 'Centrale post', 1, 'Jan en henk', '0612345678'
2, '52-24', 'Start/Finish', 3, 'Jolanda', '0698765432'
3, '1597', 'Ambulance parkeer', 2, '0645678923'

Statussen:

id (int, PRIMARY, AI)
status (varchar(255))
bgcolor (varchar(7))
txtcolor (varchar(7))

Voorbeeld data:
id, status, bgcolor, txtcolor
1, 'Beschikbaar', '#FFFFFF', '#000000'
2, 'Behandelen', '#1d27ad', '#FFFFFF'
3, 'Pauze', '#FFFFFF', '#959c97'

Ik wil de volgende query uitvoeren:

SELECT
e.id, e.roepnummer, e.locatie, e.telefoon, e.leden, statussen.status, statussen.bgcolor as bgcolor, statussen.txtcolor as txtcolor
FROM
`eenheden` as e
JOIN
statussen ON e.status=statussen.id

Ik gebruik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$db
= \Config\Database::connect();
            $builder = $db->table('eenheden');
            $builder->select('e.id, e.roepnummer, e.locatie, e.telefoon, e.leden, statussen.status as status, statussen.bgcolor as bgcolor, statussen.txtcolor as txtcolor');
            $builder->from('eenheden as e');
            $builder->join('statussen', 'e.status = statussen.id');
            
            return $builder->get()->getResultArray();
?>


Nu komt het probleem waar ik mee zit. Ik krijg veel meer resultaten dan ik zou verwachten. Wanneer tabel Eenheden slechts 1 rij bevat, krijg ik 1 resultaat. Wanneer Eenheden twee rijen heeft, krijg ik 4 resultaten (2 per rij in eenheden, met identieke data). Met 3 rijen in Eenheden krijg ik 9 resultaten (3 per rij), enzovoort.
Wanneer ik de bovenstaande query handmatig uitvoer, werkt deze zoals ik zou verwachten.

Mis ik iets> Voegt CI4 iets toe aan mijn query dat hier voor zorgt? Of werkt mijn code snippet niet zoals ik verwachten zou en moet ik nog iets toevoegen? Ik staar mij hier al een week blind op, heb uren op Google gezocht, de CI4 documentatie meermaals doorgelezen. Ik kan het niet vinden.
Gewijzigd op 21/06/2020 13:21:39 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:11:35
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/06/2020 13:35:53
Quote Anchor link
Geen verstand van CI, dus een gokje: zowel met ->table() als ->from() geef je nu de "eenheden" tabel op. Bakt de builder hier dan geen join van (en join je dus alle eenheden aan alle eenheden = verklaring voor je "kwadraat" aantal resultaten)?

... enige tijd later ...

Ja: https://codeigniter.com/user_guide/database/query_builder.html#selecting-data

Note

As shown earlier, the FROM portion of your query can is specified in the $db->table() function. Additional calls to from() will add more tables to the FROM portion of your query.


Uiteindelijk bak je met bovenstaande dus iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select e.id, e.roepnummer, e.locatie, e.telefoon, e.leden, statussen.status as status,
  statussen.bgcolor as bgcolor, statussen.txtcolor as txtcolor
from eenheden,eenheden as e
  join statussen on e.status = statussen.id


Omdat tabel eenheden nu dubbel in je from staat (en de 2e netjes met een alias - anders kreeg je een error) en verder geen "joinende voorwaarde", join je nu elk record van eenheden aan elk ander record van eenheden.
Gewijzigd op 21/06/2020 13:45:17 door Rob Doemaarwat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/06/2020 13:45:23
Quote Anchor link
Bernhard Flokstra op 21/06/2020 12:27:32:
Wanneer ik de bovenstaande query handmatig uitvoer, werkt deze zoals ik zou verwachten

Dit zou dus (inderdaad) suggereren dat CI hier blijkbaar iets anders van maakt. Het is dus (zeer) interessant om te zien of die stelling klopt. En als dat het geval is, dan zul je dus iets moeten veranderen in de aanpak. Maar eerst moet je weten wat voor concrete query CI hier van maakt.

Na het bouwen van de query kun je met behulp van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= $builder->getCompiledSelect();
?>

De gegenereerde SQL ($sql) inspecteren.
 

21/06/2020 14:07:56
Quote Anchor link
Zucht...

Rob, bedankt!!! Dit was inderstaat het probleem. Ik heb nu from verwijderd en van ->table dit gemaakt:
$builder = $db->table('eenheden as e');

Dit doet exact wat ik zocht. Soms staar je jezelf zo blind op een probleem dat je gewoon recht over de oplossing heen leest.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.