Cijfers uit een string halen.

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Louis Deconinck

Louis Deconinck

14/09/2021 15:01:56
Anchor link
Ik gebruik PHP7 en wil uit volgende string

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"summoner":"starter-49-pdKPG","monsters":["starter-136-pHEpr","starter-50-tJs5X","starter-138-adyQp","starter-52-4jP3P","starter-141-vcNGp","starter-51-FMAp8"],"secret":"tNTEVdRh2I"}


volgende cijfers halen: 49, 136, 50, 138, 52, 141 en 51.

Deze cijfers komen bij voorkeur terecht in hun eigen variabele.

Het aantal cijfers verschilt vaak, dus het zou met een soort loop dienen te gebeuren.

Hoe kan ik dit aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 11:37:10
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2021 15:20:14
Anchor link
Ik denk dat je hier wel een eindje mee moet komen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$pattern
= '/-([0-9]+)-+/';
$string  = '{"summoner":"starter-49-pdKPG","monsters":["starter-136-pHEpr","starter-50-tJs5X","starter-138-adyQp","starter-52-4jP3P","starter-141-vcNGp","starter-51-FMAp8"],"secret":"tNTEVdRh2I"}';

preg_match_all($pattern, $string, $result);

echo implode(' ', $result[1]);

?>
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

14/09/2021 15:29:45
Anchor link
Dat werkt inderdaad, dank je wel!

Hoe krijg ik de aparte cijfers nu in elk hun eigen variabele?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2021 15:37:59
Anchor link
Die heb je al in een array zitten:
$result[1]
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

14/09/2021 16:05:28
Anchor link
Sorry voor de domme vraag, maar alle cijfers zitten in $result[1], ik wil graag de cijfers apart gebruiken. Hoe kan ik bijvoorbeeld enkel het getal 136 echo'en.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

14/09/2021 16:17:09
Anchor link
Regeltje tussenvoegen .
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
preg_match_all( $pattern, $string, $result );

echo '<pre>' . print_r( $result[1], TRUE ) . '</pre>';

echo '<p>' . implode(' ', $result[1]) . '</p>';
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2021 17:27:41
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$pattern
= '/-([0-9]+)-+/';
$string  = '{"summoner":"starter-49-pdKPG","monsters":["starter-136-pHEpr","starter-50-tJs5X","starter-138-adyQp","starter-52-4jP3P","starter-141-vcNGp","starter-51-FMAp8"],"secret":"tNTEVdRh2I"}';

preg_match_all($pattern, $string, $result);

$result = $result[1];

foreach($result as $key => $value) {
  echo '<br>Key ' . $key . ' = ' . $value;
}


?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

14/09/2021 17:34:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/11/2021 09:54:55
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.