Class tutorial

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »
Max S

Max S

10/03/2009 09:28:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

In de script lib zag ik allemaal classes staan, nu wist ik niet goed wat dat was en ben ik naar een tutorial op zoek gegaan.
Jammergenoeg kon ik geen tutorial vinden over classes. Ook die op w3schools was mij niet bepaald duidelijk.
Heeft iemand misschien een goede link naar een goede tutorial over classes?
Of kan misschien iemand die maken?

B.v.d.

Mvg,

Max
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 10:32:28
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 09:35:00
Quote Anchor link
ik ben vorige week ook eens begonnen met classes en nu gebruik ik haast niet anders weer.. voor bestanden uit categorieen halen is dat erg handig. tip ga zelf ook proberen en wat testen.. in het begin lijkt het moeilijk maar dat is het totaal niet..

hier check hier

dit is de scripts afdeling van hier (phphulp) en daar is een categorie classes ga gewoon naar een paar classes scripts.. kijk ze door eventueel maak ze na en teste maar.. zo leer je het erg snel je hebt het zo door... let vooral op hoe je de variable gebruikt.

var $test

gebruik je in de functies die in je class komen door $this->test

hoop dat je er wat aan hebt! suc6
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Max S

Max S

10/03/2009 09:39:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie,
Toch blijf ik nog hangen, ik heb al wel vaker naar classes scripts gekeken en ik snap het wel een beetje, maar toch snap ik al die termen niet enzo.
Zoals:

private,
public,
static

en ik zie ook overal $this-> staan...
Daar zou ik graag een tutorial voor willen hebben om dat duidelijker te krijgen.
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 10:07:00
Quote Anchor link
Begin bij mij ook niet niet echt met private en public en static.. dat wil ik zelf ook nog weten..

ik kan je wel zeggen dat $this-> staat zeg maar voor de class variable

je hebt bv een class test gemaakt met een aantal variable zal hieronder stukjes code bij zetten. in die class heb je bepaalde waarders die je vaker gebruikt bijvoorbeeld $test1 heeft een array $test2 is een echo.. je wilt bv een array vaker dan 1 x gebruiken. dan(zou ik doen) maak je een functie met DIE array.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class test {
var
$test1; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test1
var $test2; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test2

function test_array() {
 $this->test1 = array("Voornaam","Achternaam","Adres")
}

}

?>

nu om je class te gebruiken moet je dat in je script doen buiten de class
nu heb je als je de array wilt laten zien doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$onze_test
= new test;  //nu kun je zeg maar elke x deze class om nieuw je script gebruiken maar dan met verschillende waardes.
echo $onze_test->test_array(); //nu laat je je array zien
?>

nu verder met het voorbeeld.

Je wilt zeg maar die array uit je database halen en wil je laten zien.
zeg maar we hebben 20 restultaten van Voornaam achternaam en adres

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

class test {
var
$test1; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test1
var $test2; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->test2
var $limit; //deze variable kun je in de functies aanroepen met $this->limit

function test_array() {
 $this->test1 = array("Voornaam","Achternaam","Adres");
}


//nieuwe funtie voor uit het database halen.
function test_uit_database() {
//zo kun je dingen uit een andere functie gebruiken.
$this->test_array();
//nu word zeg maar de functie test_array() hier voor gezet
//strax willen we ook een limit zetten van hoeveel we er willen zien


 $query = mysql_query("SELECT * FROM users LIMIT $this->limit");

 foreach($this->test1 as $array_test1) {
  while($row = mysql_fetch_array($query) {
   return $row[$array_test1]."<br/>";
  }

 }

}

}

?>


Nu we er ook nog een limit op willen zetten en dan willen laten zien wat de resultaten zijn moet je dan eerst de limit aangeven van hoeveel dan echo'n:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$onze_test
= new test;
$onze_test->limit = 5; //kun je de aantal aangeven
echo $onze_test->test_uit_database();
?>


nu zou hij 5 resultaten laten zien van dus bv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>
Voornaam, Achternaam, Adres <br/>


zo kun je het limit ook verandere of zelfs invoeren met een form.. zo zou je het ongeveer kunnen gebruiken alleen dit is maar een een klein ding.. je moet er in het begin erg veel mee spelen.. zo als dit zou je moeten denken en dan verder gaan

hoop dat je het snapt ben geen ster in uitleggen..[dislek]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Max S

Max S

10/03/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Quote:
hoop dat je het snapt ben geen ster in uitleggen..

Geen ster in uitleggen? Man ik snap het helemaal!
Bedankt!!!!!!!!!
Ik ga eens kijken of ik verder kan komen met classes, dit heeft me erg geholpen!
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 17:26:00
Quote Anchor link
Kijk als nog gevonden hier op de site een tutorial van classes:

kijk hier
 
Max S

Max S

10/03/2009 17:28:00
Quote Anchor link
He bedankt!
Ik kon hem blijkbaar niet vinden via die zoekmachine op PHPhulp.. :S
Maar OOP is dus werken met classes?

Mvg,

Max
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2009 18:03:00
Quote Anchor link
Dat klopt helemaal.
Dat heet Object Georienteerd Programmeren (OOP).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Max S

Max S

10/03/2009 18:26:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt!
Ik dacht dat OOP eerst zoiets was als C# maar dat is het dus niet.
Bedankt voor jullie reacties!
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

10/03/2009 18:30:00
Quote Anchor link
Misschien ook wel,,
in php doe je eigenlijk meer aan OOS.
als je ervan uitgaat dat php een script taal is dan.

Maar door talen als C (hekje) Eigenlijk meer JAVA volgens mij,, is OOP wel naar php gekomen.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/03/2009 18:39:00
Quote Anchor link
Weten hoe classes werken is niet hetzelfde als weten hoe je ze moet gebruiken. Maar ook daar zijn tutorials voor: Object geörienteerd denken van PHPerik is denk ik wel een geschikte.
 
- -

- -

10/03/2009 18:41:00
Quote Anchor link
@Yoram: Zooo PHP4..
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

10/03/2009 19:00:00
Quote Anchor link
nico schreef op 10.03.2009 18:30:
Misschien ook wel,,
in php doe je eigenlijk meer aan OOS.
als je ervan uitgaat dat php een script taal is dan.

Maar door talen als C (hekje) Eigenlijk meer JAVA volgens mij,, is OOP wel naar php gekomen.

Tegenwoordig is programmeren in PHP wel degelijk goed mogelijk, oke in theorie blijft het scripten, het wordt nu eenmaal geparsed en niet gecompiled. Maar zeker met PHP5.3 en PHP6 die eraan komt, wordt PHP steeds beter geschikt voor OOP.

Maar zoals Jelmer al zei, als je een website hebt, en je werkt met classes, zegt nog totaal niet of je OO hebt gewerkt. Mijn eerste website die ik met classes heb gebouwd heeft een kleine basis van OOP, maar als ik er nu naar kijk denk ik wel... bah, wat slecht.
 
Max S

Max S

10/03/2009 19:02:00
Quote Anchor link
Edit:
Ik bedoel: OOP is dus een manier van scripten die je moet begrijpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Max S
 
Winston Smith

Winston Smith

10/03/2009 19:06:00
Quote Anchor link
max schreef op 10.03.2009 19:02:
Edit:
Ik bedoel: OOP is dus een manier van scripten die je moet begrijpen?
Nee, dat begrijp je verkeerd. MySQL is een soort database, net als dat PHP een soort scripttaal is en C een programmeertaal is.

OOP is een overkoepelende denkwijze. Die denkwijze is altijd hetzelfde, of je nu in PHP, C, C++, Java of welke andere OO-taal dan ook programmeert.

Edit:
Ja haha, wijzig je net je bericht met een compleet andere inhoud. Je edit klopt wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
Max S

Max S

10/03/2009 19:07:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.