Class werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 14:57:08
Quote Anchor link
Ken je dat?
Het werkt jaren.
Je zet het over en het werkt niet meer.
Alles geprobeerd maar niks.

Ik geef de essentie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    header("cache-control: no-store, max-age: 0");
    class site {
        function
site() {
            $this->test = "Dit is de test";
        }
    }

    $site = new site();
    echo "test: ".$site->test;
?>


Output is:
test:

Ik verwacht:
test: Dit is een test
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:27:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/03/2022 15:33:46
Quote Anchor link
Je moet $this->test wel returnen ;)
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 15:35:21
Quote Anchor link
dit komt uit een server die op PHP 5.6 draaide en dat doet het nu niet op PHP 7+ ??

Dan probeer het eens op regel 4 met
function __construct()

Toevoeging op 14/03/2022 15:42:16:

na php 5.6 verviel de mogelijkheid om een functie te hebben die dezelfde naam had als de class en die dan als magische construct te gebruiken.

(mogelijk zelfs al bij PHP 5.3)

In elk geval was jouw methode een PHP4 optie.

We hebben het over het jaar 2004 dan __construct geïntroduceerd werd. (ik kan het me nog vaag herinneren)
Gewijzigd op 14/03/2022 15:43:09 door Ivo P
 
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 16:53:55
Quote Anchor link
- Ariën - op 14/03/2022 15:33:46:
Je moet $this->test wel returnen ;)


Niet echt toch?
Dit script draaide tot een week geleden bij Mijndomein.
Ik heb daar de boel opgezegd en een nieuw account aangemaakt waar ik het script naartoe heb gekopieerd.
Plots werkt het niet meer.
Returnen hoeft niet in een class en die functie mag gewoon site heten.
Nou ja misschien niet want het is versie 8 die nu draait.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2022 17:03:03
Quote Anchor link
>> Niet echt toch?

Nee, ik denk dat Ariën zich vergiste. Omdat het een class property is, hoeft er niks gereturned te worden.

>> Plots werkt het niet meer.

Je moet construct gebruiken zoals Ivo P aangaf.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

class site {

  public $test;

  function
__construct() {
    $this->test = "Dit is de test";
  }

}


?>

En ook even netjes de property declareren :-)
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 17:07:36
Quote Anchor link
PHP 8 ligt een eeuwigheid voor op jouw constructie met een "construct met dezelfde naam als de class"

wees er op voorbereid dat er meer niet werkt.
Ik denk aan mysqlfuncties, regex functies, warnings bij het voeren van een functie als parameter die "by reference" bedoeld was (sowieso een vieze manier van werken) en hier en daar ander gedrag van een functie.
 
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 17:07:48
Quote Anchor link
Die __construct werkt maar waarom die "public $test"?
Er bestaat helemaal geen variabele $test.

Maar bedankt het werkt.
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 17:09:13
Quote Anchor link
het is geen variabele, maar een propery.

En die gebruik je op regel 8: $this->test = iets.

wel zo netjes om die dan vooraf aan te melden.
 
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 17:12:43
Quote Anchor link
Volgens mij zit je ernaast.
Het is een eigenschap. Dat is waar.
In de originele class zitten wel honderd properties er zijn nog meer classes.
Lijkt mij toch niet dat ik alle properties één voor één public zou moeten moeten maken.
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 17:16:25
Quote Anchor link
misschien niet public.
Maar als je hem niet als private of protected definieert, zal hij public zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$test
= new test();
echo $test->test;

$test->watanders = 123;

// en nu bevat je object ook ineens een property $watanders;

$test->test = 'mijn waarde';
// en nu is van buiten af de prop $test overschreven. Wil je dat wel laten gebeuren?
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/03/2022 17:55:39
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/03/2022 17:03:03:
>> Niet echt toch?

Nee, ik denk dat Ariën zich vergiste. Omdat het een class property is, hoeft er niks gereturned te worden.


Klopt, ik was ook even vergeten dat een method met de zelfde naam als de class nu als een aparte method gezien wordt, en niet direct geladne wordt, wat een construct wel doet. Zorg tevens altijd voor goede naamgeving met get's en set's.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/03/2022 18:54:01
Quote Anchor link
> In de originele class zitten wel honderd properties er zijn nog meer classes.
Lijkt mij toch niet dat ik alle properties één voor één public zou moeten moeten maken.

Je hebt geluk dat PHP (nog steeds) erg flexibel is. Als je geen property declareert dan maakt PHP er "on the fly" een public property van.

Maar een goede gewoonte is om je class variabelen netjes te declareren en eventueel te initialiseren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
class Test {

    public $a; // declaratie
    public $b = 0; // declaratie en initialisatie
}


Of:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
class Test {

    public $a; // declaratie
    public $b; // declaratie

    public function __construct()
    {
        $this->b = 0; // initialisatie
    }
}



Toevoeging op 14/03/2022 18:56:54:

Als een class meer dan enkele tientallen variabelen heeft dan klinkt mij het in de oren als dat je class veel te veel verantwoordelijkheden heeft die je eigenlijk zou moeten uitsplitsen over meerdere classes...
Gewijzigd op 14/03/2022 18:54:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/03/2022 08:49:55
Quote Anchor link
Het voorbeeld kan met minder code toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
class site {
  public $test = 'Dit is de test';
}

echo 'test: ' . (new site)->test;
?>


Frank Nietbelangrijk op 14/03/2022 18:54:01:
> In de originele class zitten wel honderd properties er zijn nog meer classes.
Lijkt mij toch niet dat ik alle properties één voor één public zou moeten moeten maken.


Dat PHP 'automatisch' de waarden aanmaakt lijkt handig, maar je debugged je helemaal suf als je ergens per ongeluk een tikfoutje hebt gemaakt.
Daarom hebben veel mensen een basisklasse van waarop elke andere klasse extend:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
abstract class basis {
  protected function fout($k) {
    trigger_error('Eigenschap "' . $k . '" van object "'
      . get_class($this) . '" bestaat niet of is niet publiek.');
  }
  function
__get(string $k) {$this->fout($k);}
  function
__set(string $k, $v) {$this->fout($k);}
}

class site extends basis [...]
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2022 00:11:33
Quote Anchor link
>> Dat PHP 'automatisch' de waarden aanmaakt lijkt handig, maar je debugged je helemaal suf als je ergens per ongeluk een tikfoutje hebt gemaakt.

Eens. Dit is typisch PHP. Eigenlijk eigenaardig dat dit in versie 8 nog steeds niet op zijn minst een notice oplevert.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.