Class dompdf not found

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »
Daan Slagter

Daan Slagter

10/03/2015 21:25:11
Quote Anchor link
Hoi,

Ik zit al een aantal dagen met het volgende probleem te worstelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
ini_set('display_errors',1);  
error_reporting(E_ALL);
require_once("include/config.php");
session_start();

$_POST['id'] = "";

if(isset($_POST['id'])){
    //Als ik het hier plaats werkt het wel.
    require_once("include/Mollie/initialize.php");
    
    if($payment->status == "paid"){
        
//vanaf hier
            ob_start();
        require_once('factuur.php');
        $pdf_html = ob_get_contents();
        ob_end_clean();
        
        require_once('include/dompdf/dompdf_config.inc.php');
        
        $dompdf = new DOMPDF();
        $dompdf->load_html($pdf_html);
        $dompdf->render();
        $pdf_content = $dompdf->output();
//tot hier

        require_once('include/swift/swift_required.php');

        while($msgorder = mysql_fetch_object($sqlorder)){
            
            $mailer = new Swift_Mailer(new Swift_MailTransport());
    
            $message = Swift_Message::newInstance()
               ->
attach(Swift_Attachment::newInstance($pdf_content, 'file.pdf', 'application/pdf'));
        }
    }
}

else{
    echo("Error melding");
}

?>


Het gedeelte (vanaf hier - tot hier) werkt niet als het op de huidige plaats in het script staat, staat het op de plaats (//Als ik het hier plaats werkt het wel). dan werkt het wel goed.
Maar op de plaats waar het nu staat geeft het de melding Class dompdf not found, en daar moet het komen te staan.

Kan het komen doordat ik de mollie class include en de dompdf class?
Ik hoop dat de uitleg duidelijk is.

ps. ik heb een deel van de code weggelaten.
Gewijzigd op 10/03/2015 21:25:42 door Daan Slagter
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:14:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2015 21:28:48
Quote Anchor link
je includeert niet de DOMPDF-class. Ik zie alleen een dompdf_config.inc.php.
 
Daan Slagter

Daan Slagter

10/03/2015 21:32:21
Quote Anchor link
Dat is volgens mij het enige bestand wat ik moet includeren. Als ik op deze website kijk bij de voorbeelden is dat ook het enige bestand wat wordt geincludeert. http://www.digitaljunkies.ca/dompdf/faq.php

En als ik het boven de mollie class plaats werkt het wel.
Gewijzigd op 10/03/2015 21:33:50 door Daan Slagter
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2015 21:34:54
Quote Anchor link
Wel apart, maar dan zet je die include toch boven je mollie-class?
 
Daan Slagter

Daan Slagter

10/03/2015 21:37:18
Quote Anchor link
Dat werkt dus ook niet dat heb ik ook al geprobeer dan krijg ik ook de melding Class dompdf not found.
 
Goto Learn

Goto Learn

11/03/2015 01:10:17
Quote Anchor link
Edit: Ik las even niet goed.

Het werkt in de root, omdat coding van dompdf_config.inc.php daarop afgesteld is, dus als je hem verplaatst naar een ander map, zul je dus ook paths naar functions/classes moeten wijzigen in dompdf_config.inc.php.
Gewijzigd op 11/03/2015 01:12:07 door Goto Learn
 
Daan Slagter

Daan Slagter

11/03/2015 13:11:38
Quote Anchor link
Dus ik moet de class van dompdf in dezelfde map zetten als waar het bestand staat?

EDIT:

Ook dat werkt niet
Gewijzigd op 11/03/2015 13:16:43 door Daan Slagter
 
Goto Learn

Goto Learn

11/03/2015 13:27:11
Quote Anchor link
Nee, je moet de paths wijzigen naar classes/functions of laat hem gewoon in de root.
 
Daan Slagter

Daan Slagter

11/03/2015 13:28:08
Quote Anchor link
Waar vind ik de paths? Ik kan die niet vinden in het dompdf_config.inc.php.
 
Goto Learn

Goto Learn

11/03/2015 13:34:11
Quote Anchor link
Jawel hoor. Kijk naar define() in je dompdf_config.inc.php
 
Daan Slagter

Daan Slagter

11/03/2015 13:34:53
Quote Anchor link
Daar staat onder andere dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
/**
 * The root of your DOMPDF installation
 */

define("DOMPDF_DIR", realpath(dirname(__FILE__)));

/**
 * The location of the DOMPDF include directory
 */

define("DOMPDF_INC_DIR", DOMPDF_DIR . "/include");

/**
 * The location of the DOMPDF lib directory
 */

define("DOMPDF_LIB_DIR", DOMPDF_DIR . "/lib");

/**
 * The location of the DOMPDF font directory
 *
 * Note this directory must be writable by the webserver process (or user
 * executing DOMPDF from the CLI).  *Please note the trailing slash.*
 */

define("DOMPDF_FONT_DIR", DOMPDF_DIR . "/lib/fonts/");

?>
 
Ivo P

Ivo P

11/03/2015 14:00:53
Quote Anchor link
zo te zien, zou dit moeten blijven werken, mits je de configfile niet lostrekt uit de directory waarin de rest van de files staan.

dus als jouw config vanuit de zip bleek te staan in

/some/dir/dompdf/dompdf_config.inc.php, dan daar laten staan en in je script dus ook het path opgeven naar die config file.

van daaruit moet vervolgens ook class.dompdf.php oid. gevonden kunnen worden (en die files moeten uiteraard ook geupload worden naar de server)
 
Daan Slagter

Daan Slagter

11/03/2015 14:11:30
Quote Anchor link
Ja dat is precies wat ik dus nu heb, en het werkt ook als het gedeelte in de eerste post (//vanaf hier - //tot hier) staat op de plaats(//Als ik het hier plaats werkt het wel.) maar niet op de plaats waar het nu staat en dat is wel de plaats waar het moet komen. Omdat ik eerst moet kijken of er betaald is voordat ik een factuur genereer.
 
Goto Learn

Goto Learn

11/03/2015 14:30:23
Quote Anchor link
Ik zou hem lekker in de root laten. Zoals ik het hier ziet:

https://github.com/dompdf/dompdf

Staat config file normaal in de root en je hebt hem verplaatst naar include/dompdf/
Dan zit de kans er ook in dat je de path moet wijzigen.
 
Daan Slagter

Daan Slagter

11/03/2015 14:31:42
Quote Anchor link
Wat bedoel je met de root? Ik heb deze map zo geupload naar m'n server verder niets veranderd

Toevoeging op 11/03/2015 17:27:45:

Ik heb mijn code nu helemaal gestript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
require_once("include/Mollie/initialize.php");

ob_start();
require_once('factuur.php');
$pdf_html = ob_get_contents();
ob_end_clean();

require_once("include/dompdf/dompdf_config.inc.php");

$dompdf = new DOMPDF();
$dompdf->load_html($pdf_html);
$dompdf->render();
$pdf_content = $dompdf->output();
?>


Het blijft dezelfde error als ik de mollie class weghaal werkt het zet ik die terug krijg ik de error class dompdf not found.

Toevoeging op 11/03/2015 18:01:13:

Bedankt allemaal voor de antwoorden, ik heb het probleem uiteindelijk opgelost door de nieuwste dompdf te uploaden en toen werkte het wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.